2015-07-13

Vänstern och fiendens fiende


Det är inget nytt, men jag börjar bli väldigt trött på vänstern.

Å ena sidan bråkar vänstern som fan om identitetsfrågor. Det får inte ens antydas att människor kan ha till exempel olika kön, etnicitet, hudfärg eller sexuella preferenser. Språket skall styras upp. Till och med vår historia och vårt kulturarv skall revideras och läggas tillrätta. Man har skapat ett klimat av politisk korrekthet som är direkt tramsigt. Och kontraproduktivt.

Å andra sidan är vänstern knäpptyst när det gäller religiöst förtryck av till exempel kvinnor, homosexuella och människorättsaktivister. För att inte tala om blind terror och krig i religionens namn. I vart fall när detta förekommer i andra religiösa kulturkretsar än de "kristna".

Detta bruk av olika måttstockar skapar en uppenbar, närmast löjeväckande kognitiv dissonans inom vänstern.

En förklaring kan ligga i en blindhet för att även människor, grupper och institutioner som i någon mening kan anses vara "förtryckta" också kan vara skitstövlar. Men två fel gör som bekant inte ett rätt.

En annan förklaring är vänsterns blinda USA-hat. Vänstern hatar USA. Fundamentalistiska islamister hatar USA. Men fiendens fiende är inte din vän.

(Visst, USA gör en del obegåvade saker. Till exempel när det gäller massövervakning och en del av landets militära företag. Å andra sidan kan man ibland vara tacksam för att USA finns, är tungt beväpnat och i huvudsak står på "vår" sida. Whataboutism är som regel inte relevant när det gäller att bedöma andra företeelser.)

Grundproblemet är att vänstern inte ser människor som individer, utan som kollektiv.

Då är den liberala ståndpunkten rimligare: Det är skit samma vilka människor är. Det som definierar individen är vad hon gör, hur hon beter sig mot sina medmänniskor.

14 kommentarer:

 1. För det första så får du nog räkna liberalerna till vänstern även om det tar emot.Likheten är så slående när det gäller att annat inte går för sig.
  För det andra måste jag påpeka att dina bombasmer allt mer börjar likna de som bonnlurkarna i SD häver ur sig i tid och otid.
  Sammantaget kan man med råge påstå att du numera fiskar i tämligen grumliga vatten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommunist! ;-)

   Radera
  2. Gå och lägg dig igen..

   Radera
  3. Är du inte med oss är du mot oss är du med SD.

   Radera
  4. Jag tror att det är vänsterns eller SD:s fel att Hax skrev som han gjorde.Påminner lite om Ulvskog för den delen.Mobbade du dina finska skolkamrater på den tiden det begav sig Hax?

   Radera
  5. Du måste blanda ihop Folkpartiet med liberaler.

   Folkpartiet är enbart liberala när socialismen inte har ett svar på frågan.

   Radera
 2. Du slår in vidöppna dörrar HAX:en, kognitiv dissonans är något av en paradgren inom vänstern, det går inte att försvara deras ideologi på annat sätt än att blunda för verkligheten...särskilt miljöpartister är duktiga på detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kognitiv dissonans är en förutsättning för all politisk verksamhet utan några undantag överhuvudtaget.

   Radera
 3. Haha bonnlurkarna i SD....

  SvaraRadera
 4. Det är väl sådär lite lagom att protestera och vara "rebell" när man vet att det är 0% chans att den man ger sig på inte slår tillbaka. Först förvissa sig om att alla i rummet har samma åsikt, sedan säger man med darr på rösten att man minsann inte är rädd att säga att man håller med föregående talare.

  Vänstern är patetisk, kan vi inte starta en insamling för att skicka till exempel hbtq-aktivister till syrien eller iran, eller ryssland eller något afrikanskt land eller, tja, vilket land som helst utom USA och västeuropa. Till någon plats de hade kunnat göra nytta.

  /Sofie

  SvaraRadera
 5. "Vänstern".
  Du, 60-talet har passerat. Skall du gnälla på bondeförbundet härnäst? Lol.

  SvaraRadera
 6. Vad är republikanerna i USA?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett kollektiv som ser människor som ett kollektiv som bör räddas genom att införlivas i sitt egen subgrupp.

   Radera
 7. Vänstern har faktiskt en princip i allt sitt tyckande.

  "Den som är fattig och efterbliven må ej kritiseras."

  Lägg denna sentens över varje vänsterståndpunkt och ni ser raskt ett mönster.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.