2013-01-01

2013 - Reclaim Your Life!2013 måste bli året då demokratifrågor kring kriget mot terrorismen och övervakningsstaten börjar debatteras på allvar. Det måste bli året då vi börjar stå upp för våra medborgerliga fri- och rättigheter – och vägrar vika undan för de politiker som försöker urholka och montera ner dem.

2013 är året då vi måste sätta ner foten mot korporativismen. Politiken skall skötas av politikerna. Allehanda särintressen är naturligtvis välkomna med åsikter – men det politiska mandatet kommer ur det förtroende väljarna givit sina valda representanter. Politikerna är valda för att företräda oss medborgare, inte för att springa ärenden åt olika särintressen.

2013 är året då vi måste börja bryta upp maktkoncentrationen. Människor måste få bestämma mer över sina egna liv, istället för att lämna allt mer makt till politikerna. Makt och beslut måste föras ner från EU till medlemsstaterna. Och de demokratiskt valda institutionerna måste börja ta tillbaka makt från ansiktslösa, icke-valda byråkrater. Decentralisera!

2013 kan bli ett händelserikt år vad gäller internets frihet och informationssamhällets öppenhet. En ohelig allians av politiker, nöjesindustri, underrättelsebyråkrati, övervakningsindustri, moraltanter och alarmistiska media kommer att göra allt de kan för att inskränka och kontrollera våra fria informationsflöden.

2013 är året då vi måste kräva svar från våra politiker: Ser de oss som individer och fria medborgare – eller som undersåtar som skall styras och kontrolleras?

Om saker och ting skall förändras till det bättre – då måste det till ett yttre tryck. Och det är upp till dig och mig att skapa detta tryck. Någon annan kommer inte att göra det åt oss.

Gott Nytt År!

15 kommentarer:

 1. Medborgarskapet är egentligen bara en fortsättning av livegenskapen IMHO. Bättre decentralisera på riktigt.
  http://mises.org/easaran/chap3.asp

  SvaraRadera
 2. Det är ett år för sent. År 2012 fullbordades Bod(s)trömsamhället. Datalagringsdirektivet, Polismetodutredningen och ett utvecklat FRA. En enad Alliansregering och Socialdemokrater stod bakom ovan. I riksdagen utgjorde motståndet från två riksdagsledamöter - Maria Ferm (MP) och Jens Holm (V). Var fanns övriga?

  SvaraRadera
 3. Har beslutat att 2013 skulle bli året jag begränsade mitt politiska liv till frågor som verkligen engagerar människor: snus, Kalle Ankas jul och trängselskatt.

  Nej, jag tror inte heller på det där, men sätter jag mig i en makthavares perspektiv ett tag och tittar på vad våra folkstormar vanligtvis handlar om, är det inte svårt att se var medborgarföraktet kommer från.

  SvaraRadera
 4. Realism och sunt förnuft vinner inga politiska lagrar och kommer ej vara vägledande för den politiska framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara om man försöker driva politik med realism och sunt förnuft.

   Däremot är det extremt enkelt att få andra människor att förstå vilken situation vi är i om man använder realism och sunt förnuft. Att visa på det skrämmande helhetsperspektivet, att visa på konkreta fall som bidrar till det helhetsperspektivet.

   Vi har växt ifrån våra politiker. De är en irrelevant kvarleva från en tid då politik var ett nödvändigt ont. I dagsläget utgör de långt mer skada än nytta. Förändringen i samhället sker på så sätt inte genom politik, utan genom informationsspridning på ett individuellt plan.

   Människor måste vakna upp, och det är upp till de som redan vaknat att väcka så många andra som de kan.

   Radera
 5. http://www.youtube.com/watch?v=hSwJZoxr77c

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men skärp dig, människa!

   /Benonym

   Radera
  2. Förklara din politiskt korrekta attityd, som dikterar vad jag kan säga och inte säga, och dessutom inte ger ett enda skäl varför. Skärp dig själv.

   Jag vet inte vad du har för problem,men lös dem först.

   Radera
  3. Sign. Benonym reagerar förmodligen på David Ickes benägenhet att blanda in UFOs, hemliga bröderaskap som styr världen, gammal god antisemitism av det klassiska märket samt annat smått och gott som på sin höjd brukar hänvisas till de allra mörkaste och obskyraste delarna av flashback.org. Foliehatt rekomenderas.

   Radera
 6. Trycket kan bara komma från ett håll. Och PTB kommer inte att ge sig utan strid. Rösta inte alls. Ge inte mandat till clownerna som ger er en sedel vart fjärde år för att välja färg på den som skall driva finansens agenda vidare. Det finns inga genvägar, och ju längre man väntar att göra något åt saken desto värre kommer det att bli.

  SvaraRadera
 7. David Icke, i likhet med de flesta andra av oss, har säkerligen rätt i vissa avseenden och fel i andra. Dock förefaller det uppenbart att det åtminstone är hans egna åsikter han framför. Det känns befriande inte minst jämfört med politiker där man inte ens säkert vet att de själva tror på vad de säger. (tex. Palme om löntagarfonderna).

  Föredraget i fullversion:
  http://www.youtube.com/watch?v=KHNkiX6CTCk

  /Bert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att någon åtminstone tittar på materialet och bedömer själv. Som sagt, Icke har egna teorier, och alla lanske inte är rätt men därifrån till att som ovanstående avfärda hela materialet utan retorik, bevis, åsikt eller förklaring är i min mening väldigt begränsande. Och med begränsningar löser man inget. Det är på den punkten jag tror att Icke har rätt. Man måste se alla möjligheter och kopplingarna bakom för att kunna förstå lite. För övrigt tror jag att hans mer udda ideer kan vara ett sätt att komma i rampljuset och föra fram först korn av sanning, för att kunna föra debatten vidare. Att någon sitter med hela facit är uteslutet. White TV för fram delar av det resonemang som Icke för.

   Radera
 8. David Icke är som Allers och Hemmets veckotidning för hemmafruar, gamla tanter och outbildad underklass.

  Vill man ha intellektuell högstående omvärldsanalys av skeendena i världen skall man läsa The Daily Bell (OBS! Högt engelsktspråkigt läsbarhetsindex). De analyserar metoderna som den globala makteliten använder sig av och inte så mycket konspiratoriskt om konsekvenserna (som t.ex. gaphalsen Alex Jones) och David Icke.

  Icke och Jones är snäppet över medioker TV-underhållning en lördagkväll. Det är distraktion för pöbeln, de som inte har så många universitetspoäng, helt enkelt.

  Så, snälla, försök åtminstone sträva mot att höja er över er senaste högstanivå. Borde inte vara så svårt då den redan ligger rätt lågt hos vissa i det är kommentarsfältet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lågt är att inte ha ett enda sakargument. Bara svepande förlöjligande av ett alternativt synsätt. Det är inte konsensus som driver debatten framåt utan olika synsätt.

   För övrigt önskar jag veta på vilka faktapunkter i videon ovan som Icke har fel. Det är alltid intressant att få svart på vitt att något inte är korrekt.

   Att Icke inte sitter inne med alla sanningar är jag den förste att hålla med om. Men att därifrån avfärda det i sin helhet är inskränkande. Hoppas att högerhjärnan hänger med.

   Radera
 9. "If one understands that Socialism is not a 'share the wealth' program but is in reality a method to consolidate and control the wealth, then the seeming paradox of super rich men promoting Socialism becomes no paradox at all. Instead it becomes logical, even the perfect tool of power-seeking megalomaniacs. Communism, or more accurately Socialism, is not a movement of the down-trodden masses but of the economic elite."

  - Gary Allen

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.