2009-12-30

Mellandagssvep i bloggosfären

Le domaine d´Anaïs kan vi läsa hur den franska regeringen försöker spinna igång en våg av nationalism att rida på. Det går... sådär. Länk»

Johan Norberg skriver om hur 2000-talets teknik har förverkligat 60-talets drömmar om att kunna utmana auktoriteter. Länk»

Karl Sigfrid skriver om hur de brittiska internetanvändarna kommer att bli straffskattade med 500 miljoner brittiska pund – för att finansiera statens övervakning av dem. Länk»

Mattias Svenssons julhälsning är bara så... vacker! Länk»

Svenskans ledarblogg tipsar om en artikel av Bjørn Lomborg i Financial Times. Den handlar om klimatkonferensen i Köpenhamn och tesen är att det kan vara bra att det inte blev något bindande avtal – eftersom det ger världen andra, bättre möjligheter att göra rätt och kloka saker för att lösa klimatkrisen. Till artikeln»

Anna Troberg filosoferar över informationssamhället i texten Nätet är ingen leksak. Länk»

Miljöpartiet är ett skattehöjarparti. 40-50 miljarder kronor skulle det kosta skattebetalarna om (mp) fick bestämma, skriver Danne Norling. Länk»

Bloggen En kättares notiser visar två intressanta filmer om alternativa förklaringar till klimatförändringarna. Film 1» | Film 2»

En man med ett skägg har luskat i Ulf och Lena Adelsohns litterära gärning – och hittat en barnbok som de två toppmoderaterna har skrivit tillsammans. Länk»

Klimatbluffen har lagt upp en sevärd tv-debatt om klimatfrågorna, under ledning av John Stossel. Länk»

Via Stenskott kommer en julklapp. Nu när Etherpads framtid är osäker, men källkoden öppen – så presenterar Piratpartiet PiratePad, öppet för alla. PiratePad»

4 kommentarer:

 1. Påhejat av de företag som säljer nakenkameror för flygplatssäkerhet går mediadrevet på högvarv för ytterligare skärpning av säkerhetskontrollerna. Detta är en omöjlig väg, vad blir nästa steg. Obligatoriskt grävande inne i vaginan på alla passagerare?

  Dags att protestera:

  http://edition.cnn.com/2009/TRAVEL/12/30/airport.security.screening/

  http://edition.cnn.com/2009/BUSINESS/12/30/scanners.airline.terror/

  SvaraRadera
 2. Om det odemokratiska "antipartiet":

  http://aktivdemokrati.wordpress.com/2009/12/30/antiparti/

  SvaraRadera
 3. http://karabouzouklides.blogspot.com31 december, 2009 09:14

  xronia polla

  SvaraRadera
 4. Tack för länk, och gott nytt år!!

  Lade nu även uppen 29 minuters föreläsning med Svensmark som hölls vid tiden för COP15.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.