2015-08-13

Mindre stat och färre lagar ger ökad trygghet


Människor söker trygghet. Naturligtvis.

Den mest grundläggande tryggheten handlar om rätten till liv, säkerhet och egendom.

I dagens Sverige upplever många att denna trygghet saknas. Vilket inte är så konstigt. Polisen ligger hopplöst efter när det gäller många typer av brott mot enskilda. Samtidigt ägnar den sig åt allt möjligt annat. Det är ständigt nya, ofta relativt oviktiga och tramsiga saker som politikerna ger polisen i uppdrag att prioritera.

Man kan också konstatera att polisen ägnar sig åt saker som staten inte bör lägga sig i. Det handlar till exempel om att upprätthålla morallagstiftning och om brott utan offer. Staten gör helt enkelt för mycket för att skydda oss mot oss själva – och för lite för att skydda oss mot andra.

Det är även ett problem att vi har en allt för omfattande och snårig lagstiftning. Ingen kan hålla koll på allt. Det blir då svårt för människor att hålla reda på vilka lagar som är verkligt viktiga. Med en mer minimalistisk lagstiftning som fokuserar på det som är väsentligt (och som tydligt sätter verkliga brott mot den enskilde i centrum) skulle man få en större förståelse och respekt för lagarna. Färre lagar – mer ordning, helt enkelt.

Så sluta tramsa – och återupprätta i vart fall de polisiära funktioner man kan förvänta sig av en nattväktarstat.

Detta är inte raketforskning. Ändå beter sig politikerna (som du har röstat på) helt bakvänt.

3 kommentarer:

 1. Underliga saker de gör ibland.

  Det är nu konstaterat att du får gräva upp grannens växter om du anser att de är döda. Det har jag svart på vitt på. Polisen kommer inte att ta det till åtal ens efter att personen som grävde erkände. Du måste bevisa att växterna är levande.

  SvaraRadera
 2. SD obildade polititruker kommer att förtsätta ljuga om detta för sina obildade väljare som kommer fortsätta leva i en fantasivärld . Der är så man skapar diktatur.

  http://www.dn.se/goda-nyheter/antalet-mord-halverat-sedan-90-talet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du betalt för att göra om alla diskussioner till diskussioner om SD, Micke?

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.