2014-07-30

Med vänner som dessa behöver EU inga fiender


Det finns en utbredd skepsis mot EU:s ökande makt och tilltagande klåfingrighet bland unionens medborgare. (Till exempel anser sju av tio svenskar att EU har för mycket makt eller att Sverige helt bör lämna EU.)

Men det bryr sig EU-eliten inte om. Allt mer makt överförs från vanligt folk till politikerna, från medlemsstaterna till Bryssel och från de folkvalda institutionerna till EU:s icke-valda byråkrater.

I EU-valet gjorde folket en markering och röstade in påfallande många EU-skeptiker i Europaparlamentet, från mer eller mindre rumsrena partier.

Svaret på detta blev att medlemsstaternas maktelit utsåg superfederalisten Jean-Claude Juncker till ny ordförande för EU-kommissionen. Med honom kommer vi att få mer överstatlighet, mer kommandoekonomi och mer centralstyrning. Vilket är exakt vad folket inte vill ha.

Men det är inte bara folket som sätter sig på tvären. Storbritannien stretar emot och det börjar se ut som mer än bara en teoretisk möjlighet att britterna så småningom kommer att lämna EU. I Ungern säger man fuck it till EU och lyfter fram en regering som istället vänder blickarna mot Ryssland, Turkiet och Kina.

Genom sin arrogans har EU:s maktelit lyckats göra sig till ovän med en stor del av folket, driva sansade länder mot utträde och andra medlemsstater bort från principerna om ett öppet, demokratiskt samhälle.

Det är bara att poppa popcorn och sätta sig och beskåda sammanbrottet. Tyvärr kommer det att bli stökigt på sina håll. Och risken är uppenbar att det som är bra med EU – som frihandel och fri rörlighet – kommer att falla på vägen.

15 kommentarer:

 1. Svar
  1. EG finns fortfarande kvar. Det är en del av EU.

   Radera
 2. Och så gnäller ni på Orban när han kritiserar Babels torn.

  Läs den korrekta översättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att Orban inte framhåller Ryssland, Kina, Turkiet m.fl. som förebilder???

   Radera
  2. Vad gjorde Göran Persson?

   Stabil kille.

   Orban utmanar i korta ordalag hur EU styr och ställer.

   Lägg av med den trista leken att hetsa om KIna osv. Se hela bilden.

   Läs texten istället för att gå igång på hörsägen.

   http://budapestbeacon.com/politics/viktor-orban-era-liberal-democracies/

   Radera
  3. Du menar att Orban inte framhåller Ryssland, Kina, Turkiet m.fl. som förebilder???
   ----------------------------------------
   Han menar att han själv är fascist precis som Orban.

   Radera
  4. Här är hela talet:
   http://www.kormany.hu/en/the-prime-minister/the-prime-minister-s-speeches/prime-minister-viktor-orban-s-speech-at-the-25th-balvanyos-summer-free-university-and-student-camp

   Som vanligt är Orbán all over the place.

   En del saker han säger är bra, rent av intressanta. Och så sticker han plötsligt iväg i riktningar som får alla alarmklockor att ringa.

   Radera
 3. Är det inte de frirörande eu-tiggarna som är en stor bidragande orsak till att resultatet i EU-valet blev som det blev?

  Den fria rörligheten måste ses över och kan bara gälla jämbördiga länder/ekonomier. Romer är inte en back med apelsiner som man bara kan forsla över gränser utan att det får konsekvenser som inte alltid uppskattas av medborgarna innanför gränserna...

  SvaraRadera
 4. Fast man kan förstå ungrarna lite grann också för vad har de egentligen vunnit på medlemskapet i EU?

  Först har vi brain drain: Massor av deras läkare har flyttat (bland annat till Sverige, som är fullt av ungerskfödda läkare). Övriga akademiker och höginkomsttagargrupper; samma sak.

  Sedan har vi body drain (om uttrycket tillåtes): Ungerska kvinnor är bland de vackraste i världen (tacka Genghis Khan för det, hans armé/genpool höll sig ända så långt västerut länge) så de flyr i mängder västerut för äktenskap, arbeten inom serviceindustri, prostitution och porrindustrin.

  Tänk er ett Sverige där de enda som stannar kvar var SD:are, pensionärer och norrlänningar av typen "vi flytt int".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det bara vore ungerska läkare som kom till Sverige för att skörda ekonomiska frukter...

   Ullenhag vill fylla Sverige med dessa istället:

   http://www.liveleak.com/view?i=a91_1406630807

   Fredens religion sprider kärlek i Irak...

   Radera
  2. Det tar jag som en komplimang när det kommer från micketrollet...

   Intressant dock att han tycker att JAG är sinnesjuk? Kollade han på vad de "religiösa" herrarna på videon pysslade med? Själv tycker jag videon från ISIS är sinnesjuk om något.

   Radera
 5. Rationalitetspartiet30 juli, 2014 20:48

  Moderaterna borde pressas om varför de är med i partigrupoen EPP. De borde gå över till Tories mer EU-skeptiska grupp om de menar allvar med retoriken på hemmaplan om att vara lite emot EU. Fast det kanske bara är munväder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är det munväder. Bildt är ju en gammal räv i Bilderbergar-sammanhang och Fredde har ju varit med på besök han med. De säger en sak men gör en annan, som vanligt.

   Radera
 6. Ja, det var en riktig olycka med Juncker och tyvärr går det ju inte att ifrågasätta de som röstade fram honom, eftersom omröstningen i parlamentet var hemlig. BU!

  Man får hoppas att hans medkommisionärer kan väga upp lite.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.