2016-12-07

Försöker Dan Eliasson mörka sin egen roll i förspelet till polisens omorganisation?

– Det är inte jag som dragit upp ritningarna, jag är bara byggmästare. 
Alltså, hur organisationen skulle se ut har Eliasson inte kunnat påverka nämnvärt. Hur det skulle genomföras har han haft desto mer inflytande över.
Ur en intervju med rikspolischef Dan Eliasson i Bonniers nätpublikation KIT.

Men är det riktigt sant?

I Riksrevisionens referensgrupp inför omorganisationen ingick bland andra Dan Eliasson. Detta kan man läsa om i material som publicerats på Rebecca Weidmo Uvells blogg.
Dan Eliasson, som fick jobbet och varit rikspolischef sedan 1 januari 2015, satt själv 2011 i Riksrevisionens referensgrupp till den rapport som var en del av beslutsunderlaget för hur polisens organisations skulle se ut.
Att Eliasson vill distansera sig från en reform som när som helst riskerar att haverera är kanske inte så konstigt. Men det är en smula osnyggt att han försöker mörka sin roll i historien.

Läs gärna hela Weidmo Uvells bloggpost. Vad som skett är uppseendeväckande – och att polisreformen håller på att haverera borde inte förvåna någon. [Länk»]

2 kommentarer:

  1. KIT är väl en fakenews site...

    SvaraRadera
  2. Alla andra mörkar ju eller ber om ursäkt så varför skulle inte Eliasson?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.