2014-07-01

Lyckorike ligger inte i Almedalen


I Almedalen tävlar de politiska partierna om väljarnas gunst. Alla menar det att allt blir så bra, bara man gör som just de vill.

De har fel. Inget politiskt parti som är villigt att upprätthålla sina idéer med tvång kommer att kunna skapa ett lyckligt Sverige.

Människor är olika. Alla har vi olika smak, intressen, förutsättningar, behov, önskemål, preferenser, åsikter, tro och mål.

Därför är den enda vägen till ett lyckligt samhälle att låta människor leva sina liv efter eget huvud, göra sina egna livsval och bestämma så mycket som möjligt över sina egna liv.

De enda regler som behövs är de som förbjuder folk från att inkräkta på andras säkerhet, egendom och frihet. Ett regelsystem där alla har lika rättigheter. Ett system med få men tydliga regler. Ett system som skulle ge oss mer ordning än dagens totalt politiserade och överreglerade stat.

Men inte ett enda av de vanligast förekommande politiska partierna är bredda att ge medborgarna makt över sina egna liv.

I princip allt som sker i Almedalen handlar om att gå i rakt motsatt riktning.

2 kommentarer:

  1. Håller med. Färre morallagar, mer makt till oss själva och subsidiaritetsprincipen.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet. Som en vis person sade: "Om röstande hade ändrat något, hade det varit olagligt!"

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.