2022-09-06

I de rödgrönas spår kommer magrare år


Sverige hade en gång i tiden världens bästa energisystem baserat på vattenkraft och kärnkraft. CO2-fritt, säkert och ekonomiskt hållbart.

Det var på den tiden Socialdemokraterna var för en stabil energitillförsel - för trygga jobb i en framgångsrik svensk industri. För tillväxt som finansierade vårt ökande välstånd.

Men det är andra tider nu. Sossarna har valt makten framför landets bästa - och före sina egna väljares bästa. De har sålt ut sin själ.

Utan kärnkraft i basproduktionen blir svensk elproduktion väderberoende och priserna onödigt höga. Fattiga människor undrar hur de alls skall kunna betala sin elräkning.

Detta är bara början. Inom kort kommer Sverige att behöva dubbelt så mycket el. Speciellt om vi vill elektrifiera landet för klimatets skull.

Det finns idag ingen användbar teknik för att lagra el i stor skala. Men elen behövs dygnet runt och måste produceras i samma ögonblick som den används.

Nedläggningen av svensk kärnkraft kommer att göra oss fattiga och frusna.

De resurser som sossarna vill använda för till exempel skolan, vården, omsorgen, pensionerna, polisen, försvaret och integrationen måste först skapas. Av näringslivet. Men utan stabil tillgång till el går det inte.

Vi närmar oss nu snabbt en punkt där det enda sättet att rädda vår ekonomi, vårt välstånd och våra jobb är att börja producera el genom att bränna olja i stor skala. Vilket ironiskt nog kommer att leda till ökade CO2-utsläpp och göra oss beroende av skurkstater...

Lägg till detta rödgrön politik som stoppar till exempel cementproduktion och nya gruvor (som kan ge oss de metaller som krävs för elektrifieringen och nya vindkraftverk).

Detta är rena självmordspolitiken. Och den bygger på medvetet fattade beslut, mot bättre vetande. En politik som i sak saknar stöd bland befolkningen (som är för kärnkraft).

Arbetslöshet, fattigdom och social oro börjar bli fullt realistiska scenarier. Det kommer inte att bli vackert.

Svenska folket har tagit vårt välstånd och landets relativa stabilitet för givna. Men det är inga absoluta tillstånd. Saboterar man elproduktionen - då kommer det vid en viss punkt att gå väldigt mycket utför väldigt snabbt.

Men detta är det samhälle Miljöpartiet vill ha - med energiknapphet, minskad konsumtion och minskat välstånd. It's not a bug, it's a feature.

Hur sossarna kan gå med på detta är däremot obegripligt. Inte nog med att de sätter makten framför allmänintresset. De kissar dessutom på sina föregångare - som byggde upp ett stabilt energisystem för trygga jobb, tillväxt och välstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.