2014-12-28

Decemberkartellen - De vet helt enkelt inte vad de sysslar med


Det som förvånar mig med den pågående politiska turbulensen är att folk verkar tro att politikerna vet vad de sysslar med.

Politik är att fatta omöjliga beslut utifrån osäker och otillräcklig information. De flesta som ägnar sig åt politik saknar grepp om vad de sysslar med. Det är sammanträffanden, tillfälliga opinioner, media, gemensamma intressen, envisa särintressen, egenintresse och opinionsmätningar som driver politiken. De flesta som sysslar med politik har inte ens någon ideologisk bas som leder dem mot strategiska mål eller ens något slags visioner.

Så saker blir som de blir. De flesta beslut fattas mer eller mindre i blindo. Och politikerna ökar sin makt över medborgarna för att de kan.

Den obegripliga decemberöverenskommelsen skall ses mot denna bakgrund. Alla har snöat in stenhårt på problemet med SD som vågmästarparti i riksdagen. Faktorer som respekt för den demokratiska processen har förmodligen aldrig förekommit i diskussionen. Det är möjligt att ingen på den borgerliga sidan ens tänkt tanken att de har ett ansvar för att driva borgerlig politik, gentemot de väljare som röstat på dem.

Ibland blir det skit. I detta fall en hel latrintunna.

Men tro inte att det är så mycket bättre i det rödgröna lägret. Stefan Löfven har ingen plan, ingen vision och inget projekt – annat än att gå ärenden åt ett särintresse, LO.

I decemberuppgörelsen lurade Löfven i och för sig skjortan av Alliansen. Men det är default-läge. Sossar är genetiskt programmerade för att förhandla. Alla som ger sig i kast med dem kommer att förlora eller bli lurade.

Eller titta på MP. De kastade sig över ett par självmordsprojekt till symbolfrågor (som förbifarten och Bromma) som de i slutändan aldrig kan vinna – och vek samtidigt ner sig centrala medborgarrättsfrågor som massövervakningen. Det fanns ingen smart plan, ingen övergripande strategi, ingen taktisk skicklighet – inget.

Nu kan man i och för sig argumentera för att det enda som vore värre än inkompetenta politiker som irrar planlöst är kompetenta politiker med en plan. I vart fall så länge politikens övergripande syfte är att öka politikernas makt över folket.

Att starta ett nytt liberalt, kompetent, konsekvent och meritokratiskt parti i Sverige skulle kunna vara en idé: Ett parti som målmedvetet rullar tillbaka politikens makt över medborgarna.

Fixa finansieringen, så kan vi kanske snacka om saken.

I väntan på det (jag håller inte andan) är det bara att konstatera att det är yttre påverkan som gäller. Opinionsbildning för frihetliga projekt. Att rasa mot morallagstiftning och förmynderi. Ständig jakt på slöseri med skattemedel. Att ställa ansvariga till svars. Att skapa ett tryck för frihetliga reformer.

60 kommentarer:


 1. Men tro inte att det är så mycket bättre i det rödgröna lägret. Stefan Löfven har ingen plan, ingen vision och inget projekt – annat än att gå ärenden åt ett särintresse, LO.
  ---------------------------------------------------------------------
  Märkligt.Jag minns inget annat än springande åt Svenskt näringsliv inför valet då Reinfeld blev vald. ALLT gick via dom, till förmån för dom

  Eller hur?

  Särintressen ? Visst men bara när vi själva vill?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löfvens schizofrena agerande mellan 24 september till 27 december i en bild:

   https://pbs.twimg.com/media/B58pS1UCIAIBPbh.jpg:large

   Radera
  2. https://www.youtube.com/watch?v=mPycz-tsrDM

   Radera
  3. Ojoj, Micke länkar aluminiumrörs-filmen så han glöder. Alla har sett den Micke. Ingen bryr sig därför att inga fyllefilmer på politiker i hela världen kommer att ändra det faktum att migrationspolitiken i Sverige måste göras om från grunden. Det är problemet som orsakar all idiotiska ageranden från de styrande.

   Radera
 2. Decemberkartellen:

  https://pbs.twimg.com/media/B59B2U2IIAA0BAj.jpg:large

  SvaraRadera
 3. Det roliga måste ju ändå vara alla dessa partifunktionärer och statstrogna som med hjälp av allehanda efterhandskonstruktioner försöker urskulda, försvara och rättfärdiga överenskommelsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var ju riktigt lamt inlägg.

   Radera
 4. Det står nu helt klart att massinvandringen är prio #1 för Decemberkartellen (+V), precis allt annat är underställt, och denna ska fortsätta till vilket pris som helst - till och med på bekostnad av demokratin.

  Precis som Henrik förutspådde; man kan bara välja två av massinvandring, demokrati och välfärdsstat...

  SvaraRadera
 5. Jag trodde aldrig att jag skulle bli tvungen att länka till Dick Erixon......................

  http://erixon.com/blogg/2014/12/kanslovagorna-gar-hoga-om-uppgorelsen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi bortser från att det där är ett extremt lamt inlägg där kampen mot SD har blivit överordnat allt annat i Svensk politik. Vilket jag skulle säga är själva grundproblemet.

   För övrig var de samma grundmotivering till partisystemet i DDR.

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Blockparti

   För de flesta svenska borde detta här vara helt oacceptabelt.

   Radera
 6. Precis som Henrik förutspådde; man kan bara välja två av massinvandring, demokrati och välfärdsstat...
  ---------------------------------------------------
  Nu kletar idioten brun skit på andra igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan nu fråga oss vem av partierna som är mest ”brunt”. Ja inte är det då SD som står upp för folkets väl och talar sanning, utan det är den nybildade sexklövern som nu kopierat Adolf Hitlers Fullmaktslagen, (tyska Ermächtigungsgesetz) som kom 1933.

   Vad man kan misstänka här är att nedan är anledningen till varför man satte förslaget, (”Decemberöverrenskommelsen”) med slut 2022. Annars borde det rimligen gällt till 2018.

   Vad krävs för att ändra en grundlag?

   ”För att ändra en grundlag krävs att riksdagen fattar två beslut med likadant innehåll och att det hålls ett allmänt val mellan de två besluten. Riksdagen ska inte kunna fatta förhastade beslut som inskränker människors fri- och rättigheter.” (Källa: Riksdagen)
   Radera
  2. NU börjar idioterna hänvisa till sitt eget maktövertagande och sitt eget upprättande av diktatur 1933.

   Radera
  3. Snälla Micke va bara tyst, det är jättestörande att försöka läsa kommentarerna här när du spammar. Vi vet vad du tycker vi har hört det nu. Tack. Du får jättegärna skriva något nytt eller originellt, men annars finns det bättre platser för dig att skriva på (typ där du inte upprepat dig tusengånger..).

   Radera
 7. Om du erkänner att Sverige har gränser och att landet tillhör svenskarna, kan vi snacka pengar.

  SvaraRadera
 8. Liberala partiet finns redan.
  www.liberalapartiet.se

  SvaraRadera
 9. Ok, gå på nattväktarstaten. Kostnaden för inre och yttre säkerhet inryms via en platt skatt, jfr Ryssland som har det idag, 13% rakt av. Sen är det upp till var och en att sörja för sin välfärd/ofärd. "Politiker" har visat sig oförmögna att skapa fungerande samhällen. Inte ens 'de gamla grekerna', där begreppet 'demokrati' myntades, ansåg att det skulle fungera i praktiken. Vilket det heller inte gör. USA har tappat bort sig, Sverige likaså.

  Dags för nånting nytt, om det sker via HAX' idé om ett 'nytt parti' har jag allvarliga tvivel om. Men tanken är god...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är ditt förslag?
   Som i Liftarens Guide? Dvs den som ska få styra måste vara absolut fri från vilja att få posten.

   Radera
  2. Hans förslag är nazism.Han är nazist och ledaren i nazivärlden "vill inte" han "offrar sig" för folket.

   Det är på det sättet dom löser problemet.

   Radera
  3. Antisemiten/judeförnekaren Micke svamlar på som vanligt. Är det ens någon som begriper vad trollet försöker säga förutom att kalla alla andra för nazister?

   DU ÄR MEST NAZIST AV ALLA DIN LILLA BAJSÄTARE!

   Radera
  4. Micke ta dina piller, är så förbaskat jobbigt att läsa om ditt orerande om nazister hit och nazister dit, du är som en gammal skiva med hack i... Byt repertoar så kanske du kan börja bli tagen på allvar!

   Radera
 10. 3 av de 18 orden i micketrollets senaste inlägg är nazism i olika böjningsformer.
  Det säger allt om intelligensen hos den kommentatorn

  SvaraRadera
 11. Nja ditt inlägg visar med all tydlighet att du är en idiot då din utgångspunkt är att det finns stöd i den svenska språket för att prata om nazism utan att använda ordet nazism i någon form.

  Men så är ni oftast obildade idioter så du skiljer dig inte från dom här:


  https://www.youtube.com/watch?v=mPycz-tsrDM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här talar Kent Ekeroth i Israelisk tv om hur Socialdemokratin och vänstern stödjer antisemitismen i Mellanöstern:

   http://youtu.be/YebNbDHxukQ

   Radera
 12. Amenix förvirring är så total att han hävdar att det är jag som står för Björn Söders uttalanden i Dagens Nyheter.

  Möjligen en psykiskt störning då han av förnekar att någon av hans ledare bevisligen sagt och gjort både i intervju och inför öppen kamera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn Söder firar "antisemitiskt" Israels 60års dag tillsammans med judar:

   http://sv.tinypic.com/view.php?pic=30wtt10&s=5

   Det är du som förnekar judar Micke, vi har redan klätt av dig både mask och byxor..

   Radera
 13. Jag påpekar bara att micketrollet har en mycket torftig vokabulär och där nazism i olika varianter dominerar och att detta är ett tecken på låg begåvning.

  SvaraRadera
 14. Micketrollet avskyr judar så mycket att han inte vill acceptera att det finns ett land som med den statens egna deklaration är ett judiskt nationalhem.

  SvaraRadera
 15. Fast jag håller med om att jag är en idiot som anonymt kallar andra för troll .

  SvaraRadera
 16. Svar
  1. F.d. kulturministern Stegö Chilòs huvudinvändning mot "decök" är att partitopparna binder riksdagsledamöternas demokratiska mandat.

   Radera
 17. Fast hon har förstås inget emot att vi nazister blockeras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova lära dig läsa innan du försöker fejka min signatur. Du är så jävla kass...

   Radera
 18. Byter till anonymt igen och jag förstår att du har rätt micketrollet. Hon är liberal inte nazist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommenterar ju aldrig anonymt eller under annan signatur antisemit-Micke... du är avslöjad. Igen...

   Radera
 19. Byter tillbaks till mig själv och ger dig rätt. Hon liksom mig själv och hela mitt skitparti samt några moderater inte fattat ett smack av uppgörelsen.

  Man måste precis som du sagt gå till den högerkonservative Dick Erixon för att få det pedagogiskt förklarat och nu ska jag sluta snacka skit om detta när jag äntligen fattat att det inte går att ljuga längre. Ursäkta mig micketrollet

  http://www.friatider.se/m-profiler-rasar-mot-beskedet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du ska fejka signaturer micketrollet kan du väl åtminstone bemöda dig att stava rätt? Annars faller det ju ganska platt...

   Micketrollet bygger vidare på sin "antirasistiska" skyddsvall:

   http://www.samtiden.nu/8350/den-antirasistiska-skyddsvallen/

   Radera
  2. Naziartikeln som du länkar till, du och alla dina nazivänner hävdar att demokrati är när 13 procent nazister bestämmer vilken invandringspolitik ett land ska ha åt dom övriga 87 procenten.

   Betyder det att ni också anser att 5 procent kommunister ska ha samma vetorätt gentemot majoriteten om ekonomin?

   Eller är det bara nazister som som ska ha veto gentemot majoriteten?

   Radera
  3. Det handlar om att den parlamentariska demokratin är satt ur spel med DÖ. Men det vet väl inte du vad det är ens... Peter Eriksson (MP) uttryckte samma saker i gårdagens Aktuellt.

   Micke yrar som vanligt. Börjar bli riktigt patetiskt nu med ditt trams. Törs du bestämma tid och plats för ett möte din lilla sillmjölke?

   Radera
  4. Kraftig och permanent antisemit-aversion.

   Radera
 20. Inte snart dags att stoppa möjligheten att skapa användarnamn i kommentarsfältet som "håller" den motsatta synvinkeln men gör dumma, irrationella, eller hatiska kommentarer och argument, med målet att väcka fientlighet mot den synvinkeln genom guilt by association, HAX?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner du dig besvärad av någons argument? Du har svårt att bemöta dem sakligt så du vänder dig mot möjligheten att kommentera istället?

   Vackert... och underbart!

   Radera
  2. Nazisten känner sig stött över att hans eget trollande skenar så att han inte längre vet vad han gör.

   Radera
  3. Men kära lilla gubben, du stavar mitt nick fel på precis samma sätt som du gör när du postar under ditt eget nick som när du försöker fejka min signatur. Du glömmer s:et och kastar om bokstäverna.

   Du är en patetisk figur. Nämn tid och plats om du törs!

   Radera
 21. Att se antisemiten micketrollet beskylla andra för att trolla ger en Alice-i-underlandetkänsla

  SvaraRadera
 22. Oj....där trollade jag anonymt .......igen......eller så var det min rövslickare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad vinner du på detta lilla fegis-Micketrollet?

   Man kan nästan tro att du jobbar FÖR Sverigedemokraterna ibland...

   Radera
 23. http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/786130-13-vidriga-attacker-som-tyder-pa-ett-kallare-sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska kyrkor och synagogor som vandaliserats/eldats upp det senaste året tar förstås antisemit-Micke inte ens upp...

   Har nyheter24 någon artikel i ämnet?

   Radera
  2. Dessutom är det inte mickes nazister som eldar moskéer. Är det inte självförvållade olyckor som i E-tuna (polisen avskrev attack), så är det med största sannolikhet andra muslimer, kurder eller kristna araber.

   Istället försöker uppviglare av olika rang (micketrollet står lågt i rang) övertyga folk om att "nazister eller SDare" vågat sig ut på juldagen för att bränna moskéer så att stämningarna ytterligare ska piskas upp inför vänsterns planerade raskrig - som de själva hetsar fram genom sina desillusionerade halmgubbar.

   Radera
  3. De 2 senaste från n24as artikel är ju redan avfärdade som attacker. Snacka om att slänga ut skit.

   Dessutom.1a är ju bekräftat kriminella gäng (utlänningar) 2a Konkurrerande islamister (Malmö).

   Radera
  4. Du som köpte gammal glass? Eller islamister?

   http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/786162-kopte-gammal-glass-fran-glassbilen-ringde-112

   Radera
  5. Du är ju en parodi på dig själv du. Micke - en mycket märklig herre.

   Radera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 26. Gott nytt troll- och-spamår Micke

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.