2014-04-10

Plötsligt vill alla jävlar vara Pirater


Efter att EU-domstolen ogiltigförklarat EU:s integritetskränkande datalagringsdirektiv vill alla (utom möjligen sossarna och justitieministern) sola sig i detta beslut.

Centerns ledamot i Europaparlamentet Kent Johansson och EU-kandidaten Fredrick Federley applåderar och försöker ta piratpoäng. Problemet är bara att centern röstade för datalagringsdirektivet i riksdagen.

Och moderaternas EU-parlamentariker Gunnar Hökmark har skrivit en oerhört klok och vacker artikel på SvD Brännpunkt om att datalagringsdirektivet var fel från början till slut och om att det finns bättre sätt än massövervakning för att fånga bovar och terrorister.

Problemet är bara att moderaterna i riksdag och regering har gjort det rakt motsatta. Justitieminister Beatrice Ask (M) har fulspelat, på riktigt, för att baxa datalagringen genom riksdagen. Och statsminister Fredrik Reinfeldt (M) gör allt för att ducka en debatt om övervakningsstaten.

(Pirate MEP Christian Engström har begärt att få in en replik mot Hökmark på SvD Brännpunkt. Låt oss hoppas att det blir så.)

Jag betvivlar inte att Kent, Fredrick och Gunnar faktiskt ogillar massövervakningen. Synd bara att de inte har sina partier med sig.

Vill man ha Piratpolitik – då skall man rösta på originalet, Piratpartiet.

12 kommentarer:

 1. På många sätt är PP fel i politiken men alla andra är så extremt mycket mer fel. Jag har bestämt mig inför EU-valet i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Varje gång jag får höra att Centerpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna osv är emot datalagringsdirektivet, och hur de på deras gråtande knä var tvungna att införa det i svensk lagstiftning, så hör jag ett eko av faderens röst när han ger barnen stryk.

  "Kom ihåg min son, det gör mera ont på mig än på dig".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fel om den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Om du hittar videofilen på debatten i riksdagen argumenterade socialdemokraten i sak för Datalagringsdirektivet. Kan hittas på riksdagen.se. Har bloggat om att det bara finns ett parti som älskar Datalagringsdirektivet. Socialdemokraterna.

   Radera
  2. Socialdemokraterna älskar även sharia-lagstiftning.

   Radera
 4. Jo, men alla var ju emot ACTA också. Sen...

  SvaraRadera
 5. Ja, och om några minuter kommer miljöpartiet (MP) lägga en motion som med 100% sannolikhet är Piratpartiet rakt upp och ner.

  Bra att valet framför allt till EU, nu allt mer börjar handla om piraternas kärnfrågor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miljöpartiet har redan lämnat in en Piratmotion. Piratpartiet överflödigt i riksdagen.


   Avslag på Miljöpartiets motion om att riva upp Datalagringsdirektivet.


   Beslut I kammaren 20 februari 2014


   Länk till motionen N441 med Maria Fem (M) med flera (2 aoktober 2013).


   Länk till motionen N441 med Maria Fem (M) med flera (2 oktober 2013).

   Radera
  2. Och hur hade de tänkt få med (S) på det, i en rödgrön regering?

   Radera
  3. Jag har bloggat om din fråga flera gånger. Mona Sahlin-regeringen sprack 16:mars 2011 (fiktivt). Socialdemokraterna kan tänka sig att ändra kosmetiskt lagstiftningen men absolut inte avskaffa Datalagringsdirektivet. När Olof Palme var statsminister var militären bästa vännen och polisen ovännen. Med Thomas Bodströms inhopp är militären ovännen och polisen vännen.

   Radera


  4. De stora syndarna är de korrupta sosse-politiker som försöker dra nytta av muslimerna.

   Att muslimerna för en kamp mot alla icke-muslimer är inte obekant och det är inte konstigt heller. Muslimerna har alltid krigat om makt och det har kristna också, ända tills kyrkan fick mindre inflytande.

   Det enda som är konstigt, är socialdemokraters försök att köpa muslimröster via import och de försöker dölja sin smutsiga hantering. Varje dag under morgonbönen predikar imamer hat mot icke-muslimer. Hur är en integrering möjlig på dessa premisser?

   Det är självklart för var och en som inte har SÄPO-vakt med sig, att man bör undvika de områden där muslimerna håller till. Blir man rånad får man skylla sig själv. Lyckas man försvara sig blir man åtalad.

   Att detta inte kan uttryckas eller redovisas i den offentliga debatten är mycket beklagligt. Presstödet måste bort så att vi får en öppen debatt.

   Kommer S att vilja datalagra sina överenskommelser med islamisterna också?

   Radera
  5. Minata: Du vet mycket väl att så fort miljöpartiet får chansen att bygga lite vindsnurror eller avgifta torskarna i östersjön så kommer de glömma vad de sagt om pirat-frågorna ;)

   Små partier måste kompromissa och kan ofta inte få igenom värst mycket av sina åsikter i realiteten. Då gäller det att prioritera och om MP prioriterar PP-frågor över miljöfrågor så bedrar de väl sina mest trogna väljare...

   / pirat, civing, doktorand Gustaf

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.