2008-10-02

Arbetslinjen

"I dagsläget finns 15 generaldirektörer anställda vid regeringskansliet. Flera av dem har månadslöner högre än ministrarnas – men många gör i stort sett ingenting." Detta enligt TV4 och Aftonbladet.

Det handlar alltså om generaldirektörer som fått sparken, men vars förordnande ännu inte gått ut.

Detta är naturligtvis skandalöst. Sätt dem i arbete! Och om de är olämpliga att ha med politik och organisation att göra – då får de väl hugga in i kantinen eller postsorteringen.

Länk»

5 kommentarer:

  1. Politikerna har av nån anledning fått rätten att ha tjänstemän som anställs utifrån politisk tillhörighet.

    En skuggkader av bestämmare som gör det egentliga arbetet.

    Det är därför du måste betala för detta.

    SvaraRadera
  2. Det här är Kalle Anka journalistik närd av samma sorts avundsjuka som artiklarna om "buhu - privata direktörer tjänar mycket - snyft".

    Så här funkar staten och så har det alltid varit. Det är bara kaffepengar det handlar om så jag fattar inte upprördheten. Prata hellre riktiga frågor.

    SvaraRadera
  3. Kaffepengar visserligen. Men det är gott om kaffepengsposter i statsbudgeten. Klart det är lätt att gör av med andras pengar.

    SvaraRadera
  4. Det är skillnader i både princip och sak mellan ersättningen som utgår till en VD för ett större företag och ersättningen som betalas ut till generaldirektörer. Jag tycker inte det är okej att få betalt för ett jobb man inte utför och jag vet att jag inte är speciellt ensam om att tycka det.

    Utför man inte ett jobb men får pengar är det ett bidrag och ska diskuteras som ett bidrag. Omfattning på summan, tiden det gäller osv.

    SvaraRadera
  5. So much for arbetslinjen.

    Men allvarligt, det är ju så här man får sparken i staten. Man får sparken, men inte på riktigt. I stället ställs man undan i någon skrubb på ett departement i väntan på nytt jobb eller - troligare - slutförvaring?

    Vore det inte bättre att ge GD:arna ordentliga löner och sedan sparka dem på riktigt om man är missnöjd med dem?

    Allt som den privata sektorn gör går inte att använda i den offentliga, men villkoren för chefsanställningar skulle man kunna lära sig något om.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.