2017-03-16

Detta kan aldrig sluta väl


Det vi ser kan vara hur den härskande politiska klassen – och dess funktionärer – är på väg att tappa kontrollen. Därav det höga tonläget från ovan.

Det handlar om kontrollen över verkligheten – och om kontrollen över agendan.

Våra makthavare har helt enkelt glömt bort att de jobbar för folket. Istället har de hållit på med sina egna korrekta små projekt, medan samhällelig kärnverksamhet har förfallit.

Att polisen inte längre har tid att tjäna och skydda folket kan delvis bero på att den håller på att få andra uppgifter. Som att skydda makten mot folket. Att övervaka, kontrollera och slå på fingrarna. Händerna på täcket.

Vilket kanske är nödvändigt, när hela systemet fungerar som något slags gigantiskt pyramidspel. Alla skall med, till varje pris.

Det kommer att bli värre. Och svenska folket har bara sig självt att skylla. Vi har givit överheten allt mer makt och pengar. Vi har låtit den devalvera demokratin till att bara handla om att räkna riksdagsmandat.

Nu försöker våra politiker förändra hur vi tycker och tänker. De backas upp av gammelmedia, som slåss så väl för sin ekonomiska överlevnad som för att behålla makten över informationen. De ger sig efter internet, de lägger sig i vad folk säger och skriver.

Men att vrida åt ventilerna kommer bara att leda till att det inre trycket ökar. Varpå staten måste bli än mer repressiv. Det kan helt enkelt inte sluta väl.

23 kommentarer:

 1. Henrik när han är som bäst, tack!

  Men jag vägrar gå med på det jag hör många säga: "Och svenska folket har bara sig självt att skylla. Vi har givit överheten allt mer makt och pengar."

  Vi har inget alternativ, om vi inte räknar total anarki eller går till våldsamt motstånd mot staten. Demokratin bygger på representation, samt granskning från journalister. Om dessa inte står på folkets sida längre så är det inte folkets fel. Det är inte vi som gett dem mer makt, det är de själva som tagit den. Vi har ingen möjlighet och ingen makt att faktiskt förändra, bortsett från (de än så länge anonyma) valen. Twittrar vi våra åsikter eller skriver om dem på facebook så registreras vi för all framtid, och våra åsikter lagras i en åsiktsdatabas för högstbjudande att köpa, analysera och sedan utnyttja. Det har aldrig inträffat i världshistorien förut även om Stasi amatörmässigt försökte.

  Därav mitt anonyma inlägg. Jag står för mina åsikter och vem jag är, till dig Henrik, och till alla mänskliga människor. Men jag är rädd för både staten och storbolagen, för hur de kan förfölja mig. Det är knappast mitt fel!

  Slå inte på slavarna för att de accepterar att vara slavar, när alla är rädda för sina liv mot en skrämmande mäktig överhet.

  SvaraRadera
 2. Jaha du Hax!
  Snart kommer du väl ut ur garderoben som fullfjädrad SD:are också?
  Retoriken delar du i alla fall så här långt med ett parti med bruna rötter.Det enda som hindrar dig är väl risken att framstå som politiskt inkorrekt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är en del av problemet. Att ge dem statens verktyg vore att gå från askan till elden.

   Radera
  2. Bättre att angripa deep state med borgerlig vänlighet och fortsätta läsa DN, och kanske skriva en underfundig insändare ibland. Det kommer minsann visa vänsterkanaljerna vart skåpet ska stå

   Radera
  3. Den borgerliga, ofta snobbiga artigheten och vänligheten måste sluta. Politik är krig och vänstern har levt därefter i femtio år. De har redan erövrat den djupa staten och kontrollen över staten. Ja, förutom kontrollen över våra tankar då...

   Radera
  4. SD är inte en del av problemet. Problemet är att sjukövern inte vill annat än att öppna upp för samma invandringskaos som tidigare. Annie Lööf sa häromdagen att vi klarar invandringen och att vi ska öppna upp för anhöriginvandring. Det innebär i princip fri dragningsrätt för människor från tredje världen till svenska skattebetalares inkomster. Det enda parti som vill stoppa detta vansinne är SD. SD är inte på någon avgörande punkt sämre än något parti i sjuklövern vad gäller andra politiska frågor.
   Om vi inte stoppar invandringen från tredje världen rakt in i välfärdsstaten kommer Sverige snart att vara som ett land i tredje världen. Dessutom, vad tror du att de som kommer från t ex Somalia har för värderingar? De är knappast HBTQ-aktivister. Om jag var homosexuell skulle jag definitivt rösta på SD.
   Jag har lyssnat på the usual suspects pod några gånger. De säger att centern är det enda parti som har lösningen på integrationen. Jo hej du! Det enda centern säger är att det skall bli lättare att anställa typ. Vem vill anställa en analfabet från Somalia? Å andra sidan kan de ju bo i kåkstäder och leva på ris.

   Radera
  5. Jo, SD är den enda trovärdiga bromsklossen. Får de egen majoritet kommer en stor del av problemet sluta öka. Det sker inte med någon annan konstellation som existerar.

   Däremot är SD en del av problemet så tillvida att de lever i samma föreställningsvärld som alla andra: staten skall lösa folks problem genom att ta in skattepengar och använda dessa på "demokratiskt godkända sätt".

   Även om alla arbetslösa nysvenskar intill tredje generationen skulle "flytta hem", så skulle det bara get den döda svenska modellen någon generations uppskov.

   En betydligt mindre stat är enda långsiktiktiga lösningen.

   Radera
 3. "Och svenska folket har bara sig självt att skylla"

  Vad ska vi göra då? Vi har bara ett visst antal partier att rösta på som mer eller mindre liknar varandra. Vi har ingen direktdemokrati som hade kunnat visa dessa elitister var skåpet ska stå. Säger vi nånting hängs vi ut i media och förlorar allt! Vad ska vi göra mer än att rösta vart 4e år?

  SvaraRadera
 4. @anonym 16mars 13.13 guilt by association..

  SvaraRadera
 5. John Maynard Keynes: “In the long run we are all dead”

  Så då liksom ordnar det sig...

  SvaraRadera
 6. Vi är körda.

  Med hjälp av partistöden har politikerklassen kunnat isolera sig och behöver överhuvudtaget inte fler medlemmar än att de kan bemanna köttgrytorna. Vi kommer inte åt dem, partiledningarna befordrar endast de troende.

  Endast kinetisk lösning återstår. (Kinetisk är en omskrivning för våld men det vågar jag inte skriva.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våld är fel och utsiktslöst. Människor som tenderar att ta till våld är dessutom som regel dåliga och farliga nya härskare.

   Radera
  2. Och vad är då de praktiska möjligheterna att få till stånd förändring?

   Demonstrera?

   Skriva insändare?

   Bli medlem i ett parti?

   De som arbetar och betalar skatt emigrerar?

   Vilka mekanismer står överhuvudtaget till buds enligt HAX?

   Radera
  3. Det finns i vart fall ett parti att rösta på: Klassiskt Liberala Partiet.

   Radera
  4. Som rimligen kan nå 4%?

   Radera
  5. Bara om folk engagerar sig och röstar på dem.

   Radera
  6. Partier är som biljardbollar.

   Strunta i deras program och koncentrera istället på vad man kan förändra i önskad riktning genom att stöta på de bollar som finns spelbara på bordet.

   Radera
  7. Även innan ett parti når 4% kommer det påverka. Riksdagspartierna är lyhörda för opinionen och när de ser att ett renodlat liberalt parti är populärt kommer de svänga sin politik i liberal riktning. Därför är röster på småpartier inte bortkastade. Att rösta på Klassiskt liberala partiet är en taktisk röst för frihet.

   Radera
  8. Lyhördhet för opinionen är knappast det som kännetecknar partierna.

   SOM-undersökningarna har sedan de startades 1986 visat att svensken vill se MINDRE av invandring. Vartenda år.

   Ändå väljer Reinfeldt att göra upp med MP och hålla upp en gottepåse som uppfattas klart och tydligt i framförallt MENA.

   Det är inte lyhördhet, det är att gå fullständigt vilse i pannkakan med följden att SD därefter växer så det knakar.

   Liberalismens problem är att alla anser sig vara liberaler utom några på kanterna. Budskapet säljer inte. Urtvättat.

   Radera
 7. Hej Henrik,

  Jag tror att du har fel angående SD. Det är mycket möjligt att Sverige hade haft en bättre migrationspolitik 2011-2015 men Sverige hade redan förändrads i en mer generös riktning vad gäller migrationen redan innan SD kom in i riksdagen. Det var ju därför SD kom in.

  Men men nu är skadan redan skedd och måste åtgärdas på bästa möjliga sätt. Alla partier är extremt splittrade både bland deras väljare och medlemmar förutom de partier som vill öka invandringen och SD.

  Vill vi ha förändring så är det bara SD som har en 100% backning och alltså det enda partiet som har mandat att göra skillnad. Detta kommer tvinga andra partier att att bli mer realistiska och några kommer dra en lättande suck för att de slapp dra åt migrationen.

  SvaraRadera
 8. Man behöver inte söka efter onda konspirationsteorier när mänsklig dumhet och inkompetens duger som förklaring. Att polisen inte längre har tid att tjäna och skydda folket beror inte på att de fått i uppgift av politikerna att skydda överheten istället, utan på att man är kraftigt underfinansierade.
  Polisens budget har inte ökat med befolkningsmängden, och resultatet är att vi idag har färre poliser än någonsin per invånare.
  Att sedan större delen av befolkningsökningen består av grupper som är extremt överrepresenterade när det gäller brottslighet gör sedan situationen ännu värre.

  SvaraRadera
 9. Klassiskt Liberala Partiet? KLP?
  Som väljer ett namn som direkt ger öknamnet?
  KLåParna? Ännu ett "borgerligt alternativ" med liberalt i gröten?

  Nä tack.Tror inte det.Liberala Penispartiet får räcka för mig..

  SvaraRadera
 10. https://www.youtube.com/watch?v=zsVT9hRdyFM

  När jag såg självgodheten, tröttheten och drygheten
  hos Ygeman i det här klippet så blev jag ännu mer sugen
  på att 'Going Galt'

  I sverige betyder det att använda kryptovaluta, jobba
  så lite som möjligt och betala så lite skatt som möjligt,
  ta så mycket välfärd som möjligt, svartjobb samt att
  lägga undan vad man kan för att emigrera.

  Om du är företagare, dra av vad du kan och använd brevlådeföretag och bolagsstrukturer i andra länder och fakturera dig själv för att minska din vinst.

  Jag är klar och min röst i nästa val kommer vara skademinimering även om det här tåget är på väg mot ravinen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.