2015-02-27

Nu prövas landets feministiska utrikespolitik

Även om den underliggande frågan är allvarlig – så finner jag ett visst underhållningsvärde i sossarnas paddlande om svenskt vapensamarbete med Saudiarabien.

Vapenexport eller mänskliga rättigheter? Vilket av detta är en socialdemokratisk, feministisk utrikespolitik?

Detta måste socialdemokraterna uppenbarligen ha krismöten för att reda ut. Än så länge är det locket på. Totalt. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) är en erfaren politiker som vet att ett lämpligt tillfälle att hålla munnen stängd är när man är ute på djupt vatten.

Ingen tror väl något annat än att sossarna kommer att landa i fortsatt vapenexport. Men det skall bli spännande att se när de vänder ut och in på sig själva – för att få denna fyrkantiga kloss att passa in i den feministiska utrikespolitikens runda hål.

Och när sossarna väl utrett sina inre värderingar och prioriteringar, då kommer nästa rond – när de skall baxa in Miljöpartiet i fållan. Men för MP är det viktigare än något annat att få sitta i regeringen, så det kommer nog att ordna sig...

Mänskliga rättigheter är en relativ fråga för konungarikets rödgröna regering.

20 kommentarer:

 1. Nu kommer du att få feministmaffian på dig HAX. "...den feministiska utrikespolitikens runda hål". Kanske t o m en rasismstämpel, ismerna ofta hand i hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är nazist och anser inte att homosexualitet ska vara straffbar. Vad fan gör du här?

   Radera
 2. mp verkar åtminstone försöka vara lite öppna, till skillnad från - 'allt för makten (s)'

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ett fortsatt vapenavtal. Allt feministiskt MP-mjuksnack till trots. Och varför inte? Kan Sverige vara lakej åt USA/Nato, med både flyg- och (via FN) markbundna militärkrafter, så kan Saudi duga också. Båda länderna lika god kålsupare, USA förment demokratiska, Saudi icke, men det har dom aldrig varit. Islam tolererar inte demokrati, utom när det kommer till realpolitik, som handel t ex.

   Radera
  2. Var du full när du skrev det här?
   ------------------------------------------------------

   "Åsidosätter man naturens samspel, och vidtar så äckliga homo-/flata beteenden, så tycker jag att dom får ta effekterna. Allt 'queer, homo', whatever abnormt, så kan jag aldrig tycka synd om att perversa könsavvikelser får skörda. Att myndigheter i olika stater i världen legitimerat galenskaperna gör inte saken bättre. Rätt åt dom, och förhoppningsvis en tankeställare för andra"

   Radera
 3. Jag tror att dom reder ut samma sak som Reinfeld redde ut (vad säger Usa om vi slutar sälja vapen) och att beslutet kommer att ligga i linje med vad ert egentliga moderparti beslutade då (fortsatt försäljning) och därmed kan ni släppa fokuseringen att detta är en "sossekäringsfråga" .

  SvaraRadera
 4. Ser att ett troll har spytt här inne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det trollet gör inget annat, om det inte var för att trollet var så enspårigt så skulle det kunna var lite underhållande men nu är det bara tråkigt.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Här är ett svar till dom två idioterna Peder och "# We are legion puckot" ovan som numer måste logga in för att inte säga något alls.

   http://henrikalexandersson.blogspot.se/2012/03/hemlighetsmakeriet-kommer-tvinga.html

   Radera
  4. Nämen titta alltid lika otrevliga micke var tvungen att komma att spy har också.

   Radera
  5. Ja du sa just det ...Vi hörde......pedertrollet

   Radera
  6. Bra försök micke men vi vet redan att du är internets största hatare du behöver inte visa det om och om igen, det räcker nu, du är bara så tråååkig.

   Radera

  7. Inget försök pedertrollet. Ett konstaterande. Du sa just det. Kvällsmedicin kanske?

   Radera
  8. Vem är "# We are legion puckot" ? du själv i spegeln ?

   Radera
 5. Håller med HAX; det här kommer att bli extremt intressant. V, MP och till viss del Fi kommer att möta ett moment 22: De kan å andra sidan inte stötta vapenexport, men vet också, precis som S (det är därför S är så kallsinniga) att SAAB kommer att hota med att stänga fabriker och flytta kapital utomlands om Wallenberg & Co inte får igenom dealen. Detta kommer att få för stora konsekvenser, vilket de inte kan riskera med tanke på att SD växer samma takt som flyktinganläggningarnas utbredande. Dessutom så ligger det inte bara SAAB-pengar i potten; den eminenta bloggaren Lars Wilderäng på Cornucopia påpekar att mycket av de här vapenförsäljningarna i princip är det enda ”raka” sättet att fylla på statskassan: http://cornucopia.cornubot.se/2015/02/saudi-arabien-star-for-hela-sveriges.html. Med andra ord; S är tvunget att sparka i det rödgrönrosa getingboet; -de måste helt enkelt ha stålarna. I det perspektivet är feministisk utrikespolitik inte värt vatten. Det har bara sitt värde som politisk skyltdocka, som plockas fram vid speciella tillfällen, exempelvis när ett allt mer verklighetsfrämmande miljöparti och ett alltmer populistiskt vänsterparti skall saluföras som trovärdiga arbetspartners när säkerhets- handels- och utrikespolitik skall formuleras.

  En tanke: Jag skulle vilja koppla detta till det större perspektivet; staten är beredda att blotta sig för en av de värsta diktaturerna i världen genom att sälja en av de mest sofistikerade vapensystemen vi har, varav en betydande del sonika skruvats loss från vårt eget försvar (se länken ovan för mer om det) och sparka sina egna politiska kamrater på smalbenen och ljuga för den del av svenska folket rakt upp i ansiktet som faktiskt röstade för denna ”feministiska utrikespolitik”. Allt detta för att inkassera ytterligare medel till statskassan. Detta kastar ljus på någonting som jag funderat länge på; vi är värst beskattade i världen, vi sprutar ur oss stål, järnmalm, timmer och nu tömmer vi vapenskåpet; -var i helvete tar alla pengar vägen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://henrikalexandersson.blogspot.se/2012/03/hemlighetsmakeriet-kommer-tvinga.html

   Radera
  2. http://www.martinborgs.se/

   Radera

 6. http://www.svenskafreds.se/sluta-s-lja-svenska-vapen-till-diktaturer

  SvaraRadera
 7. Den sorgliga sanningen är att SAAB och resten av vapenindustrin i Sverige är genomkorrumperad sedan många decennier. Allt som har med vapenexporten och försvaret att göra är först och främst ett sätt att stjäla enorma summor från skattebetalarna.

  Först mutar man till sig en jätteorder från Försvaret till överpris, sedan tar det 10 år längre än avtalat att leverera och kostar 10 gånger så mycket.

  När försvaret väl får sakerna så mutar man dom att avveckla utrustningen som obsolet nästan direkt, och då får SAAB köpa tillbaka dem för en spottstyver som skrot - och sedan sälja den fullt fungerande utrustning till Saudiarabien, som var den ursprungliga hemliga beställaren från början!

  Rinse and repeat. Miljarderna stjäls över folkets huvuden men väl ur deras plånböcker och landets framtid.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.