2009-10-02

The Chief Bugger

Nu har även svensk press plockat upp att Tony Blair är på väg att bli EU:s förste president, om Irland röstar ja till Lissabonfördraget i dag. Länk»

Mannen som rullade ut övervakningsstaten på de brittiska öarna skall alltså bli chef för hela EU.

Och han gick längre än så. Han berövade britterna många av deras medborgerliga fri och rättigheter.

Här finns en spelfilmslång dokumentär om saken – Taking Liberties – som du verkligen bör se om du har missat den tidigare.

Det svenska EU-ordförandeskapet arbetar just nu med processen som kan leda fram till att Blair utses redan på ministerrådsmötet i slutet av denna månad. EU:s president utses nämligen inte i allmänna val...

18 kommentarer:

  1. När presenteras det slutgiltiga valresultatet om Lissabonfördraget? Vilken tid? vilken dag/datum?

    SvaraRadera
  2. Vi borde få ett valresultat i kväll, om det inte är på håret...

    SvaraRadera
  3. Det är dags att lämna EU. Sverige borde aldrig ha gått med. Det blev fel från början med skapandet av en politisk union. Det hade räckt med ett europeiskt frihandelsavtal. EU kom till för den politiska klassens egna intressen.

    Men vad skall Sverige då göra utanför EU? Skapa så många bilaterala frihandelsavtal med övriga länder i världen som möjligt. Speciellt frihandelsavtal med nya tillväxtekonomier skulle kunna få stor betydelse för det svenska näringslivet.

    EU lär förbli i händerna på den politiska klassen. En byråkratisk, överpolitiserad, trögrörlig, socialistisk koloss på lerfötter som inte kommer att kunna skapa dynamiska förhållanden för samhälle och ekonomi.

    SvaraRadera
  4. @Micke

    Skaffa dig en flickvän eller en pojkvän om du så vill.

    SvaraRadera
  5. Chief-Bugger? Sheep-Bugger?

    Bloody hell not that bugger again.

    SvaraRadera
  6. Tjeckien måste väl också godkänna fördraget, men det kanske redan är klart att de kommer?

    SvaraRadera
  7. Tjeckiens president skriver på om Ireland röstar Ja.

    Se länk nedan:

    http://www.lissabonfordraget.se/nyheter/arkiv/tjeckiens-bada-kamrar-har-godkant-lissabonfordraget.php

    Citat från länk:

    Både representanthuset och senaten i Tjeckien har röstat för Lissabonfördraget. Innan Tjeckien ska anses ha fullföljt ratificeringen krävs president Vaclav Klaus underskrift. Han har tidigare sagt att han inte kommer att skriva under förrän det har blivit ett ja i Irland.

    SvaraRadera
  8. Undran,

    Rösträkningen inleds först nio- eller tiotiden lördag (lokal tid), så resultaten blir klara någon gång under eftermiddagen.

    Beträffande Blair finns det också motstridiga rapporter som säger att Frankrike och Tyskland är beredda att dumpa honom.

    SvaraRadera
  9. En byråkratisk, överpolitiserad, trögrörlig, socialistisk koloss på lerfötter som inte kommer att kunna skapa dynamiska förhållanden för samhälle och ekonomi...om den inte får en führer. Heja Blair!

    SvaraRadera
  10. Tony Blair måste stoppas till varje pris för att han raserade grundläggande demokratiska rättigheter i UK. Med Blair som EU-president kommer Europa att fortsätta att utvecklas till en protofascistisk polisstat.

    Blair är intimt förknippad med Irakkriget och sitt reservationslösa stöd för Bush-administrationen. Med Blair som EU-president blir det omöjligt att reparera relationerna mellan Europa och Islam/Arabvärlden. Med Blair som EU-president kommer fler frustrerade unga män i Europas slum att ta steget över till terrorism.

    Det finns redan en kampansajt:

    http://stopblair.eu/

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1577695/Stop-Blair-campaign-gathers-pace-in-Europe.html

    Även The Economist har en lätt kritisk artikel (med övervägade negativa kommentarer):

    http://www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=14121724#

    SvaraRadera
  11. Efter att ha bott nio ar i UK, sa undrar jag vem det egentligen ar som vill ha Tony Blair till en sadan post? Jag har inte traffat manga engelsman (eller skottar eller walesare for den delen) som vill se mer av TB, men valdigt manga som vill se mindre av honom. Jag tror iofs att partier som UKIP och anti-EU falangen av Tories privat jublar vid tanken; EU som institution skulle om mojligt tappa annu mer fortroende om de satte TB pa en sadan plats.

    -P

    SvaraRadera
  12. Han borde snarare dömas för krigsbrott (eller liknande, kanske ej rätt term) pga irakkriget, men visst det kanske är bättre att sätta honom som president... Hoppas så in i helvete att det blir nej på Irland idag.


    // 123u

    SvaraRadera
  13. Ett nej till Lissabonfördraget vore fan ett mirakel, ett väldigt positivt sådant. Hoppas gör jag då.

    TB på DEN posten? Nej tack!

    SvaraRadera
  14. Jag hoppas också på mirakel (nej) på Irland. /Anders

    SvaraRadera
  15. Ang. Tjeckien, så har visst Klaus skickat Lissabonfördraget till landets konstitiutionsdomstol igen.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5883719.ab

    SvaraRadera
  16. Det är värt att nämna att EU inte alls får en president med lissabonfördraget som så många tror utan det är ministerrådet som får det (eller permanent ordförande). Jag skulle inte vilja ha TB på den posten heller iof.

    SvaraRadera
  17. Även DN tar upp motståndet mot Blair:

    "EU:s småstater bildar pakt mot toppkandidaten Blair"

    DN 8 okt sid 22 (endast papperstidningen)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.