2010-09-09

Flyttcirkusen snurrar vidare


Nu är Europaparlamentets session i Strasbourg över för den här gången. Nu skall vi vara i Bryssel en vecka – och sedan resa tillbaka till Strasbourg igen veckan där efter.

Som sagt, bara restiden för de anställda lär ligga på sisådär 50.000 timmar under september.

Och hur mycket än ledamöterna protesterar – så går detta vansinne inte att ändra på, eftersom det är en fördragsfråga. Suck!

9 kommentarer:

 1. tja, ni kan ju strejka. Visa ert missnöje. Göra någonting vettigt, för en gångs skull. Vem ska bestraffa er, om ni samtliga vägrar gå med på det här enorma slöseriet av skattepengar? Än är inte civil olydnad förbjudet så det är fritt fram att agera...

  SvaraRadera
 2. Så, ändra fördraget? Om det är så in åt *piip* svårt att få igenom en ändring som sänker kostnaderna med miljarder, som bara innebär mindre jobb, så strejka. Hur många ledamöter är det egentligen? Sitt kvar i Bryssel. Är det tillräckligt många, så kan dom inte ändra det.

  Och hur i hela *#"==!! kunde det bli en fördragsfråga? Hur kunde den godkännas?

  SvaraRadera
 3. Jag som inte behöver fara fram och tillbaka där kan ju bara konstatera att det trots allt är ett blygsamt pris för att vi haft fred längs den fransk-tyska gränsen i 65 år nu. Det bär mer än 200 år sedan man senast kunde säga något sådant.

  SvaraRadera
 4. "Går inte"? Finns det uttrycket än i svenska vokabulären?

  SvaraRadera
 5. Lillem4n: man kan ju inte låta ett gäng snubbar från Majonäs och pedofilmaffian ha monopol på vart EUP skall sitta ;)

  SvaraRadera
 6. Centralisera allt så slipper ni resorna.

  SvaraRadera
 7. Klart att det går att ändra på om många medlemsländer hotar med att helt lämna EU.

  SvaraRadera
 8. Är det verkligen varje vecka ni byter? En gång per halvår vore väl vettigare även om det hur som helst är slöseri med att en lokal står tom halva tiden.

  SvaraRadera
 9. Ledamöterna vill ha stopp på flyttcirkusen. De gör vad de kan.

  Men Lissabonfördraget, liksom Nicefördrget och en massa fördrag innan det stadgar att ett visst antal sammanträden per år skall hållas i Frankrike.

  För att ändra detta krävs en fördragsändring. Och något nytt fördrag tror jag inte vi får se på minst tio år...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.