2015-05-15

Styrelsekvotering: Ett sätt för sossarna att djävlas med fria företag


Justitieminister Morgan Johansson (S) hotar att låta upplösa eller bötfälla bolag som inte har minst 40 procent kvinnor i styrelsen. [Länk»]

Med andra ord: Om ett privat bolag skulle ha en styrelse som består av de personer som har de kunskaper och färdigheter som krävs för att bäst driva företaget, men inte lever upp till politiskt korrekta genus-mål – då skall bolaget läggas ner, dess verksamhet upphöra, dess varor och tjänster försvinna från marknaden, dess investeringar vara bortkastade och de anställda bli arbetslösa.

Detta är så idiotiskt att man storknar.

Om vi vill ha ett starkt näringsliv, tillväxt, jobb och utveckling – då måste våra företag ledas av de personer som är bäst lämpade att uppnå just dessa mål. Sedan är kön, ras, färg, religion, sexuella preferenser och annat oväsentligt. Det viktiga är vad du gör, inte vem du är.

Och justitieministerns förslag får inte bara praktiska konsekvenser. Det kränker även äganderätten. Den handlar inte bara om rätten att äga företag. Den är också beroende av rätten att ha kontroll över företagets drift. Annars kan man inte tala om ägande, i egentlig mening. Detta handlar om att ta ifrån vårt lands entreprenörer makten över företagen. Detta är socialism.

Men även ur ett sosse-PK-trams-perspektiv är förslaget märkligt. Det handlar bara om kvinnor. Om målet är jämlikhet, borde principen då inte gälla både kvinnor och män? Och hur blir det med facket? Jag har svårt att tänka mig att Johansson skulle våga upplösa en fackförening som inte lever upp till samma krav.

Nu är skadan redan skedd. Efter dagens utspel från vår rödgröna regering kommer företag att känna sig tvingade att sätta kön framför kompetens. Det kommer att landa i panikrekryteringar av kvinnliga styrelseledamöter med oklara meriter. Andra, kompetenta styrelseledamöter kommer att tvingas bort. Detta riskerar göra vårt näringsliv svagare – vilket i slutändan kommer att gå ut över vårt välstånd.

Sossar! De är aldrig så glada som när de får möjlighet att ändra på människor, lägga sig i andras angelägenheter och bestämma över saker som de inte begriper.

Uppdatering: Och efter bara ett par timmar, så pudlar Johansson om att upplösa bolag. Landets justitieministers ord har uppseendeväckande kort livslängd. Uppenbarligen vet han inte vad han sysslar med. (Än så länge verkar han dock stå kvar vid hotet om att bötfälla företag som inte gör som han vill.) Länk »

Uppdatering 2: På Twitter försöker justitieministern rida ut stormen med haltande logik, vilket knappast gör saken bättre:
Gah! Justitiedepartementets informationsavdelning skulle vinna rätt mycket på att stänga för helgen just nu...

Flattr this

11 kommentarer:

 1. Om det finns en så stor, könsbaserad "oupptäckt kompetens" -som styråre-Johansson vill göra gällande - hur kommer det sig att företagare, som inget hellre vill än sitt eget bolags bästa, inte själva tagit vara på de kvinnliga "raketforskar"-talanger som sossarna ömmar för? Nästa kategori "oupptäckta" styrelseförstärkare? Hudfärg? Etnicitet? Religion? Ålder?

  SvaraRadera
 2. Ännu en framgångsrik medlem av Sveriges regering med foten i munnen.Hela foten,faktiskt upp till knäet.Sedan tillhörande pudling,som blir pinsammare att genomlida för varje dag som går, och därefter Stefans kungörande om att dagens miffo har hans fulla förtroende.
  Två slutsatser kan dras:
  1) dagens politiker är helt oförmögna att tänka klart och egentligen mest att se som talking heads framför sina konsulter.En pinsam teater.
  2)Alliansen är för modligen ännu sämre rustade eftersom man tillåter, ja t.o.m stöttar,pågående spektakel i allt väsentligt.

  SvaraRadera
 3. Dags att flytta ut mitt företag från Sverige med andra ord..

  SvaraRadera
 4. Är detta förslag en tänkt princip eller ett politiskt hugskott?

  Är det ett hugskott så är det bara ett helt normalt beteende för politikerklassen, häva ur sig något och sedan låta andra tänka. (Ingen tror ju på allvar att snillrikheten ansamlas i Sveriges riksdag och då blir det så här. Finns det någon i läsekretsen som någonsin skulle överväga att anställa en f d riksdagsledamot?! Till vadå?)

  Har man däremot tänkt i förväg (i och för sig lite ovanligt) och därmed sjösätter en princip så är det mer allvarligt. Principen är då rimligtvis att vi vita, medelålders män i vår överordnade position i vanlig ordning skall smöra brödet för dem som vi betraktar som underordnade. Vi har redan utsett de underordnade genom att stifta lagen om hets mot folkgrupp.

  Den sjösatta principen gällande bolagsstyrning torde då innebära att nästa grupp att "ta hand om" är muslimer och funktionsnedsatta, de skall ges en rimlig representation i styrelserna och på så vis öka bolagsvinsterna. Judar är ju också med i gruppen underordnade enligt hetslagstiftningen men där blir det ju lite knepigt, judar är ju knappast fattiga och efterblivna, snarare tvärtom, och i bolagsstyrelser gissar jag att de finns i alldeles för stor mängd givet sin numerära representation.

  Problematiskt.

  SvaraRadera
 5. Trianguleringen och DÖ påbjuder att AKB och hennes glada följare från taket i det glada gänget nu spelar upp sitt missnöje med Morgan.
  Alla vet att det bara är för syns skull och innebära nada i verkligheten!

  SvaraRadera
 6. Att Batra vill blockera SD innebär inte att hon är sosse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. bara att Kinberg Batra tycker att S:s variant av vänsterpolitik är bra för Sverige.
   Och det är ju tur det eftersom sprickorna i Alliansen är av det slaget att plåster inte hjälper och man inte kan räkna med någon majoritet mer.

   Radera
 7. Kommer religiösa organisationer utsättas för samma krav? 40% kvinnliga imamer/präster/rabbiner - annars nedläggning av verksamhet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Religiösa organisationer är naturligtvis fredade från den här sortens socialdemokratisk inblandning.Religionen kommer ju att vara lönsam för Sverige på sikt vilket företagandet med sin icke-feministiska och miljöförstörande verksamhet aldrig kommer att bli.

   Medelålders vita män i SUV är Satans påfund och måste bekämpas!

   Radera
 8. http://en.wikipedia.org/wiki/Decentralized_Autonomous_Organization

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin#Block_chain

  Samt
  https://www.youtube.com/watch?v=qY0H0ToW3Bc

  Tack internet och innovation för att vi högaktligen kan skita i det här nuförtiden.

  SvaraRadera
 9. Sossarna är uppenbarligen inte de enda som är bra på det. Den förra blåa regeringen sade sig göra det enklare för fria företag. I praktiken blev det tvärtom.

  Nu är vi småföretagare ålagda att skicka in deklarationer om det ena och det andra, när det tidigare räckte med att göra det en gång per år.

  En gång i tiden trodde jag på de s.k blåa...

  Så när man skall döma någon, så skall man titta tillbaka och se vad de egentligen åstadkommit.

  Makten och härligheten berusar alltid omdömet, oavsett hur god man än tror sig vara. Därför behövs samhället organiseras därefter, för att det inte skall resultera i en demkratur/diktatur.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.