2012-01-27

Nu får det ta mig fan vara nog!

Nybloggat på Nyheter24:

Reclaim your life!

Om demokratin och friheten. Om plan b. Om livet, universum och allting. Klicka! Läs!

17 kommentarer:

 1. Det här är iofs bara en fundering, men...

  Jag undrar om det inte är dags för PP att anamma en EU-politik som går ut på ökad transparens, mindre toppstyrning och en nydemokratiseringsprocess för hela EU.

  Skulle gärna författa en sådan politik själv, men jag har ingen koll på var någonstans man bör börja. Kan inte du Henrik skriva ett sakpolitiskt dokument som PP skulle kunna anamma, med konkreta punkter på hur man ska fixa EU, som vi skulle kunna gå till val på 2014?

  Ett utträde vore trevligt men tyvärr inte särskilt realistiskt. Att däremot ta upp alla de galna detaljerna i EU (bl.a. jordbrukspolitik, lobbymygel, acta, hela den trasiga beslutsprocessen etc) och försöka reformera dessa, det tror jag kan fungera och ligger helt i partiets linje...

  SvaraRadera
 2. Och vad sa Monica Green:
  "Så bryt ihop och gå vidare. Räta på ryggen sossar, vi kan, vi vill, vi törs!"
  Måste gälla för oss alla. Eller hur Micke.

  SvaraRadera
 3. Ja det här inlägget var ett steg i helt klart rätt riktning, alla fick sig en smocka från höger till vänster. Jag föreslår att Hax kontaktar Bill Still.

  http://www.billstill.com/nomorenationaldebt/

  Det som finns nu är piratpartiet och Liberaldemokaterna, dem två partierna måste slås ihop på något sätt och skapa ett nytt parti. Det är det mest konkreta som kan göras just nu. Knappast mitt drömparti, men det är dessa två partikrafter som finns i rullning som ett alternativ och då är det bara av pragmatiska skäl att skapa en maskin av det.

  Men grundproblemet är om människor inom PP och LD är beredda att lägga sina dunder egon åt sidan och komma överens om en gemensam plattform. Här h ar faktiskt Hax en nykelroll, men han fick rejält med stryk förra gången det visade sig att han hade sympatier med LD och PP på samma gång.

  Däremot så måste Hax fatta att renodlad Libertarianism leder till korporativism i praktiken även om det i teorin inte gör det. Däremot är Bill Still en intressant president kandidat för Libertarian Party 2012: http://still2012.com/

  SvaraRadera
 4. Men som sagt det mest konkreta är att man går med som medlem i både Piratpartiet och Liberaldemokraterna och sedan arbetar för en sammanslagning. Enklast genom att argumentera för det på respektives forum. Men det är en mycket känslig debatt så håll god ton, och låt er inte provoceras av meningsmotstånare. Inom PP finns det en helt gäng knäppa moderatorer på Forumet som älskar att jävlas med meningsmotståndare, men som sagt ta det inte personligt, det finns viktigare saker än ett sårat ego.

  SvaraRadera
 5. Liberaldemokraterna har ett sorts forum på facebook, se info: http://www.liberaldemokraterna.com/test/

  Ett närbesläktat parti som alla känner till sen tidigare Liberala partiet har ett forum: http://forum.liberalapartiet.se/

  Sen har vi piratpartiets forum:
  https://forum.piratpartiet.se/

  Det är förslag på plattformar

  SvaraRadera
 6. Som jag sett det är piratpartiet mer av opinionsbildare än egentliga politiker. Att utöver rent parlamentariska uppgörelser blanda sig med andra vore inte i deras intresse, alls.

  Vad Henrik, HAX, skriver är inte alltid piratpartiets åsikter, han har kämpat i herrans massa år för en liberalism som knappt finns på Sveriges politiska karta, och inte inom piratpartiet heller.
  Han hänvisar dessutom tydligt till sin privata blogg.

  Som jag uppfattat det

  SvaraRadera
 7. åste gälla för oss alla. Eller hur Micke

  ------------------------
  Du jag lägger inte den vikt vid Monika Green som du lärt dig av Johan Ingerö att du ska göra och känner Ingerö,du och Bengstson för att se henne som en ledande kraft i socialdemokratin så ska ni naturligtvis göra det.

  Fortsätt med det.

  SvaraRadera
 8. Idag 6 månader efter Breiviks massmord har nazister angripit ett möte i Ludvika och hotat döda deltagarna samt angripit dessa med våld.
  Varke Expressen eller Aftonbladet skriver om eller kräver att Säpo ska agera.


  Där är essensen av Europas problem idag.

  Blindhet.

  SvaraRadera
 9. 20.13
  visst blir Europa alltmer polariserat, en läskig historisk likhet.
  Vad beror det på? Inte en fredsunion som blivit vad många strävat efter, t ex Bildt.
  SÅ historielöst. Vad kommer genom helt olika länders tvång att bli ett?
  Inte fred, jag gissar. Inte krig heller, jag hoppas, men Jugoslavien, Spanien visat annat. Även Englands tvingande till skottlands del av ön har inte lyckats, ens när de nästan talar samma språk.
  Europa kommer bli sanna allierade bara de blir ett, känns som målet. Man måste vara religiöst politiskt troende för att tro att det kommer att funka.

  Bildt, och många politiker som har bättre koll på alla länder i Europa än jag har kanske bättre koll...

  SvaraRadera
 10. Sen, troll
  Du har aldrig tänkt på att läsa politisk teori istället för att säga: Nyliberaler! lurade! stödjer kapitalet!
  Du har ju fel
  Du skäller på fel folk

  Vet att jag matar, men kunde inte hålla mig

  SvaraRadera
 11. Lita inte på någon.

  Johan Norberg månar om hegemonin genom att börja nerksitandet av Löven med gnäll om Saab och tystnad om Volvo som staten hjäpte den fascistiska diktaturen i Kina att ta över.


  http://www.expressen.se/debatt/1.2693442/lofven-har-slagits-for-snava-intressen  http://svt.se/2.22620/1.1583643/klartecken_for_stod_till_volvo

  SvaraRadera
 12. Micke uttalar sig, Kan det sägas klarare
  börja nerksitandet av Löven med gnäll om Saab
  Skedmata inte någon, det kan sluta illa

  SvaraRadera
 13. Bengtson som alltid relativiserat högerns korporativism ställer sig naturligtvis upp och förvarar hycklandet kring att högerregeringen hjälpte till att se till att Volvo nu styrs av fascistdikaturen Kina och att Norberg lämpligt bortser från detta i sitt gnällande över Lövens agerande i Saab frågan.

  SvaraRadera
 14. Skedmata Bengtson...skedmata...

  SvaraRadera
 15. Tystnaden lägrar sig efter att Micke skrivit:
  Skedmata Bengtson...skedmata...
  Undrar vad Bo Bengtsson tycker.

  SvaraRadera
 16. som sagt. kommentarsfältet här visar på problemen att kunna samsas om en opposition emot korporativismen. Folk kan helt enkelt inte samsas i enad front emot detta. Steg 1, inse att du är inkompetent! Detta gäller oss alla.

  Tyvärr tror jag Hax är rätt så ensam bland libertarianer och nyliberaler att se allvaret i vad som händer.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.