2010-03-03

Dagsformen tycks avgöra, del 2

Nej! Gårdagens utspel om teledatalagringen från vänsterpartiet flyger inte.

Det är naturligtvis välkommet att (v) verkar mot datalagringsdirektivet. Men velandet om vad som kommer att ske vid en eventuell rödgrön valseger känns inte trovärdigt.

Antingen måste (v) bryta den överenskommelse med (s) som presenterades på den rödgröna presskonferensen härom veckan. Och i så fall kommer detta att bli en fråga om rödgrön regeringsduglighet. Det kommer helt enkelt inte att ske.

Alternativt håller (v) på att bygga luftslott för väljarna. För att sedan svika, om det blir dags att gå i regering med (s). Mycket talar för att så är fallet. Det mest konkreta i vänsterns pressmeddelande lyder...

"Vid eventuella förhandlingar i en rödgrön regering kommer vår utgångspunkt vara att direktivet inte ska implementeras i Sverige."

Vänsterpartiet lovar alltså ingenting. Noll. Allt är en förhandlingsfråga - med makten som främsta prioritet.

Min analys är att (v) nu satt sig i samma båt som (mp). Man tycker att teledatalagringen är fel. Man kommer att motarbeta den. Man kommer att göra motstånd i eventuella regeringsförhandlingar. Men de kommer inte att rösta nej, om det blir skarpt läge.

Och det kommer att bli skarpt läge vid en eventuell rödgrön valseger. Teledatalagringen / datalagringsdirektivet är den heliga graal för Thomas Bodström (s).

6 kommentarer:

 1. Man kan tycka det låter suspekt, men (v) själva säger faktiskt att uppgörelsen *är* riven.

  "Ja, uppgörelsen om DLD är riven."

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Det man vill veta är ju såklart vad sossarna, Bodström och Miljöpartiet säger om det. Det är ju knappast något man kan lämna utan kommentar.

  Och vad sysslar media med???

  SvaraRadera
 4. Det är inte bara vänsterpartiet vars dagsform varierar, nu vill Ask ändra i (politiskt korrekt uttryck för UTÖKA) FRA-lagen.

  Ask vill ändra FRA-lagen

  SvaraRadera
 5. Mikael Nilsson: Media har fullt upp med att diskutera RUT.

  Dun får tänka på att journalister är vad andra länder har. Vi har mähän.

  SvaraRadera
 6. Det roliga är Bodströms uttalande ... "Vi har också gjort svängningar under valår."

  Man tackar... han fattar poängen med att vurma sig för intressegrupper men samtidigt gå maktens vägar.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.