2010-03-26

Ask: Grus i dementimaskinen

SvD Brännpunkt ger sig riksdagsledamoten Anna König Jerlmyr (m) in i debatten om justitieminister Asks syn på rättsstaten. Och hon skjuter helt bredvid målet.

Först delen av artikeln används för att berätta att König Jerlmyr inte delar de åsikter som justitieministern har luftat.

Del ett av dementin går alltså åt till att förklara... att Ask egentligen borde ha ytterligare en kritiker!

Sedan kommer ett resonemang om det sammanhang, där Ask gjorde sina märkliga yttranden. Visst. Det var säkert ett jättefint och väldigt viktigt möte.

Men jag vill ha en justitieminister som står upp för rättsstatens grundläggande principer oavsett vilket sammanhang hon framträder i.

König Jerlmyrs brännpunktare har rubriken "De färgglada kuverten har förblindat kritikerna". Förblindat för vad, undrar jag – och ser fram emot en intressant förklaring.

Men, nej. Någon sådan kommer inte. Det hela landar bara i att hon ogillar att Asks hårresande uttalanden fick större uppmärksamhet än själva mötet där de yttrades.

Och så var vi tillbaka i ruta ett.

Uppdatering: Läs även Sagor från livbåtens bloggpost: Apologeter och omvända pudlar

16 kommentarer:

 1. Ask har ju backat från pudeln i UNT. och Anna Königs artikel visar att det nog var meningen att de som var på mötet skulle uppfatta budskapet om avskaffad oskuldspresumtion men att det inte var meningen att det skulle bloggas om det.

  Det var väl som när någon amerikansk politiker sade att "vi alla skulle ha röstat på Strom Thurmond" (och hans rasistiska parti" 1948. Han ville dra ner applåder bland några inavlade rednecks men fick avgå eftersom det kom ut att han sagt det.

  SvaraRadera
 2. Är det inte lite märkligt att det bara är Ask et al som fortfarande hakar upp sig på färgen på kuverten?

  Resten av oss verkar använda en massa svåra ord som "oskuldspresumtion", "demokrati" och "rättsstat".

  SvaraRadera
 3. handlar nog troligen om att politikerna är för dumma att fatta innebörden av vår kritik. Dem tror att det är den gredelina färgen vi kritiserar när det handlar om något betydligt viktigare än så: oskuldspresumptionen

  SvaraRadera
 4. Hama, långt ifrån alla politiker är så dumma som de låter när de talar till pöbeln. Det låter mycket bättre att försöka flytta fokus till något trivialt som färg på kuvert jämfört med att justitieministern bryter mot grundläggande rättsprinciper.

  SvaraRadera
 5. @db
  Precis. Därför har jag aldrig ens nämnt det själv. Inte viktigt. Har sett en hel del bloggare som haft det som rubrik och hakat upp sig på det själva. DET är precis vad de vill att vi gör. Ju längre det fortgår, desto mer blir det huvudfokus.

  Politik A och O faktiskt.

  Den totalitära tanten måste avgå pga att hennes uttalanden och uppenbara brist i förståelsen av varför hennes uttalanden var horribla. Dessutom vill hon tortera våra barn. Nästan allt annat är villospår.

  SvaraRadera
 6. Med vänner som König Jerlmyr, behöver Ask några fiender?

  SvaraRadera
 7. @Snowroller: Exakt min tanke. Det senaste utspelet är fortfarande i färskt minne.

  SvaraRadera
 8. König-Jerlmyr verkar ha varit ute och cyklat långt innan inlägget på Brännpunkt. I sin pågående debatt med Luciano Astudillo på expressen.se har hon tidigare kommenterat Askgate ett par gånger, alltid underhållande, ofta förskräckande.
  Ex:
  "Sanningen är att [journalisterna] sällan på plats när våldtäktsfrågor diskuteras. Nu fick det ett förslag att hacka på. Men då är min motfråga till dem, kom med några egna förslag då!" (Ett argument jag själv känner igen från lågstadiet…)
  http://blogg.expressen.se/konigjerlmyr/entry.jsp?messid=586852

  "Och det här med att inte dömas på förhand. Snacka om att kasta sten i glashus. För hur många gånger kan man inte läsa i tidningarna om misstänkta som visas upp på bild med namn och allt innan de överhuvudtaget dömts eller bevisats vara skyldiga till brott."
  http://blogg.expressen.se/konigjerlmyr/entry.jsp?messid=587249

  /J

  SvaraRadera
 9. 2006 var König Jerlmyr en snäll tjej på lite drygt de 20 vars kompetens ingen la märke till inom partiet. Sen blev hon inkvoterad i riksdagen och har partiet att tacka för sina 50 tusen kr/månad. Om man är väl medveten om att man aldrig skulle komma i närheten av denna lön på arbetsmarknaden blir man nog rätt benägen att lyda order från Schlingmann.

  Så har nog skett i detta fall.

  SvaraRadera
 10. Det var samme König som menade att fildelning var kommunism

  SvaraRadera
 11. Reinfeldt sade på radio idag att det var viktigt att det var lika många av varje kön på arbetsmarknaden.

  Genusteorin och oskuldspresumtionen råkar vara logiskt oförenliga. En måste bort.

  Han har prioriteringarna klara för sig.

  SvaraRadera
 12. "Dem tror att......"

  För helvete lär dig att det heter "De tror att...."
  Helt otroligt att människor på DENNA sajt skriver svenska som analfabeterna på "nörd-sajterna"!!!!
  Jag är lite nörd själv men skulle aldrig komma på tanken att klaga på språket i "nörd-världen". Hur fan kan man ens tro att det heter "Dem tror att..." Skärp er för fan!

  SvaraRadera
 13. Att ask sa ngt dumt för att bli populär hos en speciell åhörargrupp gör ju knappast det dumma bättre. Snarare tvärt om.

  SvaraRadera
 14. König-Jerlmyr är en ung och rask broilerpolitiker-papegoja med framtiden för sig.

  Hon gör som hon blir tillsagd av husse. Det är så man gör karriären till rena rama motorvägen.

  Har tidigare mailat henne några gånger i samband med FRA-lagen. Hon bara upprepade de husse sagt till henne att upprepa.

  SvaraRadera
 15. http://www.youtube.com/watch?v=6MllTOqkNUg&feature=player_embedded

  Knapp nytt förklarar grundligt hur många känner. Han nämner även denna blogg = )

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.