2009-04-21

Nu lossnade det

Nu börjar media ta upp pensionsskandalen i Europaparlamentet.

SR Ekot är först ut.

19 kommentarer:

  1. Nu är de gamla partierna RÄDDA!Olika partier har offentliggjort att de kommer att KÖPA reklamplats inför EU-valet i TV4.

    Detta betalar de med SKATTEPENGAR som dessa partier beviljat sig själva!

    Piratpartiet får inga sådana pengar!
    Det är alltså direkt ODEMOKRATISKT!

    Varför inte döpa om "partistödet" till PROPAGANDASKATT!

    SvaraRadera
  2. Nja, "direkt ODEMOKRATISKT" är det inte i alla bemärkelser. Vem som helst har rätt att starta parti och partistöd får man sedan efter förtjänst (antal röster i senaste valet).

    Om man nu ska ha partistöd är väl det enda sättet, annars skulle alla kunna start parti bara för att få pengar.

    Under alla förhållanden, som du indikerar, så har ju partistödet en konserverande effekt på politiken. Självklart har stora partier inget emot detta.

    SvaraRadera
  3. MEN FÖR SENT!!

    jag tror det faller ändå, men, vilka klåpare. Vilka vill de uplysa??

    SvaraRadera
  4. Dunk i ryggen HAX, jag mailade ett gäng journalister efter jag sett ditt inlägg.

    SvaraRadera
  5. Om de gamla partierna - och gammelmedia - är rädda så innebär det att kraven på klokskap och resonerande förmåga från vår sida blir desto större.
    HAX sakliga och kunniga stil är ett föredöme.

    SvaraRadera
  6. @John:

    Man kan ju då visa att Tyskland var helt demokratiskt mellan 1933-1945??? (Godwins lag?)

    Menar du att om socialdemokraterna får 51% av rösterna kan de konfiskera hela statskassan och använda den till valpropaganda för att vinna nästa val och då konfiskera hela statskassan och använda den till...

    Är det så du menar att det är demokratiskt?

    SvaraRadera
  7. @Hans J,

    Nej, jag anser inte att staten har någon rätt att ta ut skatt. Men som ordet "demokratiskt" används, så innebär det att något är demokratiskt ok om ett parti står för något, blir valda och omvalda för det de gör.

    Partistöd har funnits länge, och partier som vill ha partistöd blir omvalda gång på gång i folkomröstning. Då kan man inte säga att det är "direkt ODEMOKRATISKT".

    Den fina tanken med partistöd är att även partier som inte har partiprogram som gillas av rika organisationer eller företag ska kunna få en peng. Följden av "den fina tanken" är, igen, en konserverande effekt på politiken. Dessutom finns det plötsligt ett ekonomiskt egenvärde i att ha ett parti, även om man inte har några åsikter.

    Grundproblemet är såklart att folket inte har den klassiska liberalismen i ryggmärgen. Hade folket haft det, hade vi inte behövt rädas en korporativ stat (och faktum är ju att vi fått en korporativ stat fastän vi har partistöd).

    SvaraRadera
  8. @John:

    Demos=folk; Kratos=styre, hållning

    Du har såklart helt rätt. Folket får naturligtvis välja en tyrann om det vill. Hitler var ju helt demokratisk (då han ju kom till makten demokratiskt?).

    Frågan är om någonting ÄR demokratiskt bara för att det SER demokratiskt ut och har tillkommit på ett demokratiskt sätt.

    Jag menade att alla ska ha samma förutsättningar att sprida sina idéer och att köpt reklamtid med skattepengar bara för vissa, är direkt emot denna princip.

    De som inte stödjer ett parti som får partistöd får då betala skatt för att finansiera motståndarnas kampanjer.

    Detta är direkt stötande (och i min mening odemokratiskt i dess djupaste mening)!

    SvaraRadera
  9. Eftersom partistödsgränsen går vid 2,5% undrar jag vilken nytta den gör då det bara är dem största partierna som får det och dem är väl redan så stora att dem kan lösa det ekonomiska på andra sätt än att parasitera på statskassan

    SvaraRadera
  10. partin ska inte ha rätt att göra reklam i tv! det är fan inte rätt.

    SvaraRadera
  11. Nån som vet vad Publik Service/SVT gör för våra "demokratipengar"? Betänk att den statliga jätteklossen trots allt matas med: 6-7 Miljarder om året, sitter på monopol, har unika marknads-förutsättningar, med massiva resurser, och ändå blir det halvbuskis... nätt och jämt styrfart.

    SvaraRadera
  12. Finns det någon som fortfarande är för EU? Om så, vad skall EU behöva göra för att ni skall bli emot ni också?

    SvaraRadera
  13. - Just in - Via Anaïs - Seger!

    138 röstades igenom med förkrossande majoritet! 4 mot 40 för.
    Eat this Sarkozy!

    http://www.laquadrature.net/en

    SvaraRadera
  14. Förra veckan var jag på NEO:s “grillning av EU-kandidater” (kan ses på webben här: http://www.magasinetneo.se/blog/archive/2009/04/16/har-sander-vi-grillfesten-om-eu ) och jag måste säga (även om jag inte är speciellt intresserad av eller insatt i just fildelningsfrågan) att Piratpartiets Christian Engström
    (http://christianengstrom.wordpress.com/ ) gjorde helt klart bäst ifrån sig - han såg helheten och har insett att problematiken ligger på en helt annan nivå än vad någon av de övriga gjort de pratade oväsentligheter.

    SvaraRadera
  15. Det räcker inte att bara FRÅGA EU-parlamentarikerna ifall de deltar i pensionsprogrammet eller inte. Man måste avkräva dem fullmakt att all information om deras deltagande i pensionsprogrammet offentliggörs. Fullmaktsinstitutet är extremt starkt och jag kan inte föreställa mig att de inte skulle få ge en sådan till alla granskande journalister som vill ha den.

    Annars kommer förstås många politiker att ljuga, för de vet att lögnen inte kan synas.

    SvaraRadera
  16. Att klanka på Piratpartiet ang. deras avsaknad av medlemsavgift är alltså OK (och numera standard) enligt den lilla knähunden Grismundson, men att göra reklam för sig själv i TV för mina skattepengar - Det finns det inga betänkligheter inför...

    Bäva alla kristalliserade etablissemangs-företrädare, med era fina kläder, er högre moral och kristnare etik... för:

    HÄR KOMMER PIRATERNA!!

    och släpper en logisk bomb, devasterande för de svaga intellekten. Nu får inkompetensen gå på plankan!

    Yeah! :)

    SvaraRadera
  17. Inom politiker-kretsar verkar man stiga i aktning ju mer man lyckas pungslå samt inskränka folket på grundläggande fri- och rättigheter.

    Viva la internets!

    SvaraRadera
  18. Eu blir mer och mer något som vi inte röstade för. Liknar mer och mer Sovjet. Dessvärre kan vi inte gå ur detta spektakel men press måste vi sätta på Eu.

    SvaraRadera
  19. @roberth
    "Dessvärre kan vi inte gå ur detta spektakel"

    Visst kan vi det.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.