2008-08-04

FRA: Uppsamlingsheat


Jag förstår att många kommit tilbaka från semestern i dag. Därför kan det kanske vara bra med en liten sammanfattning av vad som skett den senaste tiden...

Jag har publicerat listan på 103 vanliga svenskar som hamnat i FRA:s garn. Dessa 103 får ge ansikte åt alla andra, tusentals, som råkat ut för samma sak. Listan visar att FRA far med osanning när de säger att de inte samlar information om vanliga svenskar. Den skjuter även hål på påståendet att FRA inte spar meningslös överskottsinformation.

I tre bloggposter (1, 2, 3) har jag även gett exempel på FRA:s ofokuserade, svepande spaning mot vanliga svenskar. Jag har även publicerat den anmälan som gjorts om denna spaning till Datainspektionen.

Det andra av mina tre exempel fick FRA att gå i taket och JK-anmäla mig för yttrandefrihetsbrott. Dock visade det sig att FRA sänt anmälan till fel myndighet. Den har nu överlämnats till åklagare.

Här är några av alla de reaktioner som anmälan gett upphov till i bloggosfären och på landets ledarsidor. (Det finns många, många fler. Tack alla ni som visat ert stöd!)

I en sådan här sammanställning kan det även vara bra med några andra länkar för dig som vill hålla dig uppdaterad:
Rick Falkvinge (pp) bloggar, till synes outtröttlig, om FRA.
Digital i dag har en FRA-portal.
GP skriver om hur frågan varit levande i politiken även under sommaren.
FRApedia
StoppaFRAlagen.nu
Lex Orwell.se

1 kommentar:

  1. Jag vill gärna veta, hur FRA-listen ser ut i dag. Går det att ta' reda på?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.