2015-05-22

EU: Champagnebjudning mot hemlöshet


Min mest absurda upplevelse under de år jag jobbade i Europaparlamentet måste nog ändå vara champagnebjudningen mot hemlöshet.

Det riktigt skruvade var inte denna övning i missriktad välvilja som sådan. Det var inte heller att det kryssade fram kypare i vita rockar som serverade de champagnedrickande gästerna små lyxiga canapéer, mot hemlöshet. Det var inte ens att man (för att skapa något slags stämning) drack sin champagne och åt sina snittar minglande runt fullskaliga bronsstatyer föreställande hemlösa...

Det mest anmärkningsvärda var att ingen tycktes reflektera över att situationen var absurd, eller varför. Skål! Ta en laxcanapé till, vetja.

Om detta och mycket, mycket annat kommer jag att berätta i boken Demokratifabriken - EU från insidan. Just nu pågår insamlingen för att ge mig tid att skriva och producera boken. Ditt stöd är välkommet!

Gå till insamlingssidan och ge ett bidrag »

Mer information här » och här ».

5 kommentarer:

 1. Varför det?
  Är det inte så potentaterna ser på saken?
  Svälter folket? Ge dom canapéer!
  Europa behöver Brysselisterna!

  SvaraRadera
 2. Orwell skrev ner Storebrors förklaring: det enda sättet att veta att man har makt över någon är att få dem att lida.

  Våra politiker är helt samvetslösa psykopater som utan att tveka personligen skulle skära halsen av ett hemlöst barn om de trodde att det gynnade dem. Att de inte gör detta beror på att det finns lönsammare uppdrag.

  Jag menar detta bokstavligen, det är bara denna typ av noggrannt utsållade personer som tillåts bli de marionetter som vi kallar "folkvalda".

  SvaraRadera
 3. "Framsållade" eller "utvalda" skulle det förstås ha stått.

  SvaraRadera
 4. Det finns dom som talar om nazister i kostym.Visst måste det vara EU:s politikerelit som avses?

  SvaraRadera
 5. Våra politiker är helt samvetslösa psykopater som utan att tveka personligen skulle skära halsen av ett hemlöst barn om de trodde att det gynnade dem. Att de inte gör detta beror på att det finns lönsammare uppdrag.
  ................

  Du är av uppfattningen att det kan vara lönsamt att skära halsen av barn?
  Hur har du kommit fram till det?  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.