2008-12-23

Påven förnekar sig inte


Det är lika viktigt att rädda mänskligheten från homosexualitet som att rädda jordens regnskogar. Detta enligt påven.

Vad skulle väl julen vara utan lite förkastelsedomar och ljungeld? Vad är väl religionen utan moraliserande utfall mot medmänniskor?

Länk»

10 kommentarer:

 1. det var väl bra sagt av påven.

  vår mänsklighet är ju värd mer än alla underbara regnskogar.

  klok som alltid.

  SvaraRadera
 2. Jag har blivit trackaserad av homosexuella sedan 1998 då jag skojade lite med dom.
  Jag är med i Röda Korset och varit med i Amnesty och Svenska Freds, har aldrig gjort någon någonting, är världens snällaste människa och har aldrig i hela mitt liv varit med om något liknande.

  SvaraRadera
 3. Då kyrkan handlar om makt över oss så är detta fullt logiskt, dvs en sekt, församlings makt över människor visar sig starkast om man kan kontrollera vår sexualitet. Så det bästa vi kan göra för att bevisa motsatsen är att .... och .... plus detta ....

  SvaraRadera
 4. "homosexualitet [...] i sig [är] inte en synd. Däremot är de homosexuella handlingarna en synd"

  Lite som prostitution här i sverige då, om man sågar ner träden och får syn på skogen.

  SvaraRadera
 5. Idag har vi det omvända problemet. Hånandet och fördömandet av personer som anser att sexuella handlingar mellan personer av samma kön inte bör rekommenderas. Jag har en uppfattning av teknisk natur som handlar om vilka handlingar som är bra eller mindre bra – i ett generellt perspektiv. Att fler personer har samkönat sex idag framgår inte minst av medias rapporter och fler lär det bli. Är det så svårt att förstå att många kan ha sex med vem och vad som helst utan att först ha en speciell läggning? Människan är läraktig. Studera queer-teorin om du har en annan uppfattning. Tänk om påven har rätt?

  SvaraRadera
 6. Du skall behandla din nästa som du vill bli behandlad själv. Kanske något för påven att tänka på?

  SvaraRadera
 7. Peter P: "Hånandet och fördömandet av personer som anser att sexuella handlingar mellan personer av samma kön inte bör rekommenderas."

  Du har aldrig tänkt på att det är ett hån och fördömande mot HBT-gruppen att anse att man inte skall ha sådana förbindelser? Kasta inte sten i glashus.

  SvaraRadera
 8. "DET VAR VID ett tal i Vatikanen som påven uttalade sig om homosexualitet som han ansåg i sig inte är en synd. Däremot är de homosexuella handlingarna en synd, sa påven." //DN


  Skulle väl bli knepigt för den katolska kyrkan annars, den skulle väl tömas på päster eftersom dom tydligen är emot kvinnliga präster, men godtar homosexuella pedosar ...

  //ST

  SvaraRadera
 9. När de som inte ens vet vad ordet "synd" faktiskt betyder också försöker tolka vad påven säger och tycker blir det uppenbarligen stor humor!

  SvaraRadera
 10. Vad har Kejsar Palpatine sagt om homosexualitet?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.