2017-06-13

Statsapparaten som åsiktsinkubator


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Överallt i den offentliga byråkratin sitter människor som driver ideologiskt färgade och politiskt inställsamma projekt. Vilket naturligtvis kräver en mängd möten och konferenser som även tar upp andra människors arbetstid."

4 kommentarer:

 1. Ganska bra text, men.

  "Min misstanke är att icke valda byråkrater inom offentlig förvaltning har betydligt mycket mer makt över vad som sker i vårt land än politikerna. Jag misstänker också att det är här som mycket blir tokigt. Samt att det är i detta lager av den offentliga förvaltningen som identitetspolitik och postmoderna galenskaper har mycket av sina rötter."

  Om du hade läst knapptryckarkompaniet hade du förstått att den politiska makten är väldigt koncentrerade till ett fåtal politiker. Dom styr i huvudsak "den djupa staten" och vill ha det som händer. Byråkratin är inte maktlös men det mesta sker i samförstånd med dessa politiker. Postmodernismen hade inte tillåtits av dessa politiker om det inte gav dom mer makt.Söndra härska med identitetspolitik.


  "• Tobias Hübinette, Karlstads universitet, 1 840 800 kr för ”Att rasialisera Sverige: Berättelser om en ny svenskhet”"

  Staten har tydligen inga problem med att uppsåtligt finansiera rasister, så länge hatet riktas mot vita svenskar. Så intersektionellt av den.

  SvaraRadera
 2. Det farligaste med dessa människor är att de är blinda för att de pysslar med ideologi, de tror i sin galenskap att de pysslar med upplysning och promotande av en god samhällsutveckling..(precis som de gamla goda sovjeterna)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom vet nog varför dom gör det dom gör, precis som i sovjet.

   Radera
  2. @anonym 21.30 Jag tror nog det finns folk av båda sorten. Visst finns det medlöpare och hycklare som inte "tror på" det de sysslar med. Min poäng var bara att idioterna som "vill väl" är farligare.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.