2015-02-17

Regeringen och Säpo till USA för att bygga ut kriget mot terrorismen


I dag reser inrikesminister Anders Ygeman (S), Säkerhetspolisens chef Anders Thornberg och regeringens särskilda utredare Mona Sahlin till USA – för att delta på ett internationellt toppmöte om terrorism. Ygeman kommer även att ha enskilda möten med representanter för FBI och CIA. [Länk»]

Frågan är naturligtvis hur mycket man kommer att flytta fram positionerna i kriget mot terrorismen. Kommer vi att få mer övervakning? Kommer våra medborgerliga fri- och rättigheter att urholkas ytterligare? Kommer man att börja censurera internet?

Och så, den känsliga frågan som ingen vill tala om: Kommer man att göra något för att inskränka vår rätt att använda kryptering? Eller för att skaffa sig bakdörrar?

Det är väldigt mycket av In the loop över det här.

Läs mer: The EU and a global ban on encryption »

21 kommentarer:

 1. SD kommer inte resa till USA för att initiera massövervakning. De kommer stoppa massinvandringen av terrorns utövare.

  Effektivare åtgärd som inte förstör vår integritet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fortfarande inte kopplat att SD är ett av målen för statens övervakning?

   Radera
  2. För övrigt så röstar ju SD ändå för nämnda massövervakning, likt förbannat.

   Radera
  3. Jo, jag är medveten om att RG och vänstermedia vill att staten ska övervaka SDare. SD har röstat med M i ett (1) förslag gällande datalagring i Sverige (alltså lagring av tel.samtal, sms etc), inte om massövervakning av internet (försöker du blanda bort korten?) I övrigt inget som tyder på att de vill pajja internet som de i 7klövern vill.

   Här kan du läsa mer om vad IS VERKLIGEN vill:

   http://www.theatlantic.com/features/archive/2015/02/what-isis-really-wants/384980/

   så du inte inbillar dig att de hämtar näring från SD odyl - alltså de antisemitiska konspirationsteorier tänkta att förvilla liberaler och vänster i väst, som förs fram av islamisterna själva.

   Alla SDare jag träffat privat är mot massövervakning av internet och vill inte tråla internet för att hitta ett fåtal terrorister. SD vill sluta importera dem, mycket bättre strategi.

   Återigen framstår det som ingen har en plan förutom SD.

   Radera
  4. Varför använder du begreppet "importera" som om det gällde kor?

   Varför skulle någon hävda att Is är inspirerade av Sverigedemokraterna?

   Varför är man antisemit om man nu ska vara så jävla dum att man hävdade ovanstående?

   Radera
  5. Återigen framstår det som ingen har en plan förutom SD.

   Att inte ha samma plan som er är inte att inte ha en plan.

   Börja med att säga detta nån gång då och då för dig själv och känn efter hur det känns.

   Radera
  6. Datalagringen är ju den stora massövervakningsfrågan på den svenska agendan - och där har SD röstat för.

   (SD har även, intressant nog, röstat för att inskränka den svenska offentlighetsprincipen - bara för att EU vill det.)

   Radera
  7. Visst är artikeln i The Atlantic intressant. Och den ger ledtrådar till hur man kan bemöta IS/ISIS.

   Men det är ju (som artikeln också påpekar) knappast det nya kalifatet som är pådrivande bakom terrordåden i Europa.

   Snarare är det väl så att potentilla jihadister som inte kan / får resa till det nya kalifatet kan bli extra uppskruvade av att ständigt bli stigmatiserade av främlingsfientliga krafter. Och då bli farliga - här, på riktigt.

   Radera
  8. Du filosoferar som om det vore en fråga om hönan eller ägget. D kontra-jihadistiska strömningarna i väst är ju endast en naturlig reaktion på det som sker inom i slam och att islamister hela tiden flyttar fram sina positioner i väst.

   Att skylla på SD etc. är som att skylla på Vilks, basta!

   Radera
  9. Hade de övriga partierna insett faran med den nya hårdföra islamismen tidigare hade förmodligen SD aldrig fått fäste i svensk politik. Men nu var man fast övertygad om att köra mångkultur-doktrinen ända in i kaklet.

   Resultatet är den röriga situation vi nu sitter i, och det är INTE Sverigedemokraternas fel, då de likt Vilks sökt en lösning på detta med att aggressiv islam ständigt flyttar fram sina positioner med godhets-poserande, aningslösa vänsterfolk och liberalers hjälp

   Radera
  10. Man SKA inte skylla SD för något annat än VAD dom är och representerar och vad det är har dom under partiets hela existens tydliggjort mycket klart.

   Radera
  11. ade de övriga partierna insett faran med den nya hårdföra islamismen tidigare hade förmodligen SD aldrig fått fäste i svensk politik
   ------------------------
   Hade du fortsatt din karriär som vänsterextremist i så fall?

   Radera
  12. Var aldrig vänsterextremist mer än till umgänget egentligen. Har nog alltid varit liberalkonservativ men hamnade i fel sällskap. Som tonåring...


   Micke har alltid varit vänsterextremist. Aldrig provat nåt annat, därav den enkelspåriga argumentationen.

   Radera
  13. Då tar vi konfessionen i sin helhet. Den missförstådde och lidande som äntligen hittat hem.
   ---------------------------------------------

   Mycket träffande beskrivning. Hade oturen hamna i en revolutionär vänstermiljö som ung, som tur är kvicknade skallen till efter ett par år och insåg att det var en döfödd rörelse med nästan bara destruktiva krafter inom sig. Alla var så oresonliga och arga, ilskan smittade av sig på mig och jag tyckte det kändes obehagligt och började så småningom ifrågasätta en massa saker. Det renderade snabbt en total utfrysning, men det var nog det bästa som kunde hända. Började sätta mig in Sveriges politiska landskap och upptäckte efter en liten ökenvandring i Piratpartiet att jag hörde hemma i SD, inte alls det där onda nazistpartiet som jag fått beskrivet för mig av mina gamla ”kamrater”.

   SD och den Sverigevänliga folkrörelsen borde rikta särskilda insatser mot denna ”förförelse av ungdom” som de revolutionära vänsterkrafterna använder sig av. De bjuder in ungdomar i en kravlös och dekadent tillvaro (bekostad av olika statsbidrag och/eller kriminalitet, man lärde sig att mat, prylar o.dyl. kan man bara gå och snatta, det har man ”rätt” till som ”förtryckt”), som förvisso till en början kan vara lockande för en ung vilsen själ, men som snart förvandlar de unga till små otäcka monster som ska ha allt serverat och inte alls vill förstå vad det innebär att bli förtjänt av något. De vill helt enkelt inte göra rätt för sig, det ska någon annan göra. De flesta ungdomsbrottslingar jag själv träffade som ung var alla insatta i vänsterns idéer, i olika grad såklart men ändå intressant att vänsteridéer skapar väldigt egoistiska personer…

   Radera
  14. Du tror fortfarande att jag skäms för detta?

   Posta den överallt och gör dig själv till åtlöje Micke. Varsågod.

   Radera
  15. Jag glömde att posta länken så att det framgår att ditt inlägg är helt och hållet offtopic.

   http://sjunne.com/2014/11/30/vit-svit-athena-f/

   Radera
 2. Svår fråga, bäst vänta på vad Micke anser.
  Sidospår, de eller dom Micke skriver alltid dom
  T ex Vad dom anser, nazizt eller inte.
  Borde det inte stå de

  SvaraRadera
 3. Nåt att tillföra i sakfrågan nu när du ända anstränger dig med att signera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev ju
   Svår fråga, bäst vänta på vad Micke anser.
   Dom frågorna står olösta
   Mvh Signeraren

   Radera
 4. Efter den resan kan nog även svenskarna vänta sej riktigt realistiska övningar i terroristdebaklet.

  SvaraRadera
 5. Finansinspektionen har nu i två rapporter beskrivit svenska myndigheters arbete med att bekämpa finansiering av terrorism. Man skulle kunna tro att Terroristfinansieringsspårningsprogrammet TFTP, genom vilket alla EU-medborgares banktransaktioner lämnas ut till USA, skulle vara en kronjuvel i en sådan rapport. Lustigt nog tycks inte TFTP ens vara i myndigheternas medvetande.

  Jag menar om TFTP varit jättebra, då hade det stått, med idéer om hur TFTP ska kunna utvecklas och bli bättre. Om TFTP hade varit dåligt så hade det också stått, med kritik mot det som inte fungerar. Men det är tvärtyst. Det är som att TFTP inte finns.

  Rapporten vet dock att berätta, att den som vill finansiera terrorism sällan går till banken för att göra överföringar. I stället använder man t.ex. bitcoin, penningtvätt genom on-line-spel, eller gammal hederlig kontantsmuggling.

  Så bra fungerade det. Men nån har säkert nytta av all den information vi skickar över...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.