2012-12-05

SD - Dags att byta taktik?

”Ett tecken på vansinne är att göra samma sak om och om igen, men förvänta sig olika resultat.”
Albert Einstein
Skandalerna har stått som spön i backen och sverigedemokraterna går bara bättre och bättre i opinionsmätningarna.

Om man ogillar (sd) kanske det är dags att välja en annan taktik än att ge dem osannolikt mycket utrymme i media och i samhällsdebatten.

62 kommentarer:

 1. Problemet är att de (stundtals) konstruktiva diskussioner som förs kring den politik SD företräder förekommer i kanaler som de som skulle behöva ta del av diskussionen aldrig använder.
  Gärna utrymme i media, men mindre sensationsbenägen och bättre på att faktiskt åskådliggöra de faktiska fel som uppdagas.

  SvaraRadera
 2. Förnuftets fiende #1: Politiskt motiverade incitament, lösningar och idéer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gamla traditionella politikeradeln har fått i knät precis det dom förtjänar. Det beror på deras föribannade högdragenhet och oförmåga att lägga örat mot rälsen och utföra sitt demokratiska uppdrag. De självtillräckliga ömfotingarna kan gott ha det här. Det förtjänar dom.

   Radera
 3. Vad sägs om att sakligt bemöta deras befogade kritik av invandringspolitiken istället för att som nu skrika RASISTNAZISTBREIVIKARE överallt.... ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. forts... jag menar att bara kasta dynga på företrädarna för SD hade ju nu motsatt effekt än vad jag tror media hade väntat sig.

   Den senaste s.k. "hånet mot Sahlin-artikeln" blev ju ett riktigt lågvattenmärke.

   Radera
 4. Nu har man väl iofs snart provat all tänkbar taktik, utan att det haft någon annan effekt än att SD växer.

  SD växer efterhand som fler & fler Svenskar får känna på mångkulturen personligen. Det har ingen betydelse vad som skrivs i Tidningar eller basuneras ut på TV det är dom personliga erfarenheterna som styr detta.

  SvaraRadera
 5. Tja, vi som har varit med ett tag och de väljare som inte är helt bakom flötet är ju fullt medvetna om att dylika "skandaler" sker nästintill dagligen i samtliga partier. Bunta ihop politiskt aktiva, ge dem sprit och se dem sjunga, ha sex, spy, bryta ben etc. etc. Men media har ju blåst upp dessa SD skandaler och man gör det med en sådan skadeglädje och sådan låtsas upprördhet att det bara blir patetiskt. Snarare ger det folk bilden av att SD´s företrädare är mer som vanligt folk som blir mobbade av etablisamanget - precis som vanligt. Vilket ju passar in perfekt i bilden som SD vill förmedla.

  En annan del av SD´s framgångar är ju deras inställning till EU/EMU där det, framförallt på den borgerliga sidan, saknas företrädare. Och med snusfrågan, trots PP och Fjellner, är det ju snarast SD som tjänar på det. Och ärligen, ett parti som vill lämna det eländet är ALLTID att föredra före andra som vill stanna kvar. T.o.m. kommunister är värda att rösta på idag, men så icke de etablerade partierna som vägrar lyssna på folket.

  Det tredje skälet till varför SD går bra är ju det mest klassiska och mest uppenbara som bara blir värre och värre, och det är den politiska korrektheten som tar allt mer absurda former. Att förbjuda skolavslutningar i kyrkan, förvägra folk att vara stolta över sitt kulturarv och banlysa svenska flaggor på balkonger etc har ju varit ett bestående sätt för kultureliten och PK-människor att pracka på alla andra vad de anser vara korrekt.

  Samtliga dessa skäl går att enkelt bota och därmed bota oss från SD´s vansinne, men så kommer icke ske. Istället får vi se fram emot att SD kommer vara största parti i valet 2018. Grattis.... typ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du gör ju skäl för din 'tag' i alla fall.

   Jag hoppas fortfarande (naivt kanske?) att SD-stödet handlar om missnöjes-röstare. Ett vettigt EU kritiskt parti skulle radera ut SD från Riksdagen redan 2014, nä VpK är inte vettiga...

   Radera
 6. Det där har inte Einstein sagt: http://faktoider.blogspot.se/2011/08/definition-pa-vansinne.html

  SvaraRadera
 7. Kan ju faktiskt vara så enkelt som att SD har en politik som tilltalar allt fler.

  Sen är ju svenska libertarianer och klassiska liberala märkliga i sitt försvar av flyktingpolitiken. När det gäller alla områden så skall man vara rättrogen men när man kommer just till detta så intar man en social liberal inställning helt plötsligt och på mycket vaga grunder.

  Ser mig själv som libertarian och därmed i förlängningen också motståndare till alla kollektivistiska rörelser vilket inbegriper islam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är inte ensam!

   Radera
  2. Man kan inte vara libertarian och fascist.Således är du fascist.

   Radera
  3. Problemet tror jag är att klassiska liberala finner åsiktsförbud minst sagt problematisk.

   Islam är inte mer vederstygglig än kristendom eller judendom. Den är, i värsta fall, helt enkelt yngre i utvecklingen.

   Att du ser dig själv som libertarian är en annan sak och helt orelaterat till din personliga åsikt om diverse religioner.

   Radera
 8. Kan bara hålla med Pelle. SD är inte den fullständiga lösningen men de har, på några områden, bättre lösningar än de övriga partierna men de övriga vägrar diskutera frågan. Istället får man höra patetiska floskler som att Sverige inte skulle klara sig utan en miljon invandrare på arbetsmarknaden. Sverige klarade sig utmärkt för hundra år sedan med halva befolkningen, tack så mycket.

  Jag är absolut för arbetskraftsinvandring (ju högre kvalificerad desto bättre). Jag är också för "kärleksinvandring" (men, om vi nu ska ha en välfärdsstat - något jag inte tycker - med viss karens, typ att den part som tar hit någon garanterar en sjukförsäkring och försörjning samt betalar för SFI eller motsvarande under fem år oavsett om relationen håller eller inte) - eftersom båda dessa berikar landet ekonomiskt, kulturellt, intellektuellt etc. Det gäller dock inte flyktinginvandring.

  Enda skälet (som iofs är gott nog) för flyktinginvandring är humanism - men då är frågan om pengarna gör störst nytta genom att användas på något annat sätt än försörjningsstöd till analfabeter i underprivilegierade förorter? För att ta ett aktuellt exempel, vore det inte bättre att ge pengar till Turkiet så att de kan ta emot (förmodligen tillfälligt) fler flyktingar från Syrien än i dagsläget? Eller ge pengar till Kenya för deras mottagande av somalier?

  Men behöver inte vara en extremt begåvad tysk-judisk fysiker för att inse att floskeln om hur bra det är med flyktingar är lögn och SD kommer fortsätta växa så länge eliten framhärdar i att ljuga på det här sättet.

  I slutändan vill jag som libertarian inte tvingas betala andra människors uppehälle.

  SvaraRadera
 9. Bästa sättet att motarbeta SD är förmodligen att avveckla den svenska bidragslinjen som utgör en sådan lockelse för såväl inhemska som långväga snyltare.
  Antagandet att människor överlag har karaktär nog att motstå gratis pengar är orimligt.

  SvaraRadera
 10. @pippi - Jag tycker all invandring är bra. Men det handlar om hur man bemöter och behandlar dessa.

  Arbetskraftsinvandrare är ju den mest positiva invandringskraften - oftast sköter dessa sig själva och behöver endast lära sig språket för att sedan kunna klara sig själva.

  De andra två kräver mer engagemang. Det är där, tror jag, som vi svenskar ofta missar. De flesta flyktingar är inte så mycket värre än de som kommer hit för att jobba. Många längtar tillbaka till landet de kom från.

  Självklart finns det personer som kommer komma hit och lever av systemet, men dessa är en minoritet. Jag känner personer från bägge läger, och jag har inte mycket till övers för de parasiter som lever på systemet. Men det är inte för att de är invandrare som de är parasiter, utan det är för att de av en eller annan anledning inte vill anpassa sig till det samhälle de lever i.

  Men kan man engagera dessa medborgare, ge dem en plats i samhället, hjälpa dem hitta sin plats i maskineriet, få dem intresserade av sin omgivning - Ja, då är problemet att de är invandrare inte speciellt stort. Visst finns det en kulturklyfta, men i grund och botten är vi alla människor. Men att göra detta, ja det kräver verkligt, mänskligt engagemang och hårt arbete. Det kräver engagerade mentorer och socialarbetare. Och ja, det är ett slitsamt, hårt arbete som då och då slår slint.

  Det är således inte invandringspolitiken som är fail - det är flyktings- och integrationspolitiken, hur vi hanterar våra invandrare. Varje flykting kan på tre år bli en arbetskraftsinvandrare, om man bara orkar engagera sig i den personen.

  Men för att det ska fungera måste man göra om de kalla systemen som dagens borgerlighet monterar upp, och ersätta dem med mer humana system som tillåter för fel och brister och reagerar på ett anständigt sätt. Jag hoppas PP så småningom kan börja bygga sådana system, men först måste de grundläggande friheterna försvaras!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Självklart finns det personer som kommer komma hit och lever av systemet, men dessa är en minoritet."

   Har vi några siffror på det?

   "Men för att det ska fungera måste man göra om de kalla systemen som dagens borgerlighet monterar upp, och ersätta dem med mer humana system som tillåter för fel och brister och reagerar på ett anständigt sätt."

   Vad är det för system du pratar om?

   Radera
  2. Ja, jag är också nyfiken på vilka "kalla system" det är som monteras upp.

   Radera
  3. Ett par exempel på "kalla" system: Sjukutförsäkringarna och Fas 3. Ring a bell? :)

   Förnuftet och min erfarenhet med människor säger mig att väldigt få vill vara beroende av andras välfärd. Visst finns det de som vill leva så, men de är i en klar minoritet. De allra flesta vill göra rätt för sig.

   Radera
 11. "....välja en annan taktik än att ge dem osannolikt mycket utrymme i media och i samhällsdebatten"

  Menar HAX att det vore en framkomlig väg till färre SD-röster genom att aktivt tiga ihjäl SD?

  Knappast.

  Så länge som de "goda" partierna ignorerar problemen med svensk invandring så gör Jimmie vågen och det kommer han nog att kunna göra ett bra tag framöver.

  När Vet Bästerberg i vanlig ordning mästrar oss alla såsom varande vardagsrasister så jublar Jimmie, tro mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte tiga ihjäl. Men rimliga proportioner. Några töntar har varit fulla. Och tidningarna reagerar som om tredje världskriget har brutit ut.

   Radera
  2. Media siktar helt fel när det gäller SD, det spelar ingen roll om man skriver lite eller mycket för bollen ligger på ett helt annan ställe, nämligen hos dem som vägrar adressera frågan. Och då blir det walk over för SD.

   Folk röstar inte på SD för att de är så fantastiska, tittar man igenom deras partiprogram så skiljer det sig inte i någon större utsträckning från ett reguljärt riksdagsparti.

   Förutom i ett avseende.

   De vill ha en skarpare sortering av människor som vill bosätta sig i Sverige.

   Detta är ingen artskillnad relativt Migrationsverket, en institution som på regeringens uppdrag sorterar människor. Vissa blir godkända, andra får kalla handen och uppmanas att lämna landet. En Viss Ledare skulle kalla det ett vi-och-dom-samhälle men när far sorterar är det tydligen rätt.

   SD vill alltså sortera precis som Migrationsverket gör, men göra sorteringen lite annorlunda och här någonstans anses då gränsen gå för den svenskt statssanktionerade humanismen och SD:s genuina ondska. Märkligt.

   En ond person som av någon märklig anledning alltid kommer undan bannbullan är Merit Wager. Hur kan det vara så?

   Radera
  3. När blev Marit Wager ond?

   Radera
  4. Jag måste ju säga att för varje gång PK-drevet skriker skandal, försöker med skruvade påstående pressa Åkesson att säga att han stöder rasism eller något liknande, med resultat av att Åkesson ser ut som den enda som, mer eller mindre, inte är spritt språngande galen i samlingen, kommer SD att växa. Och inte helt oförtjänt när han i debatten är den enda som verkar kunna hålla isär sak och person.

   Likheterna med 30-talets Europa är påtagliga på mer än ett plan.

   Radera
  5. Åkesson är en nolla som själv visat VEM han är när han liksom dom övriga nollorna super till.

   Den enda orsaken till att han klarade sig ur problemet med att ha hyllat mordet på en statsminister var att nationalhjälten Jan Guillo kompisposerade med Åkesson i Aftonbladet eftersom han delar Åkessons hat mot Palme.

   Radera
  6. SD vill alltså sortera precis som Migrationsverket gör, men göra sorteringen lite annorlunda
   ------------------------------
   Säkert och dom grundar sitt sorterande i egna fantasier om rasbiologi som finns inskriva i partiprogrammet.

   Radera
 12. Anonym 05/12 15:58

  Huvudet på spiken!

  Men varför anses SD vara ett problem?
  Precis som du skriver är ju SD bara ett socialistparti som de andra riksdagspartierna.

  Att de vill problematisera invandringspolitiken (som ju ÄR totalt misslyckad) gör ju inte SD till supernazistondademoner!

  Att deras politik är i grunden socialistisk är en annan sak.
  Tycka vad man vill om det (och jag tycker inte om det), men en röst på någon annan av riksdagspartierna är ju bara en fråga om smak...

  SvaraRadera
 13. Äsch... det har ju bara varit lite järnrör och "blattehoror". Vänta tills sd-topparna åker fast för att ha fuskat med dubbla ersättningar...

  SvaraRadera
 14. Ja, men ser du det vet man inte. Politik är en uthållighetssport, och SD har nu förlorat många viktiga medspelare. När man nu plockar in folk från valsedlarnas bottenskrap då är det delvis ett annat SD som svenska folket kommer att få se de två sista åren före valet.

  MEN det bästa sättet att bekämpa det fascistiska partiet Sverigedemokraterna är förstås att visa på att deras lösningar inte är några lösningar. Frågan är inte hur många invandrare Sverige tål, utan hur vi kan få integrationen att ske snabbare. Frågan är inte hur länge en invandrare ska gå arbetslös, utan hur vi fyller vår egen produktion (den som vi har kvar) med tillräckligt billig arbetskraft för att man ska hålla den internationella konkurrensen stången.

  SvaraRadera
 15. Men varför anses SD vara ett problem?
  Precis som du skriver är ju SD bara ett socialistparti som de andra riksdagspartierna.
  ---------------------------------


  SD är ett socialistparti ur högerkorporativistisk (mainstreamhögern) och nyliberal synvinkel av RETORISKA orsaker.

  SD är fascistiskt och som sådant närmast besläktat med den nu styrande högern som istället för att låta marknaden PÅ EGEN HAND sköta den offentliga sektorn infört en detaljerad statlig styrning som inte har något alls med fri marknad att göra där FÖRETAG SKEDMATAS med skattepengar istället för att FÖRTJÄNA kundernas förtroende vilket rimligen är grunden om man tror på kapitalism som motor för ett samhälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du pratar alldeles för mycket om fascism för att vara trovärdig i din, ähum, neutralitet. Du skäller aldrig på de andra fascistvarianterna i den övriga vänstergröten (socialism, kommunism, marxism, leninism, maoism, ingen nämnd, ingen glömd). Fascism är bara ytterligare en gren på det totalitära, socialistiska diktaturträdets grenverk.

   /noone

   Radera
  2. Vad jag menar är att det är lättare för de oinsatta och begreppsförvirrade att relatera till socialistiska påfund eftersom deras närvaro i den ekonomi-politiska hinder- och regleringsverksamheten är så ofantligt mycket större än de konservativas. Båda sysslar ju med samma sak, det är gradskillnader i helvetet, liksom. Du borde skälla lika mycket på båda ... för din egen trovärdighets skull. Det var länge sen nån månade om dig på det viset, va? :-)

   /noone

   Radera
  3. Du använder alldeles för mycket kommunistretorik för att vara trovärdig i din påstådda politiska neutralitet, helt enkelt.

   Är du anarkokapitalist, månne?

   /noone

   Radera
  4. LOL @ kommunistretorik

   Det jag ser är snarare liberalretorik. Dagens mainstreampolitik håller mer och mer att kidnappas av företagen, dock är det inte på långa vägar lika illa som i USA (och EU?) där företagen i stort redan tagit över och alla "demokratiska" val bara är bröd och skådespel.

   Jag är inte mot att företag får tycka till om saker. Däremot är jag mot att ENDAST företag får tycka till om saker. See the difference?

   Radera
 16. Och vem fan har sagt att jag är neutral i förhållande till dig och dina nazikollegor ?

  Dessutom måste man vara idiot för att föreställa sig att man antingen är kommunist eller nazist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är kommunistnazistLenin-Micke! Vi vet!

   Barn blir rädda för dig. Gamla stannar inomhus när Micke drar fram genom bygden med hors-mackan i ena handen och barnporren i den andra och skanderar allt åt alla!

   Jag råkar veta att du är en infantil idiot med stort uttänjt anus, skitiga kallingar och stirrig blick.

   /Nazistfascistidioten (har ändå fler chips i påsen än dig, Fläns-Micke.)

   Radera
  2. Det vi dock lugnt kan konstatera om dig Micke är allt du lider av vanföreställningar, du är helt enkelt en tragiskt sjuk pensionär (medveten särskrivning).

   Radera


 17. Åh aspbergermannen gör sin röst hörd och slår ett slag för naziaset som ägnar sig åt att förneka förintelsen hos hans Egnell?

  Röstar på piratpartiet dessutom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå assburgers, som man känner sig själv känner man andra var det inte så?

   Du pratar ofta om denne egnell, har aldrig hört talas om människan. Du verkar tro att det bara är en person som ogillar dig!?Som förföljer dig blogg efter blogg, snacka om paranoia. Vi är betydligt fler kan jag säga dig. En sak har vi dock gemensamt; vi blir kallade allsköns vänsterokvädningsord som nazist, fascist, rasist osv utav i särklass världens töntigaste internetkrigare - Micke.

   Nämn tid och plats, ditt lilla ålbete till politisk fornlämning, och kalla mig de sakerna så får du se vad som händer!

   Radera
 18. Nazistfascistidioten (har ändå fler chips i påsen än dig, Fläns-Micke
  ----------------------------------
  Ja i din värld är det en merit att under ständing ny signatur t.ex kalla bloggares fruar för kineshoror eller att spotta på förintelsens offer och att chips är motorn får igång dig på tvivlar jag inte en sekund på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog ganska många som skriver under anonym, det där med kineshoror och förintelsens offer kan du stoppa upp i ditt skitiga anus.

   Radera
 19. Förlåt min analfixering.Det är chipsens fel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Micke, vi vet alla att du sträck-äter dina politiska chips tills du får en hejdlös mundiarré.

   Kul i.a.f. att du tillstår att du är anal dock.

   Vet du hur man ser att det är du Micke som skriver? Mellanslag mellan punkt och ny mening fattas i stort sett jämnt för dig. Ingen annan kommentator (här iaf) har det "text-ticset". Nytt tangentbord? ;)

   Radera
 20. Ursäkta igen.Det är Fredag och jag börjar fyllna till och eftersom ingen pallar med mig på grund av nazistanken så kacklar jag med mig själv tills jag somnar efter att ha pissat ner Egnells blogg.

  /nazifittan

  SvaraRadera
 21. Media är vana vid att väljare regaerar med avsky på politiker som springer omkring fulla med järnrör på gatorna och säger rasistiska saker. Men Sverigdemokratiska och rasistiska väljare identifierar ju sig bara med detta och känner samhörighet med dessa politiker eftersom dem själva uppför sig likadant på helgerna när de är ute och festar.

  Vi har ett parti i riksdagen som tilltalar hjärndöda fotbollshuliganer, när man väl har förstått det så kan man börja fundera hur man ska agera utifrån det. Mitt förslag är att man slutar behandla dem som seriösa politker och hånar dem och skrattar dem rakt upp i ansiktet, dessa människor är skam för mänskligheten, det får va nog med det respektfulla tonen emot dessa pajas politker som går under Sverigedemokraternas fana.

  SvaraRadera
  Svar
  1. mmm allt blir säkert mycket bättre då.. idiot!

   Radera


  2. För oss som inte är fascister är det naturligtvis bättre om vi agerar snabbare, tydligare och HÅRDARE än på 30 talet.

   Idiot.

   Radera
  3. Du menar göra en "breivik" då eller?

   Radera

 22. Får inte folk lära sig något alls i skolan idag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och andra på vänsterkanten, gör allt likadant som högern gjorde när Socialdemokraterna och arbetarklassen formerade sig för ett bättre samhälle, kallar de som vill ha förändring för obildade unga arga, pöbel gatans parlament var vanliga benämningar på arbetare. Efter att ha läst boken Noshörningen av Ionesko,på 80 talet försvann min vurm för kommunism och konformism, det som präglar dagens offentliga och politiska Sverige. Jag som född på 40 talet medger min relativa okunskap om många ämnen, men anser mig inte ha mindre värdighet som människa för det! Dagens värdegrund allas lika värde och lika rättigheter blir bara nys i skenet av det som händer i dagens Sverige. På sett och vis finns det likheter mellan Sd's sympatisörer och de som invandrar till Sverige, de förra sägs vara obildade och unga? de andra skyfflas undan som varande obildade och aparta i utanförskapsområden.

   Radera
 23. Jag kallar fascieter för fascister om dom är fascister.
  SD är en klassisk fascistiskt partibildning och symptomatikst är att deras väljare inte ser några problem med vare sig våldsutövning, fylleri brottslighet hos den klick som styr partiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kallar dig idiot pga att du är en idiot. Idiot!

   Radera
 24. Bland politiker är det just SD som mest utsätts för våld och hot om våld.
  Det är Mickes kompisar som står för det våldet och det kan man förstå när man ser Micke tugga fradga över allt till höger om stalinism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke's nagel i ögat10 december, 2012 13:46

   Ja, det är tydligen okej att med Breivik dela synen på åtgärder mot oliktänkande. Bara man tänker rätt (som Micke).

   Radera

 25. Din sjukdom är en begränsande faktor för dig och vi har förståelse för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm diagnosticerad av lill-Breivik, och hans multipla personligheter i Breiviks fanclub. Värt guld ju!

   Alla håller andan inför nästa visdomsord från den politiske profeten och Breivk-inspirerade Micke här i HAX bakvatten...

   Radera
 26. Pluralis majestatis i Mickes inlägg. Nu har det slagit över helt.

  SvaraRadera
 27. Som nazist och signaturlös nolla samt idiot vill du
  säkert föreställa dig att dom som skriver på den här bloggen delar din idevärld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ingen som helst skyldighet att du måste visa hur korkad imbecill du är. Tvärtom, du får gärna dölja det om du vill. Att det innebär att du inte kan skriva något här är tyvärr en (mycket trevlig) bieffekt av detta....

   Radera
 28. Jag briljerar och som signaturlös, ryggradslös idiot och nazist är det en omöjlighet för dig.

  Eller hur?

  Dra nu åt helvete med ditt trollande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha briljant bajs möjligtvis...

   Överste Syltrygg ska inte uttala sig i ryggfrågor ö.h.t.

   /den signaturlöse mästaren

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.