2008-10-26

Ett par kvällslänkar

Frankrikes president, Nicolas Sarkozy, vill skapa en europeisk "emergency economic government". Med sig själv som ledare. Länk»

Och så var det dagens DN Debatt. "Sedan mitten av 90-talet har polis, alltför ofta i samarbete med vissa åklagare, undanhållit bevisning för domstolar och åklagare i hundratals fall." En av författarna är statsåklagare Nils-Eric Shultz, som borde ha viss trovärdighet i dessa frågor. I ett samhälle som tar rättssäkerhet på allvar borde ett sådant avslöjande leda till att ett antal rättegångar får göras om och till hundratals resningar. Plus en sanningskommission. Vad kommer vi att få? Ännu en statlig utredning? Länk»

10 kommentarer:

 1. Lite mer om Sarkozys förslag om en "regering" för Euro-området:
  Länk

  SvaraRadera
 2. Sarkozy börjar låta farligt lik en viss farbror i tyskland.. Med det kanske bara är lipservice och en sorts sonderande av terrängen för Bush, som vid nästa störtdykning kan deklarera undantagstillstånd och ställa in valet, i synnerhet då om "fel" sida ser ut att vinna? Han har ju som bekant redan infört de lagar som behövs för ett sådant stunt. Frensoserna och italienarna var ju också de som föreslog räddningsåtgärder som hade spelat de amerikanska bankerna och Paulson rakt i händerna. Men Merkel med sin finansminister satte P för det när de också fick britterna på sin sida. Rätt typiskt då att det var just med Sarkozy och Berlusconi som Bush framträdde här om dagen angående finanskrisen.. Det pågår just nu ett mycket större spel än vad vi är tillåtna att se, framförallt svensk media är dödstyst om det. Det går en spricka rakt genom europa idag som är avgrundjup.

  / --

  SvaraRadera
 3. I ett land där allt färre vittnen vågar träda fram är nog polisens metodik med anonyma källor ett nödvändigt ont.

  SvaraRadera
 4. "Flygsäkerhet" är en cirkus som inte kommer att ta fast terrorister.

  Läs om journalisten som smugglade in massor av förbjudna saker på flygplan, tog sig ombord med ett förfalskat Boarding-kort osv.

  http://www.theatlantic.com/doc/200811/airport-security

  SvaraRadera
 5. Är det ingen som förstår vart vi är på väg? Vi har ju allt framför oss. Precis framför ögonen! Sätt ihop allting till en helhet, så har vi svaret!

  Det är "The New World Order" som håller på att skapas. En världsstat med bara ett styre, Skall vara färdigt att kunna träda i kraft lagom till OS i London 2012! Innan dess så kommer det att skapas finansiella oroligheter, nya krig i mellanöstern (igår kränkte jänkarna Syrien), osv. Allt för att vi formligen skall be om att denna nya världsordning skall ta över vår del världen. Människor kommer inte att protestera. Hela vår demokrati kommer att avskaffas under jubel och glädje, eftersom vi tror att detta är det enda som kan rädda oss.

  SvaraRadera
 6. Rätts(o)säkerhet. Anonyma vittnen hos polisen? Känns inte alls rättssäkert... mot bakgrund t ex av den av Hax länkade DN-artikeln.
  Eller den av mig publicerade artikeln av Hans Lindblad (som borde göra politisk come-back!),

  se denna länk:
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/10/hans-lindblad-med-ljugande-byrkrater.html

  SvaraRadera
 7. Anonymerna 23:55 och 09:44 har kokat ihop konspirationsteorier som borde göra Micke grön av avundsjuka. "Flat Earth Society" i ny tappning.

  SvaraRadera
 8. Mest häpnadsväckande av allt är väl ändå rikspolischefens reaktion.

  "Jag har inga anledningar att tro att arbetet inte sköts enligt regelverket, säger Bengt Svensson."

  Han skall fan inte tro. Han skall ta det på allvar, reda ut det, sätta en ny kultur i sin organisation, införa strängare intern övervakning. Men inte tro!

  Karln borde avgå och lämna sin plats till någon som vet vem som är hans huvudman.

  SvaraRadera
 9. Jag har jobbat med ett fall där polisen väntade i fyra månader med att berätta för den anklagade att han var anklagad, sedan stormar man hans lägenhet tidigt en morgon och släpar ner honom till stationen där han snabbt förhörs och sedan låses in i flera timmar utan information och sedan förhörs igen, under natten håller de honom vaken osv.
  Under de fyra månader som polisen väntat har man (påstår man) inte genomfört en enda utredningsåtgärd, all bevisning som ostridigt fanns försvinner under denna tid.
  Snubben döms i både tingsrätt och hovrätt på enbart anklagelserna, och i hovrättsdomen lägger rätten till att det faktum att målsäganden har undanhållit bevis är ett tecken på att hon talar sanning om anklagelserna.

  När jag pratade med poliserna som var inblandade sa de att detta var en vanlig metod för deras arbete och att de inte såg någon anledning att ändra sig så länge det fick folk dömda och åklagarna var nöjda.

  SvaraRadera
 10. anonym 12:30:

  Hade du levt på den tiden då det bråkades huruvida jorden är platt eller rund, så är jag övertygad om att du med en dåres envishet hävdat att jorden är platt samt kallat alla oliktänkande för konspirationsteoretiker och foliehatt.

  Det är en mer korrekt analogi.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.