2008-09-02

I historiens backspegel

Fytne.nu tittar i historiens backspegel.

Det är bland annat en påminnelse om hur Sovjetunionen skapade en del av det som Ryssland i dag kallar sin intressesfär. Obehagligt aktuellt.

Länk»

9 kommentarer:

 1. Glöm inte vilken sida kommunisterna stod på till den22/6 1941

  SvaraRadera
 2. Kan du inte göra en analys i varför Sverige och Europa har blivit så beroende av rysk energi?

  SvaraRadera
 3. Usa har också en intressesfär och dom stod inte på nån sida alls fram till 1941.

  SvaraRadera
 4. Micke,

  USA stödde Storbritanien med både militärt och civilt material långt innan de blev indragna i kriget. Sen kan jag hålla med om att USA visst hade en intressessfär men efter det kalla krigets slut så har de radikalt minskat sitt stöd till icke-demokratier. Ryssland anser sig ha rätten att gå in militärt i grannländer som vill gå med i NATO. Till och med du borde inse att skillnaden mellan Rysslands och USAs ageranden är avgrundsdjupa.

  SvaraRadera
 5. PetterM

  Afghanistan, Albania, Angola, Australia, Bolivia, Brazil, British Guiana, Bulgaria, Cambodia, China, Chile, The Congo, Costa Rica, Columbia, Cuba, Dominican Republic, Ecuador, El Salvador, France/Algeria, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Guatemala, Haiti, Indonesia, Italy, Iran, Indonesia/East Timor, Iraq, Jamaica, Korea, Libya, Laos, Morocco, Nicaragua, Panama, Peru, Phillippines, Seychelles, Soviet Union, Suriname, Syria, Uruguay, Vietnam, Zaire.

  /Nickless

  SvaraRadera
 6. Ryssland anser sig ha rätten att gå in militärt i grannländer som vill gå med i NATO.

  Ja och det återstår att se hur djupt Usa tillåter Ryssland att involvera sig i t.ex Venezuela.

  I sak är det ingen skillnad på två stormakters ambitioner att se om sitt hus.

  Jag sympatiserar inte med Sovjets agerande i Georgien MEN man måste se det för exakt vad det är.

  SvaraRadera
 7. Nickless,

  Jag tolkar detta som spam. Varför rabbla upp en massa länder i bokstavsordning och dessutom på engelska?

  Micke,

  Mig veterligen har inte USA gjort särskilt mycket åt galningen i Venezuela. Vad det nu har med Rysslands agerande i Georgien att göra.

  SvaraRadera
 8. Mig veterligen har inte USA gjort särskilt mycket åt galningen i Venezuela. Vad det nu har med Rysslands agerande i Georgien att göra.  Frågan är vad dom tänker göra åt att Chavez tänker upplåta sina flygplatser för ryskt militärt flyg vilket Chavez babblade om häromdan.  Vad det nu har med Rysslands agerande i Georgien att göra.

  Om Venezuela samarbetar med Ryssland militärt så innebär det att Ryssland börjar göra ungefär vad Usa gör i vissa av Rysslands grannländer.

  Rimligen ser du inga problem med det heller?

  SvaraRadera
 9. "Jag sympatiserar inte med Sovjets agerande i Georgien MEN man måste se det för exakt vad det är."

  Du menar Rysslands agerande? I ditt ivriga stövelslickande så blir lätt freudianska felsägningar ganska talande för din egentliga ståndpunkt.

  För övrigt har jag och de flesta av oss tröttnat på din whataboutism-argumentation för länge sedan. Vi vet att du alltid är på den blodiga stövelns sida.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.