2008-11-26

Självgodhetens rike

Även det dumma och stötande kan bli upprepningshumor. På Arlanda stack jag käckt in huvudet i tullens rota-runt-i-saker-rum. Japp. "Hej!" hojtade jag till den förvånade tulltjänstemannen och den av staten för tillfället, för visitation, utvalde negern. Alla vi bleka kärnsvenskar och etniska västeuropéer trippade, som vanligt, helt obekymrade, förbi med våra små rullväskor. En del saker förändras aldrig.

Kärnsvensk och kärnsvensk, förresten. Jag har blivit utvisad. Kind of. Skattemyndigheten har tvångsutskrivit mig ur landet. De är väl glada ju mindre de har med mig att göra, kan man anta.

Således, för oss från kåååntinenten känns Sverige påfallande mörkt och kallt. Och då bytte jag ändå plan i Riga.

Den Store Författaren har under dagen varit dumdryg i en chatt på Aftonbladet. Regeringen är allmänfarlig. Oppositionen är oduglig. Byråkratin går på meskalin. Demokratin är satt på undantag och rättsstaten behandlas som en sådan där liten lustig plastmatta med hål i (vad är de egentligen till för?) som ligger i urinoarer.

När jag slog på datorn möttes jag av en störtflod av mail om att vänsterpartiet vill att det skall bli förbjudet för svenskar att köpa sex utomlands. Lycka till!

Detta är nog fan ändå det dummaste... I dag.

Så... skall det då, i konsekvensens namn, vara tillåtet för holländare att köpa sex i Sverige? Skall det vara ok för iranier att stena bögar i Sverige? Skall burmeser i exil spärras in här i Sverige för att de bloggar? Thomas Bodström och Birgitta Ohlsson applåderar entusiastiskt. Justitieministern är försiktigt positiv. Själv är jag bara uppgiven. (Läs mer på Motpol)

Vi svenskar – eller ni, då – är så fantastiskt uppfyllda av övertygelsen om den egna moralpanikens överlägsenhet, välfärdsstatens storhet, landets toleranta förhållningssätt och Den Svenska Folkhälsan (vilket är ett uttryck som används sedan "den nordiska rasen" fick lite dålig klang).

Det kan komma som en chock. Men det finns lyckliga horor på kontinenten. Det är enklare att få tag på en läkare i Köln än i Stockholm. Vården är bättre i Holland än i Sverige. Tågen på kontinenten går snabbare (och kommer oftare i tid) än i Sverige. Det är mindre komplicerat att vara kurd, bög eller muslim i Berlin än i Göteborg. Och folk på kontinenten lever också länge – och dör nöjdare eftersom även pensionärer har råd att gå på krogen och det serveras vin till lunch på ålderdomshemmen.

Sverige är som att se en trafikolycka i extrem slow motion. Man ser vad som går åt helvete. Man kan inte göra något åt det. Och man kan inte låta bli att titta.

29 kommentarer:

 1. Fy f-n vad vackert skrivet! Jag grät en smula. Nu ska jag ta ett glas stärkande rödvin.

  SvaraRadera
 2. http://rabiatfeminism.blogspot.com/2008/11/mjlighet-att-visa-upp-vra-svenska.html - horribel

  http://andersonchris.wordpress.com/2008/11/25/brottsbalken-galler-svenskar-utomlands/ - märklig

  http://thewordsthatiforgottosay.blogspot.com/2008/11/slut-med-charter-prostitution.html - virrig, men långt i från ensam om att ha den åsikten.

  SvaraRadera
 3. "Sverige är som att se en trafikolycka i extrem slow motion. Man ser vad som går åt helvete. Man kan inte göra något åt det. Och man kan inte låta bli att titta."

  Bästa citatet på länge ^^

  SvaraRadera
 4. Man orkar lixom inte med mer nu.

  Snart emigrerar jag till något land långt-långt bort, typ malawi eller så.

  SvaraRadera
 5. Här hemma i Sverige fortsätter allt i sakta mak, ungefär som HAX beskriver.

  Nu håller den nya signalspaningsnämnden på att bildas, den som ska ge tillstånd till FRA:s spaning fr.o.m. 1 januari 2009. Chefsrådmannen Runar Viksten, domare vid Stockholms tingsrätt, håller i trådarna.

  Läs mer hos Ny Teknik.

  SvaraRadera
 6. Om jag blir av med mitt jobb på Irland, finns det möjlighet för mig att crasha hos dig ett tag i Bryssel medan jag söker jobb där?

  Vill nog inte tillbaka till Sverige?

  SvaraRadera
 7. Men i detta självgoda land kan "vi" inte se helheter...

  Vi har skygglappar.
  Läs t ex

  http://mitt-i-steget.blogspot.com/2008/11/stuprr-och-skygglappar.html

  Det är viktigt. Av Johan Westerholm.

  SvaraRadera
 8. Som Ssargon säger, bästa citatet på länge. haha

  Men visst är det tråkigt när man inser hur fel man har i sin självbild av landet Sverige. Jag vet inte vad man ska tro längre...

  SvaraRadera
 9. En annan sak som slår mig: Nybyggen.

  Till och med i de gamla öststaterna är arkitekturen roligare, friare och mer imponerande nu för tiden.

  SvaraRadera
 10. Jag ska bo i Schweiz i fem månader med start om ett par veckor, och har undersökt landet litegrann inför min flytt. Igår fick jag reda på att landet legaliserade prostitution och bordeller 2000. Tydligen så annonserar bordellerna i tidningar och många bordeller tar kort. Det finns även privata kasinon, cannabisbutiker i vissa delstater, den lägsta tobaksskatten i västeuropa, inget nationellt rökförbud (tyvärr ett delstatligt rökförbud i just den delstaten där jag ska jobba), laglig dödshjälp, liberala vapenlagar och massa andra härliga liberala saker. Jag vet inte hur det vardagliga livet är för en Schweizare, till exempel hur mycket regleringar och byråkrati en typisk småföretagare måste stå ut med, men när det gäller de typiska libertarianska "symbolfrågorna" som prostitution och vapen, ligger Schweiz bra till.

  SvaraRadera
 11. Kvinnor fick rösträtt så tidigt som 1971 i Schweiz då det antagligen mot det man ska se den djupa liberala grunden för deras öppna inställning till sexhandel.

  SvaraRadera
 12. Beatrice säger
  "– Jag tycker att prostitution ska motarbetas på alla möjliga och omöjliga sätt. Det mest önskvärda vore att svenska män ansåg sig vara alldeles för att goda människor för att ägna sig åt detta."

  Ett sätt vore ju att sända med utlandsresenärerna , säg tre poliser, för dygnetrunt bevakning.
  Skulle ju göra polisyrket mer populärt så att säga.
  Patrullera runt i Tensta lär ju inte vara någon höjdare.

  Betr omöjliga sätt som Beatrice nämner, varför inte kemisk kastrering ute på Arlanda, strax före avgång.
  Borde kanske även gälla femininer på väg till potenta gambier, eller?

  /Sexfixerad

  SvaraRadera
 13. bra skrivet.

  Nu väntar vi med spänning på att Irland och Polen skall förbjuda abort för kvinnor som vistas i Sverige.

  Få se om feministlobbyn hurrar lika ivrigt då.

  Tanken glider oundvikligt in på det gamla Lorrycitatet - "tänkte inte på det"

  SvaraRadera
 14. HAX:
  Hur fan blir man tvångsutskriven? :D
  ..vad jag hört så är det väl snarast tvärtom, att skattemyndigheten brukar "tvångsskriva" folk som skatteskyldiga i Sverige efter eget godtycke även om deras band och besök till landet varit obefintliga i åratal..

  Liam:
  Schweiz är privat och socialt relativt konservativt, men med brasklappen att de håller på sin personliga integritet, vilket får uttryck genom liberal politik.

  SvaraRadera
 15. Välkommen till Utlandet, HAX! Till mig skickade skattemyndigheten utskrivningsbrevet i dubbel upplaga, antagligen för att försäkra sig om att jag verkligen ska hålla mig borta.

  SvaraRadera
 16. Å jävlar vad härligt att läsa. Klockrent.

  Det tragiska är bara att dom det riktar sig till endast lyckas uppbåda en fårtackas uttryckslösa blick då de försöker förstå denna träffsäkra analys.


  /LD

  SvaraRadera
 17. Allt detta är ett sympton på att man har förlorat sin ideologiska kompass då den traditionella höger-vänster försvann med Berlinmuren. Nu sitter det 250 för många riksdagsledamöter på helgeansholmen och desperat försöker motivera sin egen existens genom bland annat detta idiotiska förslag som kan läggas på soptippen ihop med FRA, IPRED osv osv.

  Var säker på en sak: Detta är inte sista utspelet från detta vuxendagis.

  SvaraRadera
 18. Bra talat! Rödgröna rörans nomenklatura vill till varje pris styra och ställa över människors privatliv och belasta ett redan grovt underfinansierat rättsväsende i ett samhälle där den organiserade brottsligheten skenar med allsköns folkförnedrande beskäftighetslagstiftning, och själva gör det packet med snittbetyg 3,1 i grundskolan minsann karriär, inte genom duglighet, utan genom konformism, mygel och frasrapande utan ände för att sedan leva fett på det arbetande folkets beskostnad genom partistöd och hundrafemti andra slags bidrag, och DESSUTOM skall vi allesammans lyda deras minsta vink som marionetter. Det är ingen måtta på den maktgalna inbilskheten!

  Sakfrågan är utomordentligt enkel. Då porr är tillåtet skall givetvis prostitution också vara det. Det är ingenting att tjafsa om, bara.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 19. Blogginlägget utskrivet och upphängt på kylskåpet. Underbart!

  SvaraRadera
 20. Föresten gäller detta redan för:

  kvinnlig könsstympning, våldtäkt, sexuellt tvång, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, våldtäkt mot barn liksom de grova varianterna av nu angivna brott, sexuellt utnyttjande av barn, sexuellt övergrepp mot barn och grovt sådant brott, grovt sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering, koppleri och grovt koppleri samt försök till dessa brott

  SvaraRadera
 21. jag blir förvånad, vet Alliansen om att det är på det här viset?

  SvaraRadera
 22. De röstade också för den lagändringen. Alla partier i riksdagen uppger sig ju vara feministiska.

  SvaraRadera
 23. Äntligen någon som lyckas sätta ord på det jag tänkt länge! otroligt vackert skrivet.

  SvaraRadera
 24. Träget och skelhågat ser jag beundarande på de som törs bryta upp från den gamla bondemarken och söka sig nya jordar att sprida sina grödor på.

  Ack vadan äro vi utan migrerandet vi ändå aldrig förstår oss på

  SvaraRadera
 25. De små plastmattorna med hål i som ligger i urinoarer är mest till för att hindra snusar och fimpar att följa med ner i avloppet.

  Mvh

  Nicklas Eriksson, fastighetsarbetare

  SvaraRadera
 26. Niklas:
  Hade inte en list varit effektivare då?

  SvaraRadera
 27. Hej alla realister!
  I dom sista decenienerna har våra folkvalda , luriga och opålitliga
  politiker inbillat folket att Sverige var det bästa landet i världen att leva i ! Men hur är verkligheten ? Det räcker att titta po dom stakars svenkskar som kommer
  ut hård tyngda av sina spriflaskor
  och gläds som barnen framför Aldi
  affären i Tyskland.Och varför behöver jag knappt förklara.Sverige idag är ett typiskt förbudsland och sjukvården skall vi inte tala om , massor med länder har en mycket bättre idag.Vakna svenska folket!!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.