2008-10-03

Och var ligger ansvaret?

Byråkraterna i Stockholms läns landsting ville bygga ett system för lagring av patientdata.

Det blev inget bra. En intern rapport avslöjade problemen.

Landstingets IT-byråkrater beslöt då att inte berätta för någon om rapporten. De höll den hemlig i två år.

Resultatet blev kostnader på 100-tals miljoner kronor extra – för skattebetalarna.

Det borde vara åtalbart.

Länk»

(Tipstack: Mr Profit)

6 kommentarer:

  1. Det är mycket konstigt att inte tjänstemän kan bli åtalade för tjänstefel längre. Det är faktiskt sossarna som tog bort detta.

    Risken att tjänstemännen missbrukar sina efogenheter är helt uppenbara. Om till exempel en tjänsteman låter privata intressen och åsikter påverka sitt omdömme finns ingen påföljd över huvud taget. Att inte ha någon påföljd för medveten underlåtenhet att göra sitt jobb stimmulerar ju som bekant inte väl utfört arbete.

    Jag tycker att det är naivt av politikerna att så blint lita på byråkraterna.

    SvaraRadera
  2. Har en god vän som hamnade mitt i det patientdataträsket. Hans akuta ***** fick vänta några extra månader för varje gång han var hos läkaren fick de upp fel journaler på skärmen när de sökte på hans. Med pikanta hemliga detaljer namn och allt. Fullt läsligt för de båda. Var bara att stänga ner datorn och boka ny läkartid.

    För att inte tala om besöket på akuten när han kom in första gången. De skickade runt han till tre olika sjukhus i stockholm för på varje ställe han kom till sa datorn att han tillhörde ett annat. Jag skjutsade till första akuten sen fick en annan kompis ta över och skjutsa till nästa. Slutade med Sofiahemmet och egna pengar för att få fram röntgenplåtar.

    SvaraRadera
  3. Sluta nu, våra politiker är gudar. Ansvar bör enbart gälla i den onda privata sfären.
    Så länge man har hjärtat på rätt ställe får man bete sig hur som helst.


    Det är fan helt otroligt att dessa jävla politiker inte åker på kompanistryk och blir utstötta. Det är som om de inte en skäms, och dessa inkompetenta idioter ska man ge sin produktivitet åt.

    Var ligger Atlantis? Nån som vet.

    SvaraRadera
  4. "Var ligger Atlantis?"

    Hmm, legenden om Atlantis säger att Atlantis gick ned i födärvet på grund av deras "politiker" blev högmodiga och trodde det var gudar.

    http://www.nyteknik.se/efter_jobbet/kaianders/article40069.ece

    SvaraRadera
  5. Hmmm, jag tänkte nog mer på Galts Atlantis.

    SvaraRadera
  6. Till anonym vars vän hamnade i patientdataträsket, det var inte GVD som spökade. GVD har aldrig varit i drift på ett sådant sätt. Det du beskriver låter extremt konstigt, de system jag känner till inom SLL gör inte sådana missar. Har han gjort en anmälan? Det finns lite olika instanser som man kan vända sig till om man som patient känner att något är fel. För närmare information sll.se eller något av de sjukhus han passerade

    Mvh Martin

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.