2014-01-04

Hallå, Aftonbladet! Har ni inte glömt något?

2014 kallas för Supervalåret. Skälet är att det i maj är val till europaparlamentet och i september till riksdagen.

I europaparlamentet sitter alla gammelpartier plus Piratpartiet. (Men inte SD.)

I riksdagen sitter alla gammelpartier plus SD. (Men inte Piratpartiet.)

Nu skall Aftonbladet intervjua partiledarna om Supervalåret.

Så här skriver de "Aftonbladets politiska reportrar Anette Holmqvist, Pär Karlsson, Matilda Rangborg och Lena Mellin har träffat riksdagspartiernas parti­ledare för årets första längre intervjuer om förväntningarna inför valåret, deras viktigaste frågor och hur de ska locka väljarna."

Åtta omfattande och hårt marknadsförda partiledarintervjuer. Det blir lite märkligt – eftersom det finns nio partier som är inblandade i Supervalåret.

Varför räknas plötsligt bara riksdagsvalet? Varför skall man missgynna det parti som bara sitter i Europaparlamentet? 60-80 procent av vår lagstiftning kommer ju, trots allt från EU.

Räkna kallt med att alla kommer att bete sig så här. Piratpartiet skall tigas ihjäl.

Taggen i sociala media för Aftonbladets serie är: #plakatpolitik

10 kommentarer:

 1. Det står ju rakt ut att det är riksdagspartierna. Så inte behöver man misstänka något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Poäng. Vi behöver inte gissa, vi VET att det här kommer att bli enögt.

   Radera
 2. Supervalåret heter supervalåret för att det är två val. Att då bevaka supervalåret genom att bara ta upp det ena verkar skruvat.

  SvaraRadera
 3. Det är riksdagen som fastslår presstödet, villkoren för TV-sändningar mm - inte EU-parlamentet. Så varför är HAX förvånad?

  SvaraRadera
 4. Sjuklövern kan ju inte ha TVÅ partier som flåsar dem i nacken och plockar röster från dem. Då faller ju globaliseringsagendan som de står för och det scenariot kommer de naturligtvis att motsätta sig så gott det går.

  När Rick uttalade sig om barnporr fick PP åtminstone lite spaltutrymme... Dags att skrota hbtqwerty - fri invandrings-linjen kanske?

  Börja snacka om saker som folk höjer på ögonbrynen åt? Sexköpslagen och narkotikalagstiftningen är ju fina områden att börja med.

  SvaraRadera
 5. SVT och SR har ju redan fått "smisk på fingrarna" för att de visade att det fanns andra partier utanför riksdagen genom deras tjänst Valpejl. Den har nu lagts ned. Varför? Kanske för att regeringen ogillade konkurrensen och därför införde att nya tjänster måste godkännas av regeringen (Ku2009/1674/MFI)! Den s k oberoende rapporteringen är därigenom neutraliserad.

  SvaraRadera
 6. Om inte annat tycker man ju att SD-fientliga journalister borde vilja dra upp PP eftersom det som jag förstår det till inte obetydlig del båda slåss om samma proteströster, de som mer är mot de etablerade partierna än för någon speciell annan politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore ju logiskt, tyvärr drivs inte svenskt massmedia av logik.

   Många gillar nog SD men vågar inte tala om det... Då pushar man ju inte heller för PP...

   En annan teori är ju att "journalisterna" fattar nada av hela övervaknings-frågan. Så att av rädsla att framstå som puckade så låter de frågan vara. Kanske kan vara så?

   Vad vi vet är att PP tigs ihjäl, på samma sätt som de försökte tiga ihjäl SD för ett par år sedan. Det ändrades pga att de inte längre kunde tiga om invandringen, för många pratar om det. Tyvärr upprörs folk just nu av tiggare o.dyl, inte av Snowdens uppgifter. Så att uppmana folk att rösta PP känns döfött just nu "- var det inte de som villa stjäla film och införa fri invandring" är det man brukar få som svar om man vill prata PP med vanligt folk i dag.

   Hur blev det så här?

   Radera
 7. Bakom bulvanen Schibsted finns Aftonbladets verkliga ägare, USA-banksters på Wall Street i maskopi med DC och Pentagon. De vill naturligtvis att piratrörelsen ska självdö.

  Att svenska media ser sig som megafoner för makten, överheten och status quo gör det naturligtvis ännu lättare. Svenska medias roll är att uppfostra undersåtarna till att tycka och tänka rätt (om exempelvi invandringen).

  SvaraRadera
 8. PP är ett tramsparti som ingen längre bryr sig om, det är förklaringen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.