2008-06-02

"Allsidig"? Som i "fläskkotlett"?

Det pågår ett ställningskrig om utskänkningstillstånd mellan de borgerliga politikerna och tjänstemännen i Stockholms stad.

De borgerliga politikerna menar att kravet på att en restaurang skall servera "allsidig" mat för att få utskänkningstillstånd är trams.

Tjänstemännen (och den politiska vänstern) spjärnar emot. De vill fortfarande stoppa krogar som bara serverar sushi eller vegetarisk mat från att sälja vin till maten.

Länk»

12 kommentarer:

 1. Att vi inte får dricka sake till sushin för vänstern visste vi redan.

  Det som fortsätter att förvåna mig är att människor på 2000-talet fortfarande ställer upp på detta förmynderi.

  SvaraRadera
 2. ja vilket trams. Politikerna har för lite att göra verkar det som. Eller iaf vill de inte ta itu med de riktiga frågorna, för det kräver väl ansträngning.

  SvaraRadera
 3. Nu var det ju inte politikerna som tramsade utan de vänstervridna tjänstemännen!

  SvaraRadera
 4. Att behöva servera mat öht för att få servera alkohol, det är trams.

  Nej, vänta nu.

  Att öht behöva fråga en myndighetsperson om lov för att få servera sprit, det är trams.

  SvaraRadera
 5. Jag håller med anonym.

  Jag bor för tillfället i Thailand och många av de barer jag frekventerar har ingen matlagning alls. Helt underbart med folk som går runt och säljer mat från vagnar på stan. Kanske inte funkar med tanke på klimatet i Sverige men varför måste man kunna äta ppå ett ställe för att ta en öl?

  Sushi är dessutom varierad mat! Fan nu vill ajg inte flytta hem igen när jag tänker på alla inskränkningar det finns i vardagen...

  SvaraRadera
 6. Ulf David: Är det bökigt för en svensk att hitta jobb i Thailand? Tillstånd, arbetsmarknad, kultur och såna saker?

  SvaraRadera
 7. Börjar misstänka att ett visst forumtroll bytt signatur.

  /LD

  SvaraRadera
 8. Det finnsmycket lustiga bestämmelser. Jag ser framför mig nu bilden av A-laget, kommunens stöttepelare som gör att alla andra kan förfasa sig och känna att de följer de konventioner som gäller. Inte dricka sprit utan mat...

  A-laget struntar i såna saker men följer reglerna ändå, ty ovanpå ölflaken i kundvagnen ligger ett paket grillare i ensamt majestät.

  Det symboliserar på något sätt det hela tycker jag.

  SvaraRadera
 9. Men snälla ni, vill ni verkligen ha massa vinfulla veganer som ragglar runt va? =)

  SvaraRadera
 10. Jo drängfulla veganer, då blir fan jag också nykterist!

  SvaraRadera
 11. Det är ju helt sjukt att ha en representat för IOGT-NTO som chef för tillståndsenheten.

  SvaraRadera
 12. Det är ganska svårt att få arbetstillstånd. Det krävs i princip att du har kunskaper som inga thailändare har. Företaget som du jobbar för måste dessutom betala och anställa 4 eller 5 thailändare för varje utlänning. Det finns mängder med jobb ifall du är välutbildad, annars är det kört. Thailändarna är ganska svåra att jobba med då kulturen är helt annorlunda och arbetsmoralen är minst sagt svag... Men det är ett ganska bra ställe att vara på tycker jag.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.