2009-03-03

Peace in our time?Filmen ovan är en partsinlaga, naturligtvis. Och när du tittar på den skall du hålla det i minnet. Inte desto mindre sätter den fingret på något viktigt.

Det religiöst odlade hatet, dödskulten, fanatismen... Det är sådant här som får mig att missmodigt undra om vi någonsin kommer att få fred i Mellanöstern.

(Via: Fred i Mellanöstern)

12 kommentarer:

 1. All religion är djävulens påfund... :P

  SvaraRadera
 2. see the light!
  http://www.venganza.org/

  SvaraRadera
 3. ...och Sverige, EU och arabvärlden fortsätter att pumpa in biståndsmiljarder till den palestinska terrormaskinen. (1,37 miljarder skattestals från svenska medborgare och stoppades in i terrorverksamheten 2007–2008)

  Förvisso är islam en hatisk religion. Men det är finansiärerna som möjliggör fortsatta terrordåd. Fortsatt bistånd kommer att hålla de palestinska araberna kvar i fattigdom och lidande.

  Jfr. http://www.timbro.se/bokhandel/books.asp?isbn=9175666877

  Historien upprepar sig...

  SvaraRadera
 4. All eventuell framtida fred i MÖ beror enbart på hur araberna vill förhålla sig till Det Självständiga Demokratiska Landet Israel.


  /LD

  SvaraRadera
 5. M med punkten03 mars, 2009 18:52

  Var det inte du HAX som för inte så länge sedan tyckte att vi gott kunde ta emot frisläppta Guantanamo-fångar?

  "De är välkomna som vilka fria, produktiva medborgare som helst."

  Jag förstår mig inte på hur liberaler tänker när de tycker att de är en god idé att släppa in religiösa fundamentalister och hjärntvättade dårar. (Det finns säkert en och annan helt oskyldig person bland de som släpps från Guantanamo. Det betyder inte att vi med öppna armar ska ta emot dem.)

  Davis Cup-matchen i Malmö kommer att spelas utan rubrik. En bidragande orsak till det är att Malmö är fullt med folk från mellanösternregionen - de flesta säkert förvisso vettiga människor - som inte direkt är förtjusta i judar.

  De svenska liberalernas syn på invandring gör Sverige till ett land som blir allt mindre fritt. Den generösa invandringspolitikens förespråkare har tydligen helt missat att 'kultur' inte bara har med mat och musik att göra, utan också innefattar synen på liv och död, synen på judar och bögar och synen på yttrandefrihet och demokrati.

  Vid ~4:30 säger den intervjuade mannen att han helt enkelt inte kan förstå det - att det finns människor som är stolta över att deras barn är självmordsbombare. Nej, han kan inte förstå det eftersom han är uppvuxen med en helt annan kultur.

  En kultur där sådant är otänkbart.

  En kultur som naiva blåögda svenskar uppenbart vill ersätta med den kultur som förekommer i många länder i mellanöstern. För det är ersättning det handlar - hur många svenskar bor det i Rosengård?

  SvaraRadera
 6. Den svenska migrationspolitiken går ut på att väldigt många men utvalda ska få komma till Sverige och bli omhändertagna av det jättelika vuxendagis vi kallar den svenska staten. Den liberala migrationspolitiken går ut på att vem som helst ska få komma hit men väl här få klara sig själv bäst den kan efter uppsatta lagar.

  Liberal politik har alltså lika mikroskopiskt litet gehör i migrationspolitiken som i all annan politik här.

  Under en liberal stat klarar man sig inte genom att vara fundamentalistisk och hjärntvättad utan genom att vara produktiv och till gagn för den som efterfrågar.

  Lösningen på den liberala migrationspolitiken vi inte har är alltså liberalism.

  Frågetecken uträtade?

  SvaraRadera
 7. Andreas +1

  Vidare bör alla vapenembargon till både Israel och Palestinerna tas bort så de kan få utkämpa ett riktigt krig och en sida besegras ordentligt.

  Det här evigt utdragna konflikten och hatet ställer till med för mycket elände i hela världen för att få fortsätta. Ingen av sidorna kommer någonsin ge efter så pass mycket att en fredsuppgörelse blir möjlig. Alltså måste ena sidan besegras om det någonsin skall bli ett slut på eländet.

  SvaraRadera
 8. Andreas sa...04 mars, 2009 02:58

  Andreas: "Liberal politik har alltså lika mikroskopiskt litet gehör i migrationspolitiken som i all annan politik här.

  Under en liberal stat klarar man sig inte genom att vara fundamentalistisk och hjärntvättad utan genom att vara produktiv och till gagn för den som efterfrågar.

  Lösningen på den liberala migrationspolitiken vi inte har är alltså liberalism.

  Frågetecken uträtade?"  Det finns liberaler som gläds över att arabländer är ekonomiskt och företagsmässigt mer liberala än länder i väst, så är frågetecken uträtade? Nope. Det är säkert även bra ekonomisk frihet i Ryssland på de platser där islamistisk fundamentalismen etablerar sig. Lilla självständiga Tjetjenien. Åh, vad gulligt (SIC).

  Vidare har terroristerna i Storbritannien senaste åren alla haft bra jobb och status -- något halvdussin läkare bl a, så vad menar du att din liberala migrationspolitik gör mot de attentaten? Förklara.

  -

  Marx var ju lite av libertarian där socialism en gång var hat mot staten. Men liberalism och libertarianism är utopi. Den har en religiös dogmatism där man anser att det finns heliga principer -- inte moraliska (jag säger f ö inte att det är fel på principer) utan a-moraliska i meningen att inget får hållas för heligt eller anses per se bättre än något annat -- som gör att om man de följs ordnar sig allting till det bästa.

  Principerna anses absoluta och obestridliga och har således karaktären av sanningar a'la Platon. Detta är typiskt för religion (men jag säger heller inte att religion måste vara fel; sådan ger svar på moraliska spörsmål i den klassiska meningen av ordet moral, måste inte vara våldsam som islam utan samt är givet att den grundas på sann empiri motiverad, där religiös erfarenhet torde vara central; religion är inte alls våldsam, utan kan vara bättre lämpad för människor och samhälle än t ex incestförespråkande liberalism).

  Försvar av barnsoldater från Hamas-vänstern kan t ex mycket väl följa liberala principer om att varje samhälle ska ha rätt att göra fel och pröva sig fram. Detsamma med barnporr.

  Att HAX inte gillar Guantanamo och vill ha hit fångar därifrån är ett exempel på libertariansk religiös blindhet (kanske även dogmatism), och likaså att FRA motarbetas som den yttersta kränkningen mot våra rättigheter, där ointresset fär att tidigare förmåga att bekämpa internationell kriminalitet med den skärpta lagen vridits ur händerna på tullen är totalt. Och tullverksamhet är ju ett av libertarianers riktigt populära hatobjekt. Här kan nämnas att HAX skrivit texter om att avskaffa nationalstaten, vilket är en av otaliga blinda utopier liberaler och libertarianer har.

  Man har en tro på att man har de heliga principer som ställer allt till rätta, och vad är det om inte religiöst? Nu finns de som fostrar barnsoldater, och nu finns Fritzl där. Han hade nog brutit mot en liberal princip. Låt oss ha en privat domstol, som accepterar barnporr, som avgör om offret kränkts eller inte.

  Och hur hade nu igen ekonomisk frihet i arabvärlden senaste decennier samvarierat med extremistisk fundamentalism?

  SvaraRadera
 9. Andreas. Mitt namn i kommentaren blev av misstag ditt.

  Här även en kort version av förra kommentaren:

  Alla terrorister i Storbritannien som planerat och utfört massmord senaste åren har alla haft bra jobb och status i samhället, kunnat språket och t o m ofta varit födda i landet. Något halvdussin läkare bl a. Så vad menar du att liberal arbetslinje i migrationspolitik gjorde där?

  Förklara!

  SvaraRadera
 10. Det var en "klok" amerikan som fick frågan om vad man borde göra med Israel-Palestina-frågan. Han svarade då: "Nuke the damn place!"

  Jag håller med. Fanatiker på båda sidorna bråkar tills ingen finns kvar om en bit ÖKEN! För mej är både israeler och palestinier, oavsett religion och härkomst idioter.

  SvaraRadera
 11. Att fanatisera barn på ett så vedervärdigt sätt har de palestinska terrororganisationerna lärt sig av sina gamla kusiner, de tyska nazisterna.

  Dessa barn är nutidens Hiterjugend!

  SvaraRadera
 12. .... och i slutändan handlar allting om att man är uppväxt i en värld där man låter religionen styra ens livsöde & leverne, något som vi låter dessa invandrande människor att fortsätta göra med våra "liberal" politik, när det väl kommit till Sverige. Hur i h-e skall dessa männoskor kunna bli en del av vårt samhälle?, på hur många platser i Europa har inte de religiösa motsättningarna som finns i MÖ bla, inte slagit rot & utvecklats till problem i "vår" del av världen?. för

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.