2010-09-27

Sluta slåss!

Kan inte kravallvänstern sluta spöa upp sverigedemokrater och att störa deras möten? Snälla?

Bortsett från att sådana tilltag bara ökar människors sympatier för (sd), så är de politiskt märkliga.

Sverigedemokraterna är ett parti som vill ge olika människor olika rättigheter, beroende på vilka de är. Det är naturligtvis allvarligt och farligt. Detta måste kritiseras och diskuteras, så att folk förstår problemet.

Men att ägna sig åt våld mot sverigedemokrater – eller att inskränka (sd):s yttrande- och mötesfrihet – det är att göra exakt samma sak som det man kritiserar dem för. Det vill säga att inskränka människors fri- och rättigheter, beroende på vilka de är.

Skall vi ha en fungerande demokrati i Sverige – då måste demokratins spelregler gälla lika för alla.

Om kravallvänstern inte accepterar det, då är den själv ett hot mot demokratin.

25 kommentarer:

 1. "Om kravallvänstern inte accepterar det, då är den själv ett hot mot demokratin."
  Vadå om?
  Stenkastarvänstern har väl för tusan redan visat att den är ett mycket större hot mot demokratin än SD.
  Eller hur?

  SvaraRadera
 2. Om den är det? Är nynazister ett hot? Har inte autonoma vänstergrupperingar betett sig på ett sätt som visar att de föraktar begrepp som yttrande- och åsiktsfrihet åtminstone de senaste 20 åren?

  Seriöst, när ska vi sluta säga "om" om de här idioterna?

  SvaraRadera
 3. I just det här fallet visste GP (prasseltidningen) att berätta att kandidaten var kristen syrian medan de som spöade upp honom var arabisktalande muslimer.

  Slentrianmässigt anklagande av kravallvänstern är inte alla gånger på sin plats.

  Våld som legitim politisk metod är en tanke omfattas av en ohyggligt massa människor, från en massa grupperingar. Kravallmuslimer, kravallnazister, kravallvänster. Same shit, different flag.

  SvaraRadera
 4. Aftonbladet om själva händelsen.

  Själv har jag lite svårt att förstå varför den här gossen tyckte att hade hittat hem hos SD. Jag tycker det är en smula oväntat, fast det kan ju vara mina fördomar.

  SvaraRadera
 5. Stenkastarvänstern ÄR ett mycket större hot mot demokratin än SD.

  Så har det varit länge.

  SvaraRadera
 6. Ola B:

  OK, i just det här fallet var bilden tydligen lite rörigare än vanligt.

  Men det ändrar inget i den grundläggande diskussionen. I 99 procent av fallen är det vänsterelement som bråkar och stökar.

  SvaraRadera
 7. Plus att SD får sympatier när deras folk blir uppspöat, oavsett vem det är som spöar upp dem...

  SvaraRadera
 8. Det finns bra folk i alla partier. Mer kramar! =)

  SvaraRadera
 9. Och statsministern tycker SD får skylla sig själva.

  SvaraRadera
 10. Stenkastarvänstern har väl för tusan redan visat att den är ett mycket större hot mot demokratin än SD.
  Eller hur?  Den är på inte ett större hot mot demokratin än fascismen eftersom den sannolikt omfattar mindre än 1000 personer medan fascisterna omfattar minst 4procent av befolkningen.

  När det gäller dessa två hot väljer många ur högern ALLTID att lägga fokus vid dom 2000 snorungarna.

  Det finns säkert en anledning till det.

  SvaraRadera
 11. Det här har jag tjatat mig smått blodig om i flera år...

  Har hypervänstern så svårt att fatta att de gör SD en tjänst genom att kicka skiten ur dem?

  Och vart får man bollar stora nog att kalla SD "odemokratiska" är de själva använder högst odemokratiska metoder för att få fram sin poäng?

  Vänstern är värre än SD för tillfället.

  SvaraRadera
 12. I Södertälje har SD också kristna araber, inte bara på listorna , utan idag också invalda i kommunfullmäktige som t.ex. Nader Helawi.

  Här är en intervju med honom i från våras med Niclas Orrenius.

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article880592/Flort-med-kaldéer-ogillas-i-SD-leden-Svart-nar-udda-sangkamrater-ska-samsas.html

  Dock är det här betydligt lättare då andelen muslimer i Södertälje år låg. Nader har "bara" hotats med uteslutning ur facket.

  Mats

  SvaraRadera
 13. ... och till SD´s chef för deras riksdagskansli har Daniel Assai, bördig från Iran, utsetts.

  Mats

  SvaraRadera
 14. SD är inte fascister, de är folkhemspopulister.

  Ska vänstern kunna ta upp kampen på allvar mot SD så måste de inse detta faktum. De måste se skillnad på jättar och väderkvarnar.

  SvaraRadera
 15. Det är stenkastarvänstern som jag tror avgjorde att SD tog sig in i riksdagen, plus det dansk-svenska kriget som utspelade sig i medierna kring valet.
  Medan danska medier hade fyrkantiga reportage om "censuren" av SD, utmålade den svenska tyckareliten Danmark som ett rasismens högsäte och varnade för danska tillstånd i Sverige. Men är inte själva definitionen av rasism, just grova generaliseringar av en grupp människor?
  Kanske inte ett lika grovt övertramp som kravallvänsterns politiska våld, men ett lika öppet självmål.

  SvaraRadera
 16. Det är stenkastarvänstern som jag tror avgjorde att SD tog sig in i riksdagen


  Nej.Vad som avgjorde var att det finns en given mängd obildade historielösa idioter som alltid kommer att svara på fascistoid dynga om det övriga politiska fältet börjar vela och säga att den fascistoida dyngan måste tas på allvar.

  SvaraRadera
 17. SD är inte fascister, de är folkhemspopulister.


  SD är i grunden nazister och inte fascister.

  Dom strävar i grunden efter en etniskt ren arisk stat.

  Den ambitionen hade inte Mussolini högst på listan som Hitler och SD.

  SvaraRadera
 18. Vi tackar signaturen "Micke" för den nyanserade bilden. Det är så de ska tacklas! Skrik "fascist" åt dem till de slutar tilltala 6% av befolkningen.

  Är det nazister eller fascister, förresten? Du verkar lite förvirrad i sista inlägget.

  SvaraRadera
 19. @ Micke
  Kritiken mot det politiska våldet och försvaret av yttrandefrihet innebär inte att man velar eller menar att man måste ta SD på allvar. Som Voltaire formulerade det: "Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem".
  Men helt enig ang. folkhemspopulismen. SD är ett ideologiskt drivet parti. Det fanns goda skäl till att Pia K när hon blandade sig i den svenska valkampen trots allt försökte distansera sig från SD.
  "Sverigedemokraterna är inget systerparti, underströk Pia Kjærsgaard, som efter flera års vägran nu har beslutat backa upp det svenska partiet. "
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1235987/Kj%C3%A6rsgaard-Sverige-ar-ingen-demokrati.html
  Där hyllas fortfarande protonazisten Kjelléns syn på staten som "levande organism" som därför är i behov av "levnadsrum", och hela deras monokulturella myt om Sverige från Lappland till Skåne som ett enhetligt land med ett folk, ett språk och en historisk bakgrund kräver en tillbakagång till 1800-talets totalitära och storsvenska historieskrivning. När SD's toppolitiker Åkesson och Mattias Karlsson vill resa fler segermonument som hyllar Skånes erövrare, vill de vrida klockan hela 100 år tillbaka till när erövrandet och försvenskandet av Skåne firades med tacksägelsegudstjänster och militärparader Karl X Gustav och Magnus Stenbockstatyerna restes vid Sundet.
  SD skiljer sig en aning från det populistiska så kallade "systerpartiet" DF's syn på dem själva som socialdemokratin för 30 år sedan ;-)

  SvaraRadera
 20. Vi tackar signaturen "Micke" för den nyanserade bilden. Det är så de ska tacklas! Skrik "fascist" åt dem till de slutar tilltala 6% av befolkningen.

  Varför ska man inte kalla fascister för fascister när det går bra att kalla kommumnister för kommunister och liberaler för liberaler?
  Det är för mig obegripligt.

  Har du nån teori?

  Varför är det viktigt att låtsas att Sverigedemokraterna är något dom inte är?

  För deras väljare skull eller för din egen?

  SvaraRadera
 21. Micke är ett troll. Ödsla ingen tid på denna självutnämnda "antifascist".

  SvaraRadera
 22. Anonym sa...
  ...och berätta för oss micke picke pö vem som ska va smakpolisen och hur man ska se på världen för att få va statens smakpolis  Anonym sa...
  Micke Picke Pö bodde på en ö, Mickes huvud börja brinna, hans spermier kunde inte simma, stackars Micke picke pö, hans balle var alldeles röd.

  24 juli, 2010 01:54  jag har en mycket bättre som passar på Micke;

  Micke picke pö bodde på en ö, hans hjärna börja brinna, han hamna i en mental dimma, stackars micke picke pö, hans hjärna var helt dö.

  Hö, hö

  24 juli, 2010 02:06  Sist jag såg dig skriva drog du en lans för legaliserandet av pedofili och idag gäller din omsorg återupprättandet av nazismen.

  Av det kan man dra flera slutsatser men jag ska inte redovisa nån av dom här.

  SvaraRadera
 23. Sällan jag håller med Micke då hans resonemang inte sällan kommer in på säregna avvägar - exemplifierat i hans hållning om den nya "barnporrlagen".

  Men när det gäller SD har han rätt. Det är - i bästa fall - Nazism Light.

  Vi gjorde oss själva den riktigt stora björntjänsten när vi förbjöd swastikan och skärpte hets mot folkgrupp-lagen. Som resultat fick vi enbart att nazister och rasister anonymiserade sig tills SD på ytan hade blivit "Nästan rumsren".

  Fram tills man får ett gäng SD-politiker sjungandes om vit makt på band, eller när man efter en stunds samtal ser dem dra fram den gamla rasbiologin omstöpt till "mångkultur" och hör dem lägga samtliga världens bekymmer framför invandrarnas fötter på ett sätt som får en att snegla mot gränsen där tydligen en hord av otvättade mamluker står beredda att falla in över landet.

  Kravallvänstern är långt mindre farlig än SD. Det finns skillnad på ligister och ligister som har en plan.

  SvaraRadera
 24. Detta är inte riktat specifikt till dig för jag minns inte om du yttrade dig om detta ...Men:


  Ja jag har en jävla massa konstiga ideer om vad frihet är och här är en till fundering:

  Nu är det enligt svensk rättvisa helt lagligt att manipulera psykiskt labila barn om att det vettiga i att bli inlåst i en hundbur under 2 dygn och bli pissad på samt att bli slagen.

  Det är det logiska i detta fall som fick många på den här bloggen att ta ställning FÖR mannen mot barnet och fritog honom från det ansvar och den omsorg som normala människor idkar gentemot svagare individer.

  Att jag reagerar på detta beror troligen på att jag inte förstått att sann liberalism alltid handlar om den starkes rätt att manipulera den svage


  Mer svinerier

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.