2011-05-30

"Tänk på barnen!"

Kristdemokraterna skall profilera om sig. Barn och ungdomars uppväxtvillkor skall nu bli en av partiets huvudfrågor.

Det lutar alltså åt moralkakor till kaffet. På detta område finns hur mycket som helst som kan heta upp nymoralisterna i det religiösa partiet: Videovåld, porr, ungdomsmode, internet, första ungdomsfyllan och unga människors sexvanor. För att nu bara ta ett par exempel.

Det jävliga är att planen kan fungera. Inte bland unga människor, förstås. Men bland alla som har glömt bort hur det var att vara ung.

14 kommentarer:

  1. Så fint.

    De ska alltså profilera sig kring lagstiftning för människor som inte får rösta om att de inte vill ha sådana villkor.

    (Det här är ett praktexempel på varför jag tycker att straffmyndighetsålder och rösträttsålder måste sammanfalla. Det är kanske inte en pragmatiskt viktig fråga, men principiellt.)

    SvaraRadera
  2. Om opinionssiffrorna för de tre minipartierna i regeringen är ungefär samma 2014 så ska det bli väldigt kul att se hur de kan räddas med moderata sympatiröster. Förmodligen kommer en del moderater att föreslå någon slumpmässig metod för att fördela sympatiröster mellan partierna, t.ex. att alla som är födda i januari röstar på centern, alla som är födda i februari på folkpartiet och alla som är födda i mars på kristdemokraterna...

    SvaraRadera
  3. Det kanske inte i första hand ungdomarna själva som köper denna moralpanik. Snarare är det föräldrarna, som uppfostrar barnen med... just det, - moralpanik.

    SvaraRadera
  4. Jag hade en livlig födelsedagsfest i lördags där det var med några barn. Trots att en del personer var ganska berusade hade barnen inga problem att ha kul. Inte heller tyckte de att det var konstigt.

    SvaraRadera
  5. KD= Katastrofalt Dumma

    SvaraRadera
  6. Jag hade en livlig födelsedagsfest i lördags där det var med några barn. Trots att en del personer var ganska berusade hade barnen inga problem att ha kul. Inte heller tyckte de att det var konstigt.

    Anledningen att man inte ska va berusad kring barn är inte frågan om moral utan en praktisk fråga. Barn kan skada sig eller göra impulsiva saker om du är full så kan du inte agera lika fort för att förhindra/hjälpa barnet om de blir skadat. Man får inte bli dum åt andra hållet bara för att KD är korkade på ett helt annat sätt. Jag tycker man ska undvika att va full kring barn, man behöver va uppmärksam när de springer omkring och leker.

    SvaraRadera
  7. I övrigt ser jag ingen större skillnad på KD och M idag. Fascister som fascister.

    SvaraRadera
  8. haha kommunisten Herr Gren är igång igen.

    SvaraRadera
  9. Peter Gren,

    nu var det nyktra personer med, bland annat mammorna till barnen, så det var aldrig någon fara vad gäller det.
    För övrigt kan barn göra sig illa vid alla möjliga tillfällen.

    SvaraRadera
  10. “Jag hade en livlig födelsedagsfest i lördags där det var med några barn. Trots att en del personer var ganska berusade hade barnen inga problem att ha kul. Inte heller tyckte de att det var konstigt.”

    Det här är faktiskt bra, förutsatt att supandet var någotsånär måttligt. En tragisk sak i skandinavisk kultur är ålderssegregeringen. Vissa skulle nog ha speciella vuxenfester för föräldrar där alla är 30-40 år och inga barn eller ungdomar är närvarande, och under tiden är förstås alla över 50 på någon sorts mogendans eller något, och de äldsta sitter ensamma och har tråkigt någonstans. Men det är bättre när generationer kan umgås. Det är när tonåringar super på egen hand utan vuxeninblandning som det blir farligt. Umgänge över generationsgränserna och den sociala kontrollen man får då räcker långt till att ersätta KD-moralism och lagstiftning.

    SvaraRadera
  11. Moralkakorna till kaffet? Räcker det inte med dem där j---a oblaterna, som man inte ens kan skölja ned med en slurk vin längre!?

    Morr!

    SvaraRadera
  12. nu var det nyktra personer med, bland annat mammorna till barnen, så det var aldrig någon fara vad gäller det.

    Ja dem fick helt enkelt v extra uppmärksamma på sina barn pga alla fyllskallar.

    För övrigt kan barn göra sig illa vid alla möjliga tillfällen.

    Ja det var precis det jag skrev och därför blir inte oddsen bättre om man har ett gäng fyllskallar kring barnen.

    I Sverige är vi dessutom jävligt bra på att supa till. Anledningen att jag reagerar är för att det är väldigt vanligt att just pappor super i närheten av sina ungar. Jag är bara jävligt trött på alla jävla fulla pappor, dem försvårar för mammorna hela tiden när det gäller barnpassningen. Detta är inte en politisk ståndpunkt, jag bara säger att många farsor är ta mig fan ansvarslösa när det gäller sitt drickande i närheten av sina ungar.

    Fortfarande socialist, bara högeridioter blandar ihop socialister med kommunister.

    Socialism är endast att staten ska driva vissa saker som exempelvis skolor, militär, polis och sjukvård. Jag anser att privatiseringarna bara har sålt ut vårt land och gjort allt dyrare. Den enda högerinriktning som är ärlig är Anarkokapitalismen som även tillåter kollektivanarkism om man vill ställa sig utanför deras system. Men jag ser inte att människan har den mognaden att nå dit och jag tror riskerna är stora för att maffian tar över i ett sådant samhälle. Men ideologin är i alla fall ärlig till skillnad från allt annat skit som kommer ifrån höger.

    SvaraRadera
  13. Peter Gren,

    din inställning till livet är lika trist som vilken fundamentalistisk kristen som helst.

    Vi hade en fantastisk fest som barnen uppskattade stort. De dansade till våra sånger. Du behöver inte vara orilig. De fick ideologisk skolning på köpet eftersom vi sjöng gamla progglåtar.

    SvaraRadera
  14. din inställning till livet är lika trist som vilken fundamentalistisk kristen som helst.
    Du baserar min inställning till livet utifrån något du inte känner till. Så fortsätt du att fylla ditt tomma liv med dumhet.

    Vi hade en fantastisk fest som barnen uppskattade stort. De dansade till våra sånger.

    Barn lever i nuet men hur fan kan du ha uppfattat alla detaljer du var ju själv full som ett ägg. Jag hatar vuxna som påstår sig veta vad som försiggår i barn. Du vet aldrig vad en annan människa känner helt och hållet även om de ser lyckliga ut på utsidan

    Du behöver inte vara orilig. De fick ideologisk skolning på köpet eftersom vi sjöng gamla progglåtar.

    Progg är deprimerande, jag har aldrig gillat politisk musik, jag gillar konst som berör känslorna inte intellektuell propaganda blandat med känslor.

    Politik ska va renodlat och tråkigt så man ser vad de innehåller.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.