2009-09-20

Mer DDR-vibbar

I Hudiksvall betalar den (s)-styrda kommunen miljoner av skattebetalarnas pengar till Folkets Hus och dess restaurang – vilket går ut över de privata företag i närheten som måste stå på egna ben. Kommunen har dessutom givit Folkets Hus-restaurangen ett konkursskydd ifall den, trots allt skattestöd, inte skulle få verksamheten att gå ihop.

Länk»

(Tipstack: Sami)

16 kommentarer:

 1. Va fan, är detta inte kriminellt? Får en kommun i dagens Sverige konkurrera ut privata restauranger. Och vidare, får man slussa skattebetalarnas pengar via den här verksamheten till politiska grupperingar?

  SvaraRadera
 2. Visste inte att det var såhär illa, att vi har skattefinansierade restauranger!? Varför?

  SvaraRadera
 3. Kommunen kan ju inte förlita sig på att privata intressen kommer att tillgodose Folkets matbehov.

  SvaraRadera
 4. Framför allt inte kommunstyrelsens...

  SvaraRadera
 5. http://www.regeringen.se/sb/d/11033/a/130519

  SvaraRadera
 6. Imponerande slapp meningsbyggnad...

  SvaraRadera
 7. Att kommuner inte får bedriva osund konkurrens pratas det om. Men vem håller vem under armarna?

  Uppe i Luleå när en numera icke okänd hamburgerkung etablerade sig var han synnerligen frikostig med sprit, vilket kom väl till nytta när alla tillstånd skulle beviljas. Det uppstod aldrig några problem med byggnadstillstånd och liknande. Expansionsmöjligheter öppnade sig.

  Till skillnad mot de bekymmer som nya entreprenörer från fjärran länder möts av, ovana som de är med brännsvinskulturen.

  SvaraRadera
 8. "Till skillnad mot de bekymmer som nya entreprenörer från fjärran länder möts av, ovana som de är med brännsvinskulturen."

  Är väl lika hopplöst som att sälja biblar i ett arabland.

  SvaraRadera
 9. Sosse-folkets hus ja.

  Finns det någon annan politisk rörelse än den som SAP bedriver, som har fått motsvarande mycket förmåner i samhället? I vartenda xxx-nytta och KF-gren sitterdet sossar som styr. Alla KF-grenar har fått förmåner genom statliga upphandlingar. Alltifrån skolor, skolkök till svenska försvaret.

  SvaraRadera
 10. Nån som har sett nån högerbloggare som skriver om regeringens desperata kamp för friheten som förs just nu genom att slå i EU nya argument för att regeringsorganet SVD ska ha fortsatt presstöd så att det finns nån man kan lita på i alla väder?

  SvaraRadera
 11. http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.2140608

  SvaraRadera
 12. Tack. Det är dags igen.Frågan är varför EU ska vara den kraft som ska stoppa presstödet till SVD och inte den regering som just avskaffat konstnärslönerna?

  SvaraRadera
 13. Att det privata ägandet kränks, plundras och skändas av sådana banditfasoner kan väl inte uppröra en stolt piratpartist.

  SvaraRadera
 14. Mesta DDR vibbarna kommer nog ändå från Bryssel.
  Här kommer nästa övervakningsförslag:
  EU vill att polis och underrättelsetjänst ska få tillgång till en EU-databas som innehåller fingeravtryck från asylsökande
  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3110512

  SvaraRadera
 15. Nu rör det ju sig om ett gammalt avtal som slöts före inträdet i EU. Det kanske inte är så lätt att ta sig ur det.

  Det är absolut ett problem när kommunen stödjer en av konkurrenterna.

  SvaraRadera
 16. Förvånade? Det är inte jag. Korruptionen är utbredd i det här landet. Med rätt partibok är allt möjligt. Jag säger bara 'A-lotteriet'!

  /Rickard

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.