2016-08-09

5 juli-podden: Nazispecial

5 juli-podden – för dig som vill vara uppdaterad i debatten om internet, övervakning och fri- & rättigheter.Ett specialavsnitt inspelat i de forna lokalerna för militära överkommandot i Berlin – som i dag är ett museum till minne av dem som trots allt gjorde motstånd mot naziregimen. En podcast om förtryck, motstånd och ondskans banalitet. Men också om hur historiens varnande finger pekar mot oss i dag.

Soundcloud » | Youtube » | iTunes »RSS-feed (via Soundcloud) » | Ladda hem filen (MP3) »

August Landmesser
En av många dramadokumentärer på Youtube om mordförsöket på Hitler »

Feedback, läsarbrev och insändar-inslag (MP3 max 60 sek) kan sändas till: karl[at]5july.org

HAX 5 Juli-blogg (på engelska) »

Du missade väl inte vår specialpod om Stasi, det östtyska ministeriet för statssäkerhet? »

1 kommentar:

  1. Ser inget konstigt med att befolkningen stödde nazisterna från början. De hade ju inte ens mat på bordet... och elitbankirerna hade skuldsatt hela landet så att folk fick gå från hus och hem... och då var 1:a kriget inte ens tyskarnas fel.
    Sen kommer det nån och säger att han ska göra sig av med dessa "globalister" som försatt folket och hela landet i den situationen.. trycker upp egna pengar och ber bankirerna att dra åt helvette.. varpå Churchill blir ursinnig och säger att Tyskland ska krossas och ännu mer sanktioner införs. Är det konstigt att Hitler får befolknignen med sig i det läget?

    Sen ska man också vara jäkligt medveten om att vinnarna skriver historien. Det är inte så att de allierade inte begick fruktansvärda krigsbrott under kriget.. men det var knappast nåt man upplyste sin befolkning om..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.