2017-07-29

Maktkorruption och rättsröta

Nu är det väl ändå bevisat att den härskande politisk-byråkratiska klassen står över lagen?

Transportstyrelsens sparkade generaldirektör Maria Ågren fattade – enligt Säpos förundersökning – ett fullt medvetet beslut att bryta mot ett antal lagar, trots upprepade varningar från medarbetare längre ner i organisationen.

Trots att Ågren erkänt detta slår åklagare Ewamari Häggkvist som genom ett trollslag fast att brottet begåtts utan uppsåt. Ågren gjorde det hon gjorde trots att hon var medveten om att det var olagligt. Vad är väl det, om inte uppsåt?

Sedan har vi straffet för den värsta säkerhetsläckan sedan Wennerström - ett strafföreläggande om 70.000 kr i böter.

Från Åklagarmyndighetens hemsida...
"Man får bara ge strafföreläggande vid mindre allvarliga brott som till exempel snatteri, stöld eller små trafikbrott."
Från Wikipedia...
"Strafföreläggande är möjligt för brott där påföljden är begränsat till böter och/eller villkorlig dom. Exempel på sådana brott är stöld, snatteri och trafikförseelser."
På så sätt undvek man en rättegång och eventuellt fängelsestraff. Vilket säkert var skönt för generaldirektörskan. Dessutom hade en offentlig rättslig prövning kunnat ge allmänheten och media besvärande insikter om ledningens inkompetens och verksamhetens brister. (Kom ihåg att detta skedde vid en tid då de tidigare statsråden Johansson & Ygeman gjorde vad de kunde för att tysta ner historien.)

Så särbehandlar rättsväsendet makthavare. Kontrasten mot hur vanligt folk hanteras är uppenbar och stötande.

4 kommentarer:

 1. Det är ju tur att man lägger resurserna där de behövs: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6747110

  SvaraRadera
 2. Mona fick också ett strafföreläggande.

  SvaraRadera
 3. "Så särbehandlar rättsväsendet makthavare. Kontrasten mot hur vanligt folk hanteras är uppenbar och stötande."

  Och det är mer uppenbart än någonsin att staten måste försvinna eftersom den aldrig kommer eller kan reformeras. Händelsehorisonten har passerat. Orkar inte längre diskutera sakfel i politiken så jag postar istället ett klipp med Hans Herman Hoppe.

  https://www.youtube.com/watch?v=uOFuhXn36Ew

  Hans-Hermann Hoppe on migrant crisis, USA, Germany, Saudi Arabia, Qatar, Israel and more

  Så, från oss alla, till er alla.. en fröjdefull emigration!
  Allt är en tradeoff men Östeuropa har ju kvar sin kultur och Malta har ju fördelaktig skatt och en flygplats där man kan flyga till Berlin över långhelger. Ja, nu blir det fanimej till att lämna landet!!!

  SvaraRadera
 4. Vidrigt!


  unerhunden

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.