2010-01-28

Folk man inte bör rösta på

Ask (m) och Bodström (s) tycks vara överens om att problemet med teledatalagringen mest är en fråga om timing. Det vill säga att det vore partitaktiskt olämpligt att genomdriva den nu, innan valet.

Efter valet kommer dock båda att vara beredda att trampa på gasen igen, var så säker.

7 kommentarer:

 1. Problemet med tyranni är att vanligt folk inte gillar det.
  Vakna upp till verkligheten gott folk.

  SvaraRadera
 2. Mm vad fint att de satte fingret på de stora problemet "ironisk". Jag hoppas denna lag tas upp innan valet, och att media inte bara sitter tysta. Detta är en lag som egentligen bara hör hemma i Kina, knappast inom EU.

  SvaraRadera
 3. Scary Devil Monastery28 januari, 2010 11:53

  Ja, framför allt går datalagringsdirektivet direkt i strid med EU's grundläggande direktiv om skyddad och anonym kommunikation, vilket inte direkt ger EU mer trovärdighet i mina ögon.

  Seriöst, när kastar vi ut de köpta clownerna och inför en statsminister som ber EU dra dit pepparn växer med hänvisning till EU's egna grundläggande direktiv?

  Eller skrider ur EU. Är priset att slippa datalagringsavtalet, ACTA och SWIFT då tycker jag vi tar smällen och går ur.

  SvaraRadera
 4. En av alla Anders28 januari, 2010 12:13

  @Anonym 11:28
  "Detta är en lag som egentligen bara hör hemma i Kina, knappast inom EU."

  Jag tror att du har missat likheterna mellan EU och Kina. Kina har funnits några år längre och problemen där är mer uppenbara. Men EU vandrar sakta men säkert i samma fotspår.

  SvaraRadera
 5. tragiskt med tanke på att Beatrice Ask för moderaternas räkning sa helt och hållet nej till datalagringen i EU-nämnden när Bodström drev på i EU. Den som vill kan hitta de exakta citaten från Ask på sid 17-24 i min första Bodströmrapport där jag gick igenom samtliga protokoll från EU-nämnden i frågan. Antingen satt Ask och spelade liberal i oppositiion eller så har hon blivit maktblind när hon väl fick ta över Bodströms position.

  SvaraRadera
 6. Det verkar inte spela nån roll vem har makten, det är i varje fall inte folket. Man blir rätt chockad när man inser att vi lever i nån slags pseudototalitär stat, visserligen en ineffektiv sådan med många kockar men ändå. Skillnaden partierna (nu är det dessutom bara två block) är skrämmande liten, det är nån skatteprocent hit och nån avgift dit som skiljer.

  SvaraRadera
 7. Att S och M är ganska lika är ju uppenbart nuförtiden.. har aldrig varit någon större skillnad på packet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.