2009-05-19

EU: Frihet och öppenhet skapar riktiga jobb!


Även om jag är kritisk till EU, så finns det en sak som jag tycker är fantastisk: Den fria rörligheten!

EU:s medborgare är fria att arbeta och bo i andra medlemsländer om de vill, utan att behöva fråga någon om lov. Företag kan sälja varor och tjänster över gränserna, i teorin utan onödig byråkrati och handelshinder. Människor och företag är fria att investera i projekt var som helst inom unionen.

Detta ger oss fantastiska möjligheter att utvecklas, satsa nytt, skapa trygga jobb, bygga välstånd och samarbeta.

Men tyvärr stannar EU:s ambitioner allt för ofta vid denna vackra vision.

I verkligheten vill många av de gamla EU-länderna inte ha folk från det forna Östeuropa på sin arbetsmarknad. Vi har sett övergångsregler och svenska fackföreningar som ropar "Go home!" till sina utländska kollegor. Vi ser protektionism inom EU i till exempel Frankrike och Sydeuropa. Och många länder är ytterst ovilliga att släppa in utlänningar i branscher som har kontrollerats av skråväsen i hundratals år. Det är inte heller helt självklart att gränsöverskridande investeringar alltid hälsas med öppna armar.

Det är synd. För öppenhet, samarbete och fri företagsamhet är vad som behövs om vi över huvud taget skall kunna skapa riktiga, trygga jobb i Europas framtidsbranscher. För att inte tala om tillväxt och välstånd.

Visionen och de fina orden finns där, men inte viljan till verklig handling. Tror EU:s ledare inte på vad de själva säger? Hålls de gisslan av röststarka särintressen? Är unionens politiska ledare i själva verket misstänksamma och avundsjuka sins emellan? Eller har de fortfarande inte riktigt begripit hur saker och ting hänger ihop?

Varför välja stagnation, konstgjord andning till krisbranscher, misstänksamhet mot utlänningar och hinder för produkter från andra länder – när det är uppenbart att detta är sänken för både jobben och ekonomin?

Jobb som ger långsiktig trygghet kan bara skapas av framgångsrika företag och i branscher som hänger med sin tid.

Därför måste EU ta den fria rörligheten på allvar. De sista handelshindren inom unionen måste monteras ner. Tullmurarna mot omvärlden måste rivas. Skatterna måste sänkas för både löntagare och företag. Ekonomin måste befrias från regleringar – så att hederliga, långsiktiga satsningar blir möjliga, intressanta och lönsamma. Byråkratin kring företagande och anställningar måste ner till ett minimum. Politikerna måste sluta springa ärenden åt krisbranscher och särintressen. Nya idéer och branscher måste uppmuntras. Informationssamhällets utveckling kräver ett öppet och fritt internet, inte ett franskt Minitel.

Men varje gång EU-Kommissionen, ministerrådet eller Europaparlamentet sammanträder, då blir resultatet det motsatta. Vi får fler regler, mer byråkrati, fler pekpinnar, nya inskränkningar – och politiska beslut istället för människors fria val. Detta kväver kreativiteten, skapandet och företagandet. Och det kostar för varje år allt mer skattepengar.

Jobben. Välståndet. Tillväxten. Utvecklingen. Allt hänger på att vi kan skapa varor och tjänster som människor vill ha. De måste hänga med i utvecklingen, hålla hög kvalitet och ha ett pris som gör dem efterfrågade. Och sådant kan bara åstadkommas om politiken och byråkratin håller sina fingrar i styr.


(Denna bloggpost länkas under dagen även från Aftonbladets websidor om EU-valet.)

34 kommentarer:

 1. Var är inte handel fri i världen, man kan säga Kuba. Javisst Kuba har inte marknadsmässiga möjligheter för sina varor. Men Det kommer. Kubas folk behöver mer handel och utbyte. Inte mindre, som den förra presidenten skojade. Prata - För fan! ni ligger jättenära varandra..
  USA: abandon the bojkott!
  It's not in any's intrest now

  SvaraRadera
 2. I själva verket är EU öppet, men medlemsstaterna bromsar. Traktaten talar om fri rörlighet och domstolen dömer så när medlemsstaterna hindrar. Då bestämmer sig Kommissinen för att stifta lag som gör det enkelt att tillämpa rörligheten. Socialisterna bromsar hela tiden, vill ha så lite rörlighet som möjligt. Svenska sossar vill att alla som sätter sin fot i Sverige skall bli medlemmar i LO. T ex. Staten skall bestämma vilka sjuka som skall få vård utomlands. Det har betydelse om man röstar på politiker som är för rörlighet eller emot. Den som inte tar ställning bromsar.

  SvaraRadera
 3. Nu får du ta och vakna HAX, du fattar ingenting. Vi har inte fri rörlighet i gott syfte.

  Federal reserve i USA styr ekonomin i EU, det är deras makt apparaat som vinner på den så kallade fria rörligheten, som bara gör att alla länder förlora sin självständighet och demokrati.

  Jag ska förklara för dig genom att förklara bristerna i Piratpartiet som exempel.

  Piratpartiet är inget en fråge parti, de är snarare ett kvartsdels fråge parti. Piratpartiet har hela tiden sagt att om man förändrar upphovsrätten så kommer ekonomin sköta sig självt, smarta företag kommer att överleva.

  Detta låter som om man tror att ekonomin blir friare bara för att man ändrar upphovsrätten. Det är inte sant. Vi har inte fri marknad idag allt är styrt av monopol företagen och centralbanken i USA. Hela globaliseringen är ett enda stort kontrollprojekt ifrån den privata Federal Reserve i USA. Det är därifrån alla krav på kontrollerad internet kommer ifrån. Denna ekonomiska makt, banken, har makten över den kontrollerade massmedian och Hollywood. Därför kan man inte säga att vi är för att förändra upphovsrätten och sedan löser sig saker av sig självt.

  Det är fel, ekonomin måste styras självständigt av nationen Sverige, men så länge som vi är kopplade till centralbanken I USA som nation och via EU är vi ofria. Gör vi inte detta så driver man ändå igenom kontrollsamhället, pengar ekonomisk makt vinner alltid. Det går inte att styra dessa banker om de får finnas inom vårt ekonomiska system, du kan inte vinna över dem då. Det är omöjligt. De hotar bara med att förinta sig själva så att du och jag svälter ihjäl om man är beroende av dem och inte följer deras intressen. HAr ingen fattat att det är detta som händer med krisen i USA.

  EU är i grunden skapat för rena maktintressen som ska ta makt ifrån folket. Dokumentet Red House är oroande. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1179902/Revealed-The-secret-report-shows-Nazis-planned-Fourth-Reich–EU.html

  Angående Gurensey, eftersom de inte är kopplade till Centralbanken så har de inte gjort massa dumma lån eller sålt ut sin ekonomi till utlänndska intressen, därför ärt de mer skyddade.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Guernsey

  Alla länders regeringar har sålt ut sina länders företag för att alla länder ska sluta va självständiga, på så sätt får Federal reserve makt över hela världen och via köpta politikers hjälp kan de införa en världsdiktatur via EU och kommande NAfta i USA, kanada , mexico.

  Om dessa köpta politiker gör motstånd krossar de deras länders ekonomier direkt, därför krävs det politiskt mod att göra det som man gjort i Gurensey.
  Vi måste ha en egen självständig valuta, man är bakom flötet om man tror att vi har det idag, via svenska kronan.

  Piratpartiet kan inte undvika ekonomifrågan för då är man inte ens ett enfrågeparti. Kontrollsamhället håller på att ta över för att vi i EU och USA låtit den privata central Banken Federal Reserve i USA att ta över makten ifrån våra politiker.

  MAn måste kasta ut dem och starta eget för att klara av att gå emot denna vansinnes kontrollsamhälle som dessa bankirer vill införa.

  Men jag kan bara berätta att Christian Engström och Rick Falkvinge har vägrat att svara, antingen är de korkade eller så vet de vad de gör och lurar alla opålästa pirater att de är frihetens hopp.

  Hur är det med dig HAX, kan inte fatta hur man kan missa hela lurendrejeriet med den så kallade fria rörligheten. Vi förlorar bara vår självständighet, EU agendan för ekonomin hör i hop med övervakningsagendan. Försök att fatta detta!

  SvaraRadera
 4. Anonym 9:13: Snällla håll dig till konspirationsfora i stället för HAX:s blogg!

  exempelvis:
  https://www.flashback.info/forumdisplay.php?f=40

  SvaraRadera
 5. Hama du är inte smart.

  Hur kom det sig att Socialdemokraterna starta FRA och oppositionen var emot, sedan tar moderaterna upp FRA lagen och då påstår sossarna att de är emot FRA.

  Om detta inte är konspiration, ja då existerar inte konspirationer överhuvudtaget, ska man tro på dig så var det förmodligen slumpen.
  Du är patetisk.

  Hur kommer det sig att krisen i USA påverkar oss tror du?

  Nej sova är det enda ni små lamm kan göra. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

  SvaraRadera
 6. För alla som inte fattat att familjen Rockafeller är djupt inblandade i USA politiken och att de vill stoppa de fria Internetet, läs nedan. Förvånad att inte HAx tagot upp detta. Vakna HAx, det är här det händer.

  http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=93966

  SvaraRadera
 7. Anonym: Kan du inte diskutera utan att förolämpa folk så finns det bättre forum för det du vill prata om. Du skriver såsom det du psåtår är absoluta sanningar och sedan förolämpar du folk som itne håller med fastän det du skriver långt ifrån är allmängiltigt accepterat.

  Inte specielt bra debattmetod om man vill ha folk med sig och få dom att lyssna.

  SvaraRadera
 8. Will bill give Obama control of Internet?
  Proposed new powers called 'drastic federal intervention'

  http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=93966

  SvaraRadera
 9. Ssargon gå hem och grina eller väx upp och fatta allvaret, ditt liv är det bara du som rår öbver, sluta böla som en liten pojkspoling.

  Nu till bankerna som styr EU och den Ofria handeln som alla tror är fri.

  Vad har bankerna för mål med sin kontroll, varför vill de ha ett kontrollsamhälle. Hur ska de göra. Tja lyssna på en annan Rockefeller som pratar om befolkningskontroll. Det här handlar så mycket mer än om fildelning och upphovsrätt. Vi måste frigöra oss ekonomiskt innan vi låter dessa människor ta över all makt över oss.

  David Rockefeller speaks about population control.

  http://www.youtube.com/watch?v=ClqUcScwnn8&NR=1

  SvaraRadera
 10. Så saker måste va almänngiltigt accepterade för att du ska lita på dess uppgifter Ssargon. Lycka till du är verkligen fåret som makten älskar. Dig va enkelt att hjärntvätta. Tack för det televerket.

  SvaraRadera
 11. Peder vakna upp.Här sker den verkliga kampen för frihet i världen. Lyssna och lär, Federal, Reserve måste bekämopas annars slutar aldrig dtta kontrollvansinne ifrån politikerna.

  http://www.youtube.com/watch?v=MHhFTesJ5gY

  SvaraRadera
 12. anonym, starta en egen blogg i stället för att spamma kommentarsfältet här.
  Dina alster tillför ingenting.

  SvaraRadera
 13. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1183796/Town-halls-hire-citizen-snoopers-young-SEVEN-spy-neighbours-report-wrongs.html

  först sopspioner i sverige, sedan detta.
  EU import

  SvaraRadera
 14. http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936

  http://thepiratebay.org/torrent/3580067/The_Money_Masters

  SvaraRadera
 15. Jonas V gå i förtidspension gubbe, jag tror på yttrandefrihet, du vill döda friheten. Du är frihetens fiende utan tvekan. JAg kommer ändå va fredlig emot dig, men jag hatar vad du står för. Bankerna är vad allt handlar om, lär dig det, eller finn dig själv vid ett soppkök utan kläder i framtiden om du inte agerar nu.

  SvaraRadera
 16. Anonym: Läs på om ad hominen och bete dig lite trevligare, tack. Det är inte din blogg du kommenterar på så du har visst ett ansvar att skärpa dig. Annars akn du skapa en egen blogg och skriva av dig där så slipper vi andra läsa dina inlägg som blir mindre och midnre intressanta att läsa ju sämre du uppför dig.

  Det går att att diskutera med folk som skriker och är otrevliga. Hade du någolunda kunskap i hur man diskuterar och övertalar andra människor att det du säger är sant så kanske du skulle haft folk som lyssnade på dig. Nu är det mest surt tonårsgnäll över det du skriver. Inte speciellt moget eller intressant alls.

  SvaraRadera
 17. håller med om att bankerna är problemet, jag vet också vad som pågår.
  Anonym 12:46 är min kommentar.
  folk borde verkligen bilda sig på området.
  men för fan, håll inte på och försök att övertyga alla religiöst.
  då tycker dom bara du är en jobbig gaphals.
  folk blir inte upplysta på en minut, även om jag förstår din hängivenhet.  12:56

  SvaraRadera
 18. ovanstående var alltså svar till Anonym 12:56.

  SvaraRadera
 19. Frihet och öppenhet har inget med EU att göra. EU är istället det största hotet mot frihet och öppenhet

  SvaraRadera
 20. 12:56 jag håller med om vad Ssargon sa, lär dig att argumentera.
  Om du märker att du inte kan övertyga så spamma inte bloggen.
  det får motsatt effekt.
  Skrik inte åt folk att dom "ska vakna" tids nog förstår dom vad det handlar om.

  SvaraRadera
 21. Anonym 09:13:
  Det blir så forcerat när du ska förklara allt i en kommentar.
  Det blir hetsigt och ganska dåligt, och ja.. tonårsaktigt.
  Försök att bryta ned problemen efter inlägg och svara utifrån din uppfattning.
  Federal Reserve ÄR en privat bank,
  Rockafeller och eliten är inte goda osv.. men om jag skulle dra hela historien i en kommentar så skulle folk tycka jag var hetsig, tjatig, skrikig och jobbig.

  SvaraRadera
 22. Jag vet definitivt att folk lyssnar på mig när de börjar angripa mitt sätt att föra fram något. Av den enkla anledningen att då förstå människor att jag menar allvar och att jag har goda avsikter, det är huvudsaken och grunden för att människor ska haja till. På ett forum måste man provocera för att väcka till folk, så är det bara. Snälla texter går tyvärr obemärkt förbi, även om ni som kritiserar mig påstår annat så är det tyvärr inte sant.

  Men visst allt har sin tid, men att vara politisk korrekt och lagom torr är helt enkelt inte min stil. Varför det här eskalerat just här beror på att Ssargon behövde skakas om, jag vet att han tog till sig vad jag skrev.
  Killen visste ju inte ens att Camilla från FP är för FRA lagen idag. Av någon anledning så har man inte gjort en stor nyhet av det, utan klämt in det i mitten av en artikel. Googlar du hennes namn tror alla att hon är en nej sägare, tyvärr inte sant och ännu ett exempel på hur sådana som Ssargon blir lurade.

  Forcerat, you bet!

  Adios senioritas!

  SvaraRadera
 23. Anonym: Jag läser inte hela din inlägg pga att du har för dålig ton. Därför säger jag till dig att du skulle få mer läsare om du inte skriver så otrevligt (iallafall en till). hur du kan veta att fler läser det du vill komma ut med är bortom min förståelse.

  Jag kan naturligtvis inte svara för någon annan än mig själv men jag tror iten jag är ensom om detta.

  SvaraRadera
 24. Du har läst hela inlägget min lilla överkänsliga prinsessan på ärten, utan humor hippie. Bara att du bemödar dig att svara bevisar detta.

  Du framstår också som en korkskalle om du bara tar emot information i från ytligt trevliga människor.

  Jag är inte perfekt, men jag gillar mina brister, jag trivs med att förolämpa dig, för jag vet att du behöver det. Du kände inte till att Camilla från FP var JA sägare till FRA. Du borde tacka mig för att jag öppnat upp ditt sinne. Våga nu ta till dig resten av vad jag skriver.

  Du kanske får andra uppfattningar angående lösningar, men du kommer åtminstone se problemet med sanna glasögon.

  Ja gå nu och föna håret och fila naglarna.

  SvaraRadera
 25. Torkel: Det verkar inte som du varken förstår eller kan ta konstruktiv kritik. Lite trist. Vill man ha något framför så måste man bete sig om man inte vill att budskapet ska gå förlorat i det urusla framförandet. Jag rekommenderar en bok i kommunikation eller allra helst en hyffsklass. Du påminner mest om en fotbollshuligan på finmiddag. ingen vacker syn...

  SvaraRadera
 26. Ssargon du är komisk utan att veta om det.

  SvaraRadera
 27. Du är väldigt kul att reta Ssargon.
  Ännu roligare är att du inte längre angriper mina åsikter utan mitt sätt. Gärna för mig. Det är informationen du ska ha inte en dejt med mig. Sorry killar är inte min grej.

  SvaraRadera
 28. Företag kan sälja varor och tjänster över gränserna,Kvalificerat skitsnack av hax. EU har feta tullmurar mot övriga världen. Det suger pung att vara företagere och behöva importera saker från asien (där allting prisvärt tillverkas).

  Frihandel med EU:s länder kan Sverige få med EFTA, utan att vara med i skit-EU.

  Och även om inte EFTA fanns hade det varit bättre att med ett Sverige utanför EU, som bedrev unilateral frihandel med övriga världen.

  Ner med SovjetEUnionen!

  SvaraRadera
 29. Tyvärr rör sig socialistiska åsikter helt fritt oxå över gränserna (inom EU). Det är mindre bra. ;-)


  /LD

  SvaraRadera
 30. Anonym 21:55 (09:13)
  Jag är också inne på hur bankväsendet fungerar, den globala eliten och att vi inte lever i en fri värld.
  Jag har läst min Carroll Quigley & Antony C. Sutton.
  Men jag försöker inte frälsa hela världen i ett inlägg och sedan bli känslomässigt förbannad för att folk inte blixsnabbt tycker som jag.
  Jag tror den här bloggen består av resonabla människor som gillar efterforskningar och kan ta till sig argument.
  du skriver att:
  "Snälla texter går tyvärr obemärkt förbi, även om ni som kritiserar mig påstår annat så är det tyvärr inte sant."
  men att storma in och skriva sin sanning som en annan jävla clown i kommentarerna är helt fel väg att gå.
  tror du att folk kommer "haja till" och upptäcka sakers tillstånd ?
  dom hajar snarare till så fort dom ser "federal reserve" "rockefeller" och andra tags då dom tror att det är du som spammar.
  som sagt, gör INTRESSANTA inlägg som närmar sig din sanning där folk får dra sina egan slutsatser / argumentera.
  eller starta en egen blogg.
  med arghet och hets kommer du ingenstans förutom att förlora din trovärdighet, och även dina vänner om du tjatar på folk att dom ska "vakna upp".

  SvaraRadera
 31. På tal om "tillväxt" så fick jag nyss syn på en föreläsning som de flesta borde se och fundera över.

  The Most IMPORTANT Video You'll Ever See

  SvaraRadera
 32. Videon är uppdelad i åtta delar (klicka länken under varje videosekvens för att komma till nästa).
  Tar en stund, men är väl värd att se.

  SvaraRadera
 33. Ultimat dravel på en i annat fall bra blogg.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.