2010-01-13

Fredspristagaren

President Obama ber kongressen om 33.000.000.000 dollar extra till krig, kulor och krut för nästa år. Detta utöver rekordsumman 708.000.000.000 dollar som redan anslagits till militären. Länk»

Och i Tyskland råder Obama-yra. Där har snart Obama the musical – Hope – premiär. Länk»

21 kommentarer:

 1. Skicka filmen Obama Deception till alla Obama frälsta:

  The Obama Deception HQ Full length version

  SvaraRadera
 2. Bushiness As Usual.
  Dessutom när Tyskland går in i den värsta recessionen sedan 1932. Ser inte bra ut.

  SvaraRadera
 3. Om man inte bodde i världen så vore det hela ett sagoligt roligt satirprogram...

  SvaraRadera
 4. Vad har detta med frihet, överhet eller byråkrati att göra? Varför är det ens nyheter?

  Om du ska börja snacka vardagligheter är väl de tusentals människor som nyss dog i Haiti mer intressant (såg redaktörsposten, men ändå), eller det som nyss hände Google i Kina (som faktiskt har med dina vanliga nyheter att göra).

  Frågan lyder helt enkelt: Varför bry sig om att en President återigen slänger pengar åt trupperna, eller att Obama fick fredspris och är poppis och blir skriven om? Det är som Nemokrati sa bara business as usual. Onödigt pladder.

  SvaraRadera
 5. Det är inte onödigt pladder, för massor av människor lurades att rösta på Obama för att få förändring, dessa människor är fortfarande i koma och tycker obama är världsbäst trots att han inte gör någonting som de vill att han ska göra. Obama sekten är en farlig sekt som är lika sjuk som George Bush sekten.

  SvaraRadera
 6. För de som följde Obama under valrörelsen och noterade vad han sa så kommer inte att han satsar militärt i Afghanistan som en överaskning.

  SvaraRadera
 7. Anonym: Saken är väl den att det är just att fredspriskommiten inte verkade ens ha lysssnat på Obama innan dom valde att han skulle få priset.

  SvaraRadera
 8. Anonym 00:18

  En superidé; skaffa en egen blog, då kan du nämligen skriva precis hur mycket du vill om Haiti och Kina!

  Iof gör gammelmedia redan det, så det är lite mer konkurrens. Jag gillar HAX för att han fixar nyheter som gammelmedia inte gör.

  Personligen tycker jag det är väldigt intressant om Obama ger mer pengar till militären än GWB.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Det intressanta med detta är väl ändå att världens långivare låter detta fortgå.

  De här 708 och 33 miljarder dollar är ju inte deras. Det är ju lånade pengar.

  Näst räntan på statsskulden är militären den enskilt största budgetposten och om man ska komma åt budgetunderskottet genom att spara så är det enda stället att ta på. Allt annat ger en försvinnande liten effekt.

  SvaraRadera
 11. Såg ett nyhetsinslag om Haiti igår på SVT, och funderade lite över "Obama-yran". De visade nämligen klipp på när Obama stod och sa att "vi ska hjälpa våra grannar, i denna tid av nöd" etc.

  Det jag frågade mig var - hade de visat samma sak om det hade varit George W Bush som varit president? (för han hade garanterat agerat likadant, med tal och hjälp)

  SvaraRadera
 12. Högerliberal: Ja, det hade de. Vad USAs president, vad hans namn eller popularitet än må vara, säger till världen, kommer alltid att vara något som gammelmedia tar till sig.

  Obama sekt, anonym? Vad snackar du om? Siffrorna visar på att folk är missnöjda med att inte ha sett förändringen som utlovades i alla sektorer, och de som stödjer Obama är det gamla demokrat-gardet, precis som republikanerna gjorde på GWs tid. De är inte "farliga" och något som måste lyftas upp till ljuset (mer än det faktum att två-parti-systemet i USA är ett dåligt sätt att ha ett hälsosamt demokratiskt samhälle). Att några av dem är precis like DUMMA som Bush supportrar är såklart sant, speciellt med nyhetskanaler som är precis lika köpta som Fox är som stödjer dem.

  Erik F: Jag har en egen blogg, men den är inte intressant i sammanhanget. En nyhetsblogg kan vara kommen om några månader, när jag har tid. Men ändå, anledningen till att jag snackade om Haiti var att det var exempel på just den sortens rapporter som inte hade att göra med det Hax vanligtvis bloggar om. Plus att detta, fortfarande, inte är nyheter, mer än t ex top tio listor är nyheter: Alla vet att de kommer varje år, bara siffrorna och namnen ändras.

  Att han vann fredspriset är inte relevant, då vi redan diskuterat hur korkade kommittén som ger ut priset är. Mycket och länge. Att en president sätter en hög budget när två krig utkämpas kommer inte direkt som en överraskning. Hade varit mer shockande om han satte en låg sådan och plötsligt snackade om att fly Afghanistan direkt.

  SvaraRadera
 13. Till ovanstående anonym:

  Blablablablablablablabla,

  Att kalla Bush anhängare "korkade" säger nog mer om dig än dem.

  Fortfarande kvar på högskolan antar jag???

  SvaraRadera
 14. Anonym 00:18

  Jag kanske missförstod dig, menar du att du redan visste att det är sedvanlig obamafuscation och att det inte ens är värt att ta upp längre?

  Hur som helst anser jag fortfarande att det faktum att Obama langar iväg mer pengar till militären än GWB borde väcka upp en del obamabots.

  SvaraRadera
 15. Jag använde inte ordet korkade för Bush supporters, speciellt inte i allmänhet. Jag sa att en andel av Obamas supportrar var precis likvärdiga i dumhet till den andel supporters som stödde Bush när han gjorde sina värsta tabbar, och vägrade inse att det var just vad det var. Det ansåg jag höll ihop med hur partistruktur och propaganda fungerar i USA, bland annat, och med fanatism gentemot sin valda kandidat.

  Erik: Jag menar att jag inte ser Obama som vare sig bättre eller värre än tidigare presidenter. Dessa har i olika mån hyllats av olika länder genom tiderna, men slutresultatet är alltid densamma när det kommer till saker såsom budget, etc. Väldigt sällan har någon kandidat lyckats använda ideologi för att stoppa militärens krav, och det som för mig hade varit nyhetsvärdigt vore om något sådant faktiskt hade hänt.

  Att använda business-as-usual för att klanka på en president är mer småsint och onödigt, när han i praktiken inte gjort någonting värre än tidigare män. Må så vara att han inte håller sina vallöften, men återigen, varför är det nyheter? Och folket i sig fattar redan att de inte får det de vill, då opinions-siffrorna talar. Och vi har redan nämnt varför fredspriset är helt åt helsike, så varför ta upp det igen? Fattade vi inte första gången?

  SvaraRadera
 16. anonym,

  kan du inte en gång för alla länka till din blogg och fortsätta att skriva där. Då slipper vi som är totalt ointresserad av ditt pladder att läsa det medan de som vill läsa det kan göra det.

  SvaraRadera
 17. Jonas V,

  kan du inte en gång för alla länka till din blogg och fortsätta att skriva där. Då slipper vi som är totalt ointresserad av ditt pladder att läsa det medan de som vill läsa det kan göra det.

  SvaraRadera
 18. Obama sa under valrörelsen att han skulle genomföra ett uttåg ur Irak, att han skulle satsa på Afghanistan och att han skulle sluta upp med frasen 'kriget om terrorismen' och att han skulle börja söka dialog. Exakt de saker som han håller på med.

  De i den här tråden som verkar mest häpna över detta, ser inte ut att tillhöra hans anhängare. Men de kanske också har gått på biten om att han skulle vara socialist?

  SvaraRadera
 19. Glatt Anonym: Vem här är häpen över vad Obama gör?

  Det folk här påpekar är att vissa andra inte verkade förstå att det var just detta som Obama lovade.

  Jag tycker iallafall att Obama gör en hel del fel i sitt agerande även om jag inte tycker att Bush är bättre på något sätt.

  Just expanderandet utav den statliga sektorn är en sådan sak som är tokfel...

  SvaraRadera
 20. Professor,

  kreativt.

  SvaraRadera
 21. Obama gav inte fredspriset till sig själv.
  Obama har inte startat något krig.
  Obama ärvde två krig som den förra regeringen inte slutförde enligt dom löften dom gav dom amerikanska väljarna.
  Bägge krigen applåderades och stöddes trots detta av den svenska högern fram till det ögonblick som dom amerikanska väljarna valde en ny president som inte kom från den yttersta högern.
  Av någon konstig anledning blev krigen då orättfärdiga.
  Det är inte otrevligare med hystriska tyskar som älskar Obama än det var med det globala missnöje som ibland gränsade till hat som rådde gentemot den regering som styrdes av George Bush´´s rådgivare.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.