2011-05-22

Vänsterns män och deras kvinnosyn

Här är ett lustmord, som du bara måste läsa...

Ann Coulter: To Liberals every Woman looks like a Hotel Maid.

Det hela tar sitt avstamp i IMF-chefen Dominique Strauss-Kahns eskapader och fortsätter med att granska till exempel Bill Clinton, Andrew Luster, Jean-Paul Sartre, Karl Marx och deras kvinnosyn.

(Med "liberals" menas här den amerikanska definitionen, det vill säga "finvänster".)

32 kommentarer:

  1. Hur i helskotta kan du lyssna på psykfallet och bibelkramaren Ann Coulter? Ja menar nog kan det finnas människor att kritisera både till höger och vänster när det gäller människosyn. men att hänvisa till Ann Coulter, den största kristna fascist idiot i Amerikas politiska kultur genom tiderna. Vad är det med dig?

    SvaraRadera
  2. Att Strauss-Kahn skulle representera vänstern kvinnosyn är skrattretande. Han representerar den rika eliten som varit med och rånat amerikanska folket på allt de har. Vad han kallar sig har inget med socialism att göra, möjligen socialism för de rika och rovdjurskapitalism för de fattiga.

    SvaraRadera
  3. @PG Strauss-Kahn var på väg att bli socialistisk presidentkandidat i Frankrike.

    SvaraRadera
  4. Lustmord? Det där var väl nästan till och med under Coulters normala nivå. Poängen, att mäktiga män (eller personer) tenderar att betrakta lagen som någonting som inte riktigt gäller för dem, drunknar i fradgatuggande och ovidkommande kommentarer kring folks längd och badvanor. Korta, otränade män är betydligt mer sannolika våldtäktsmän, säger hon, utan att på något sätt bygga upp det. Genom ett halvdussin exempel utspridda över mer än ett århundrade skall hon bevisa någonting om politisk läggning och kvinnosyn, som om man inte hade kunnat göra samma sak med dylika exempel kring ungefär vilka åsikter som helst om man bara plockade enskilda exempel -- som man sedan kan vrida och vända på. Tycker man att det är problematiskt att Sartre hade relationer med tonåriga flickor kan man konstatera att detsamma gällade för de Beauvoir. Och så vidare. Jag tycker att texten är retorisk lyteskomik.

    //JJ

    SvaraRadera
  5. Apropå ingenting. Borde det inte vara läge att sätta upp en mata-inte-trollen-skylt snart? :)

    SvaraRadera
  6. Jag tror att jag hoppar över att läsa själva artikeln, Coulter är ju känd för att vara totalt vansinnig t.o.m efter amerikanska mått.

    SvaraRadera
  7. OK... Lite klassperspektiv:

    http://bit.ly/lrEGcI

    Den politiska klassen.

    SvaraRadera
  8. Vad har Ann Coulter med sann liberal kvinnosyn att göra? Det är ju den kärringen som vill förvägra kvinnor grundläggande rättigheter som att bära heltäckande burka, kvinnlig könsstympning, etc.

    SvaraRadera
  9. Nu var det kanske in Ann Coulters ideologiska storhet som var min poäng. Snarare att hon på ett snitsigt sätt drar ner brallorna på den vänster som alltid vill framstå som så human och gullig.

    SvaraRadera
  10. Peter Gren: Det är just den typen utav människor som styr de socialistiska partierna. Vilken verklighet lever du i?

    Det är pamparna man stödjer som socialist.

    SvaraRadera
  11. Ann Coulter är ett avskum

    SvaraRadera
  12. haha vänstern börjar som vanligt spotta och fräsa av att höra Coulters namn. Det enda man har att komma med som svar är hat..och mer hat..och namecalling..och mer hat. Ibland kastar man mat också.

    Patetiskt.

    SvaraRadera
  13. @gunnar
    Det är inte bara vänstern som inte gillar Coulter. Jag hoppar också över att läsa artikeln, och jag är långt från vänster. Däremot är jag en vuxen människa och betackar mig hennes inlägg i den offentliga diskursen. Ju förr alla slutar läsa hennes alster, desto bättre.

    SvaraRadera
  14. Du märker Henrik, hur svårt det är att få folk att fokusera på argument och åsikter.

    De fokuserar hellre på person och tycker saker för att de vet redan vad dom vet UTAN att läsa för att dom har hört saker om en person.

    Tyvärr är det ett dilemma att klassisk liberalism och libertanianism buntas ihop och ibland får dras med religiösa stollar. Det är därför jag menar att det är viktigt att ändå försöka höra vad det är folk säger, istället för att sålla ut på grund av person.

    Det handlar nog mest om mognad, övertygelser, trygghet...och lathet. =)

    SvaraRadera
  15. "You mean like democrats?" =)

    SvaraRadera
  16. Piratmajoren23 maj, 2011 09:11

    Jag läser inte brev, eller artiklar heller för den delen, innan jag svarar. Det blir enklast så.

    SvaraRadera
  17. Var kan man ha en intressant diskussion med vänstermänniskor som inte slutar i att man blir kallad idiot?
    Jag vill diskutera vilka värderingar man har som gör att man kommer fram till de åsikter man har. Tyvärr verkar det helt omöjligt.
    Jag har inga som helst problem med att folk inte delar mina åsikter. Dessutom blir diskussionen intressantare om man försöker bemöta motståndarnas starkaste argument i stället för de svagaste eller genom personangrepp.
    Jag är alltid beredd att ändra de ståndpunkter jag har om man kan komma med argument som är övertygande.

    SvaraRadera
  18. Jag skäms å dina vägnar Hax. Jag skäms verkligen.

    SvaraRadera
  19. Peter Gren: Det är just den typen utav människor som styr de socialistiska partierna. Vilken verklighet lever du i? Det är pamparna man stödjer som socialist.

    När människor går under falsk flagg så ska man påpeka detta och inte angripa flaggan.

    SvaraRadera
  20. Peter Gren: ungefär som det aldrig är rätt typ av kommunism i kommunistika länder?

    Du är patetisk så ta av dig skygglapparna och se verkligheten för vad den är!

    SvaraRadera
  21. "Han representerar den rika eliten som varit med och rånat amerikanska folket på allt de har."

    Låter precis som socialism i mina öron.

    SvaraRadera
  22. Glatt Anonym23 maj, 2011 15:20

    Strauss-Kahn tillhör ideologiskt tredje vägen (en ideologi som han delar med blandat annat Tony Blair), vilket placerade honom i en högerfalang i det franska socialistpartiet.

    Man kan göra de lätt för sig och kalla allt till vänster om sig själv för socialister. Eller så kan man fråga sig vad det är för egentliga stora skillnader mellan den politik som Strauss-Kahn skulle ha fört och den politik som vår alliansregering för...

    SvaraRadera
  23. "vilket placerade honom i en högerfalang i det franska socialistpartiet"

    Alltsa ar han en socialist.

    SvaraRadera
  24. Inte bara de röda utan även de gröna!

    Allegations of paedophilia
    While Fischer was more concerned with demonstrations, Cohn-Bendit worked in the Karl-Marx-Buchhandlung bookshop and ran a kindergarten (of children between two and five years old). Later in 2001 he was accused of paedophilia. This accusation was grounded on the following citation from his 1975 book Le Grand Bazar,[1]: "On several occasions certain kids would open my fly and start to stroke me. I reacted differently according to circumstances, but their desire posed a problem for me. I asked them: 'Why don't you play together? Why have you chosen me, and not the other kids?' But if they insisted, I caressed them still.[2][3]"
    On the 31 January 2001 in the Berlin newspaper [4] published open letter to Cohn-Bendit from the former German Foreign Minister, Klaus Kinkel, demanding Cohn-Bendit clarify whether there was actual physical contact with the children. The Berliner Zeitung published Cohn-Bendit's response. He said that he was "not aware of the problem" (“das Problem nicht bewusst”). "We tried," ..."a collective discourse of a new sexual morality yet to be defined"( “in einem kollektiven Diskurs eine neue Sexualmoral zu definieren”). The reported sex scenes, were a "me-oriented self-reflection" (“ich-bezogene Selbstreflexion”). Cohn-Bendit, did not say there was no sexual contact with children. When interviewed on the 28 January 2001 by The Observer[5] Cohn-Bendit told the journalist, “I admit that what I wrote is unacceptable nowadays”.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Cohn-Bendit

    SvaraRadera
  25. Glatt Anonym23 maj, 2011 16:38

    "Alltsa ar han en socialist."

    Anser du att Östyskland, Tyska demokratiska republiken, var demokratisk?

    SvaraRadera
  26. Peter Gren: ungefär som det aldrig är rätt typ av kommunism i kommunistika länder? Du är patetisk så ta av dig skygglapparna och se verkligheten för vad den är!

    Nej du är patetisk för du fattar inte att socialism bygger sin makt på demokrati inte diktatur som kommunism. Om det är någon grupp som blivit jagade och dödade av kommunister så är det just socialister.

    SvaraRadera
  27. Peter Gren: Snacka om att du verkligen gjorde allt för att missförstå den passagen, men det är väl inte så konstigt med tanke på att du verkar väldigt indoktrinerad, har du tänkt en egen tanke de senaste 10 åren?

    SvaraRadera
  28. Peter Gren: Snacka om att du verkligen gjorde allt för att missförstå den passagen, men det är väl inte så konstigt med tanke på att du verkar väldigt indoktrinerad, har du tänkt en egen tanke de senaste 10 åren?

    Se dig själv i spegeln lille vän och säg sedan detta till dig själv så får du se vad som händer.

    SvaraRadera
  29. David Bergkvist24 maj, 2011 17:06

    Om Strauss-Kahn är socialist bara för att han kallar sig det, så måste ju i konskevensens namn även Folkpartiet vara liberalt bara för att de kallar sig det.

    Personligen anser jag dock inte att Folkpartiet är ett liberalt parti oavsett vad de kallar sig, och således måste jag i konsekvensens namn även medge att Strauss-Kahn inte nödvändigtvis är socialist bara för han kallar sig det.

    SvaraRadera
  30. Amerikanska liberaler är irte vänster .Däremot är dom mer liberala än svenska nyliberaler som ju hämtar sin näring från en revision skapad på 50 talet och som inte har något annat syfte än att överlämna all makt till kapitalet.

    Liberalism har inget allas att göra med att föra över all makt till kapitalet

    Slutligen så är trollviftarna käringar.

    SvaraRadera
  31. När människor går under falsk flagg så ska man påpeka detta och inte angripa flaggan.
    -----------------

    Absolut.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.