2008-10-30

Två PR-konsulter som borde få sparken

1) Den som kom på att det kunde vara en smart idé att visa en film på tv med den nordkoreanske diktatorn Kim Jong Il – för att tona ner alla rykten om hans vacklande hälsa. Filmen visades för några veckor sedan. Men tittar man närmare, så upptäcker man att det är försommargrönska i bakgrunden. Vilket inte passar så bra med att Norkorea ligger på norra halvklotet.

2) Geniet som kom på att Vattenfall skall placera ut 85.000 orange plastgubbar i rondellen framför Europaparlamentet i Bryssel. Varje gubbe sägs representera någon som skrivit på Vattenfalls klimatupprop. De orange gubbarna är på plats denna vecka. Det är däremot inte de man vill påverka, det vill säga parlamentets ledamöter. De är lediga och på hemorten denna vecka...

4 kommentarer:

 1. Den som kom på idén om de 85000 gubbarna har väl klimatkompenserat så öronen trillar av för transport och tillverkning utav dessa menlösa små tomtar hoppas jag? ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag ska starta en pr-firma som heter Bagdad-Bob och ha kontor i Bryssel, Nordkorea på Wall Street och Sveavägen. Värsta sedelpressen.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker även att han eller hon som gjort You Tube's launch-film för "You Tube på svenska" borde få sparken - har Du sett något mindre entusiasmerande än Mona Sahlin som talar om att de [S alltså] har en egen kanal där man kan följa den politiska debatten...?

  http://misschatterbox.wordpress.com/2008/10/26/mona-saljer-youtube-s-valkampanj-del-v/

  Giv mig styrka!

  SvaraRadera
 4. Jag blir verkligen trött och oengagerad av Mona. Jag tror det beror på att hon inte är autentisk. Det hon säger känns uttänkt, det kommer inte rakt från hjärtat.

  Och det är inte bra, folk lyssnar inte om man inte är autentisk. Det är precis som föräldrar som inte är autentiska med sina barn utan använder silkeslen röst och "men lilla gumman, har jag inte saaagt att du måste gå och lägga dig" osv och sen klagar på att barnen inte lyssnar.

  För en förälder är brist på autencitet trist och en väg till dålig kontakt med barnet.

  För en landsmoder är det inte lika tragiskt. Vi kommer säkert få ganska roligt åt kalabaliken och dom interna striderna som förhoppningsvis förlamar politiken så den inte får något gjort.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.