2010-08-17

Allmänhetens tjänare

Enligt Nyheter24 åker kriminalvårdens byråkrater limousin, blandade myndigheter har partajat för sex miljoner kr på Grand Hôtel, ekobrottsmyndigheten har haft fest på Cirkus för 300.000 kr, på Selma Spa har det offentligas tjänstemän badat för 1,23 miljoner kr och på Gröna Lund har allmänhetens tjänare åkt kräkmaskiner för 400.000 kr.

På skattebetalarnas bekostnad. Pengar som svenska folket tvingas att betala. Den som vägrar kan få sin egendom beslagtagen eller till och med bli inspärrad. Med detta i åtanke kan man tycka att statens funktionärer beter sig lite arrogant när de använder skattepengar till nöjen.

För att citera den gamle gamle socialdemokratiske socialministern Gustav Möller "Varje skattekrona som inte används effektivt är som att stjäla från de fattiga."

Nyheter 24 »

4 kommentarer:

  1. Inte då. De använder sina stulna resurser precis som man förväntar sig av skattefarmens största organisation som använder våld och hot för att få som de vill.

    SvaraRadera
  2. Man kan naturligtvis ifrågasätta vilken nivå man lägger det hela på, men i princip, tycker du att anställda på myndigheter inte ska få ha personalfester eller kickoff-aktiviteter? Är det några fler anställningsförmåner som de inte ska få ha? Typ lön?

    SvaraRadera
  3. Inte stöld från de fattiga men väl från skattebetalarna.

    SvaraRadera
  4. Håller med Anders. Jag har själv varit offentligt anställd och även om det då och då förekommer att myndigheter inte följer reglerna så är det rätt reglerat vad man kan göra och inte. Och det är långt ifrån lika "flashiga" och påkostade personalfester som bekostas av skattepengar som hos privata bolag (som ofta tjänar pengar på myndigheter).
    Ibland kan man tycka att det är ett under att någon vill jobba offentligt över huvud taget...

    Däremot inte sagt att det inte är bra att någon granskar hur pengarna används! Det är trots allt "våra" pengar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.