2017-07-19

Beväpna folket!


Sverige lider av akut brist på poliser i yttre tjänst. Det vill säga de som skall »tjäna och skydda« vanligt folk.

Däremot tycks man anställa massvis med nya byråkrater i polisens omstöpta organisation.

I den mån polisen lyckas reda ut brott – då är det som regel lågt hängande frukt, som snabbt kan ge pinnar i statistiken. Som fortkörning och folk som röker en joint. (Vilket i sin tur styr bort resurser från viktigare uppgifter.)

Samtidigt kan man se en glidning – hur polisen går från att skydda människor från andra till att skydda staten mot folket.


Här skapas ett tomrum där bus som utgör ett hot mot vanliga människor, deras säkerhet och egendom får allt större spelrum – i vetskap om att polisen ofta varken rycker ut eller utreder riktiga brott.


I denna situation gör regeringen och EU vad den kan för att avväpna folket. Till sin hjälp har de polisens byråkrati som förhalar, obstruerar och till och med bryter mot lagen – för att hindra vanliga människor från att skaffa vapenlicens.

Detta har naturligtvis ingen som helst inverkan på buset. Antalet brott som begås med lagliga vapen är försumbart. Skurkarna skaffar – med lätthet – sina vapen på annat sätt.


Så har våra politiker skapat en situation där vanligt, hederligt folk varken kan lita på att få hjälp från statens våldsmonopol eller har möjlighet att försvara sig på egen hand. Vi ställs helt enkelt maktlösa inför buset – som utan större risk kan bete sig hur som helst.

Jag är ingen vapenfetischist. Jag avskyr våld. Men det är bara att konstatera att våra politiker har skapat en omöjlig situation. Om det är med avsikt eller på grund av oförstånd kan diskuteras. Men så här kan vi inte ha det.

Ett beväpnat samhälle är ett artigt samhälle.

4 kommentarer:

 1. Hej.

  Det är alltid angriparen som avgör graden av våld.

  Det begriper inte politiker, för de har aldrig gått vakt, stått post, eller varit tvungna att välja mellan att tillgripa våld (med risk för dödlig utgång) och att låta någon bli dödad/våldtagen/eller annat övergrepp.

  Jag vill avråda envar som känner behov av självförsvarsutrustning från att bära kniv: det är svårare än man tror att använda. Detsamma gäller diverse batonger, knogjärn och liknande.

  En liten revolver eller pistol är ett betydligt bättre val, och behöver inte införskaffas i ett stycke.

  Den händige, med tillgång till mekanisk verkstad, kan på nätet finna gott om handledningar i hur man gör egna självförsvarssystem.

  Tänk på vad svensk lag säger, dock. Polisen prioriterar att hålla medborgare avväpnade framför att hålla den liberala invandringspolitikens konsekvenser utan skjutvapen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. ..lägg därtill den politiska vurmen för insatser mot allehanda typer av åsiktsbrott...

  SvaraRadera
 3. Fnordspotting skrev väldigt bra om pinnjakt och hur oerhört perverst det faktiskt är i ett inlägg om Anders Ygeman. Alla bör läsa!
  http://fnordspotting.blogspot.com/2017/06/anders-ygeman-anatomi-av-en.html

  SvaraRadera
 4. Eller som man säger i USA:

  "Rather judged by 12,then carried by 6"

  12 är antalet i en Amerikansk jury och 6 är antalet som bär en kista..

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.