2012-05-14

Pride and Shame i Uppsala

För att delta i Uppsalas Pride-parad måste man tydligen ha en "socialistisk och queerfeministisk värdegrund".

Detta innebär bland annat att Liberala Ungdomsförbundet inte är välkomna att delta.

Innebär detta att Pride-arrangörerna menar att man bara kan vara bög om man är socialist? Eller att alla bögar också måste vara socialister?

Man blir så matt...

Nyheter24 | Beelzebjörn | Anna Hamrud

11 kommentarer:

 1. Det är gay att vara socialist, kanske. Kan mycket väl vara en ny slogan för SD :P

  SvaraRadera
 2. Menar de att bögar som sålt sex då inte heller är välkomna?

  SvaraRadera
 3. @ Anonym 17:41
  Eftersom Sverigedemokraternas ideologiske husgud är Rudolf Kjellén och hans nationella folksocialism, får SD nog också betraktas som ett socialistiskt parti. Detta i kombination med att Jimmie Åkesson i en debattartikel skrev att SD är ett parti för HBT-personer leder nog snarare till frågan, om Sverigedemokraterna till skillnad från liberaler är välkomna!?

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article12256370.ab

  SvaraRadera
 4. Ja, klarar man inte av att debattera kan man ju slänga skit istället.

  Jag tror den fria marknaden är i behov av lite konkurrens

  SvaraRadera
 5. TotalLiberal14 maj, 2012 21:17

  Homorörelsen har alltid varit vänsterextrem. Eftersom vänsterextremisterna är emot mänsklig sexualitet har de omtolkat homosexualitet och gjort det till en alternativ livsstil som inte längre handlar om sex, utan där man går i parader, lyssnar på schlager, har plymer, jobbar som frisör och andra identitetsgrejer. RFSL-identiteten är rentav så detaljerad att den specificerar specifika artister och skådespelare; Kicki Danielsson, Greta Garbo och Ian McKellen ska tydligen en riktig "queer" gilla, det har RFSL bestämt.

  Man borde starta en rörelse som bejakar mänsklig sexualitet i största allmänhet istället, även i de fall sexualiteten skulle vara så politiskt inkorrekt att den råkar utspelar sig mellan man och kvinna. Alla tänder ju inte på ett specifikt kön utan det är även möjligt att tända på sig själv, på flera specifika personer, på det faktum att man har sex med flera, på det faktum att man har sex på en specifik plats, på det faktum att partnern har en viss hudfärg eller är lång/kort/fet, ja ni fattar...

  SvaraRadera
 6. first of: HAX for president.

  Nu OnT: Är festivalen privat anordnad? Om så är fallet har de väl rätt att neka vem de vill?

  Mvh
  För övrigt anser jag att FRA bör förstöras.

  SvaraRadera
 7. Jag har svårt att tänka mig att det är något annat än ett skattefinansierat evenemang.

  Och OM det är en privat Pride-parad (vilket jag har svårt att tänka mig) - då har man förvisso rätt att vägra vem som helst att gå med. Men men kan inte räkna med att komma undan kritik för att man beter sig idiotiskt, för den sakens skull. Speciellt inte när det gäller ett evenemang för öppenhet, tolerans, mångfald och kärlek.

  SvaraRadera
 8. Det är intrssant hur en rörelse, vilken som helst, kan å ena sidan klaga på att dess utövare (eller liknande) blir exkluderade men å andra sidan exkludera dem som inte faller in i deras egna ramar.

  SvaraRadera
 9. Fast det är väl skillnad på att bli accepterad för sin sexuella läggning - någonting man föds med - och att bli accepterad för sina diskriminerande och hatiska åsikter? Visst kan man vara för acceptans av människors olika sexuella läggningar utan att var för att KD ska få uttrycka att homosexualitet är onaturligt och att homoäktenskap är fel.

  Sedan tycker jag inte Pride gör rätt i det här fallet men man måste verkligen inte acceptera och ta emot alla möjliga åsikter bara för att man vill bli accepterad trots sin sexuella läggning.

  SvaraRadera
 10. "socialistisk och queerfeministisk värdegrund".

  Hahaha! Please, tell us something we don´t know.

  Det vet väl alla att socialister skiljer på skit o pannkaka.

  SvaraRadera
 11. "Innebär detta att Pride-arrangörerna menar att man bara kan vara bög om man är socialist?"

  Det enkla svaret är att dom inte vet vad du pratar om, än mindre vad dom själva egentligen menar och vad de vill och vart de strävar med allt snömos de kacklar ur sig titt som tätt.

  De har väl en ny variant på socialism, kan man tänka, med tanke på hur alla tidigare döda socialismers sällskap hanterade bögar. Dålig kunskap i politisk historia verkar de ha också. De drömmer väl om den bögsocialistiska Nanny-staten.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.