2008-11-02

Finn fem fel

"Svenska Travsportens Centralförbund, STC, vill att Sverige ska blockera utländska spelbolags hemsidor. Men också att banker ska hindras från att förmedla betalningar till och från spelbolagen. Skälet är att den svenska travsporten går miste om intäkter när omsättningen ökar hos de utländska nätbolagen."

Från SR Ekot. När reportern frågar om man inte är rädd för att detta kan väcka en "Kina-debatt" om intrnetcensur svarar STC:s generalsekreterare Ulf Hörnberg "Jag har svårt att spekulera i det. Jag håller mig till vår del och säger att det är oerhört viktigt."

Demokrati? Fri- och rättigheter? Internets frihet? Fritt flöde av information? Pyttsan! Här är ännu en bransch som ogillar att utveckling kostar den pengar – och som kräver lagstiftning för att skydda gårdagens affärsmodeller.

Alla håller dock inte med. Travtränaren Björn Goop tycker att det vore bättre om staten sänkte totoskatten. Han fortsätter "Det borde man väl ha tänkt på för 20 år sedan om man skulle ha ett internetförbud. Det är väl lite sent för det nu."

Länk»

8 kommentarer:

  1. Hur kommer det sig egentligen att Sverige ter sig kallare och kallare...

    Det är inte bara vinter i vädret som nalkas, utan även vinter i sinnet.

    Vi får hoppas på en varm vår, som tinar insnöade tankebanor hos de som vill köpslå om våra friheter.

    SvaraRadera
  2. Att hitta 5 fel går ju!

    Försök istället att hitta ETT rätt. Det går däremot inte!

    SvaraRadera
  3. Borde inte en sådan åtgärd strida mot diverse handelsavtal? Tänker i första hand på de spelföretag som är etablerade i EU.

    SvaraRadera
  4. Nåja, det här är väl knappast värt att ens bli upprörd över

    Att särintressen kommer med ointelligenta utspel för att skydda sig själva är knappast något nytt. När utspelet dessutom är så korkat att t.o.m. SR Ekot's reporter insinuerar att det är överdrivet så kan det knappast tas på allvar. Snarast ser jag det som positivt att särintressen kommer med så tydligt idiotiska uttalanden - de skyndar ju bara på sin undergång.

    SvaraRadera
  5. Jag tog just en promenad hem från mitt stamställe här i amsterdam och slogs av att alla spelbutiker pryds reklam och loggor för V75, med svenska flaggor och allt. Holländare ska alltså spela på svensk travsport, med svenskar ska blockeras från att spela i utlandet?

    SvaraRadera
  6. Svenska spel/ATG finansierar till viss del svensk travsport, så det är väl självklart att de är sura för att utländska spelbolag åker snålskjuts på deras investeringar. Att de sedan tar i och råkar trampa på en del lagar/friheter av bara farten kan jag förstå (inte samma som hålla med om).

    Det enda raka vore att travsporten fick stå på egna ben och att det blev fritt fram för alla spelbolag. Någon med bättre insikt får gärna utveckla om det är möjligt.

    /Paul W

    SvaraRadera
  7. Paul W: pa vilket satt aker utlandska spelbolag snalsjuts pa ATG/svenska spel? Det ar val snarare sa att de i forsta hand erbjuder mojligheter till andra typer av spel?

    SvaraRadera
  8. Jag har alltid fått intrycket att travsporten varit suspekt på något obestämt vis. Här har vi bekräftelse på detta.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.