2017-07-01

Finns det något »samhällskontrakt«?


Political Authority - An Examination | Youtube »

1 kommentar:

  1. Jag kan varmt rekommendera den relaterade boken The Problem of Political Authority av Michael Huemer. Förslagsvis köper man den genom affiliate-länken i Youtube-beskrivningen också så får de en slant.

    Förutom att resonemanget som sådant är solitt rakt igenom så är det riktigt fina att man så att säga kan hoppa av det när man vill, på den nivå av "stat" som man är bekväm med.
    Huemer är ju egentligen anarkokapitalist, men att slänga typ Hoppe i ansiktet på folk som behöver mjukas upp i frihetsfrågor är sällan framgångsrikt... det blir för extremt för snabbt.
    Här har man istället en utmärkt möjlighet att få ner folk till nivån att staten ska vara så liten som möjligt. Även om deras ide om "så liten som möjligt" involverar någon sorts välfärdssystem för de allra mest utsatta efteråt så är mycket vunnet. Och när de senare blir redo för lite mer radikala ideer så är det bara fortsätta resonemanget rakt av.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.