2010-03-20

Beatrice Ask måste avgå!


Sverige kan inte ha en justitieminister som anser att människor skall straffas för ett misstänkt brott innan deras skuld har fastställts.

Sverige kan inte ha en justitieminister som gör karottunderlägg av rättsstatens mest grundläggande principer – till förmån för en medeltida skam- och inkvisitionsmoral.

Sverige kan inte ha en justitieminister som förespråkar lynchjustis.

Punkt.

Om någon skulle ha missat bakgrunden, se bloggposten nedan.

46 kommentarer:

 1. Präster, prelater och prussiluskor är bäst på att kasta moraliska pekpinnar omkring sig. Frågan är vad de gör i vårt lagstiftande parlament.

  Varför ger vi såna här människor sånt förtroende som vi gör? Dom kan ju ingenting om det som är satta att syssla med.

  Ut med räpan ur riksdagen!

  För övrigt bör Riksdagens ledamöter halveras, minst.

  SvaraRadera
 2. Här är anledningen till att jag inte gillar dig HAX. Du är verkligen politiskt oärlig. Inte ett ord har du skrivit om Thomas Bodströms kritik, trots att ni i denna fråga håller med varandra. Du har inte ens kommenterat det.

  Thomas Bodström, S: "Ligger i linje med Sverigedemokraterna"

  – Det här är värre än de exempel som vi har från andra länder där man pekar ut dem och där det i vissa fall har lett till att människor lynchats, misshandlats och mördats. Det är dessutom anhöriga med barn som också pekas ut. Sedan kan jag bara konstatera att Moderaternas kriminalpolitik är nu så låg att man kan lägga karbonpapper mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna med den enda skillnaden att Jimmie Åkesson är något tydligare än Beatrice Ask.

  Det är väldigt hårda ord?

  – Ja men det är en otrolig grej att oskyldiga människor ska pekas ut som sexualbrottslingar. De ska alltså pekas ut fast de ännu inte är dömda. Det är den typen av kriminalpolitik som Sverigedemokraterna står för. Det här vittnar om hennes (Asks) totala brist på erfarenhet i juridiska frågor som jag har påpekat flera gånger.

  – Det är populistiskt och det ligger i linje med Sverigedemokraterna och vi får nog vänja oss vid det. Beatrice Ask är den mest populistiska ministern i hela regeringen.

  SvaraRadera
 3. Anonym: Så Bodström säger rätt sak i detta fall, men med tanke på vad den mannen står för och yttrar i annat så är det verkligen inte en man man skall ge onödig uppmärksamhet då han är ännu värre än Ask totalt sätt!

  SvaraRadera
 4. För de som kommer direkt till denna bloggpost utifrån. Här är länken till HAX förra inlägg

  Beatrice Ask har blivit skvatt galen!

  SvaraRadera
 5. Anonym: Så Bodström säger rätt sak i detta fall, men med tanke på vad den mannen står för och yttrar i annat så är det verkligen inte en man man skall ge onödig uppmärksamhet då han är ännu värre än Ask totalt sätt!

  @Peder

  Det är vad jag kallar politisk oärlighet. Hax borde visst ta upp vad Bodström skrivit och sedan hade han kunnat påpeka vad Bodström själv är skyldig till för att tydliggöra det politska spelet. Men Hax gör inte det, istället tystar han ner saker som vilken politiker som helst, istället för att ta upp debatten.

  Hax blogg är oärlig, jag gillar inte det.

  SvaraRadera
 6. @Anonym, 20 mars, 2010 08:44 -

  Precis som Peder säger, ett rätt ger ingen tipsvinst.

  När fick du för dig att HAX skrev referat om när politiska motståndare råkar hålla med honom?

  Stalin sa säkert nåt bra om nånting, nån gång eller hur?

  SvaraRadera
 7. Anonym,

  sluta läs den här bloggen då!

  SvaraRadera
 8. Thomas Bodström(S) är vår tids Olof Palme!

  SvaraRadera
 9. Det här var någonstans spiken i kistan för mig. Nu står det helt klart fast att det inte finns något riksdagsparti som ens är i närheten av att vilja ha liberalism.

  Och frågan är, för att spinna vidare på det tidigare inlägget, varför det ö h t skulle vara värre att sätta moralregler i ett sekulariserat land än att göra det i en teokrati. Resultatet och egocentrismen blir ju exakt densamma.

  Om man vill vara lite hård så känns det lite som en mindre allvarlig version av Ryssland, där man antingen kan välja mellan att rösta på kommunisterna eller på Putins parti. Lika bra att skita i det m a o.

  Nåja, tur att man har en skön soffa i alla fall :)

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Det är vad jag kallar politisk oärlighet.

  Nej det är fel.
  Dom är ärliga.
  Du måste lära dig tyda koden.

  Vad dom säger är att dom gillar moderaterna oavsett vad moderaterna hittar på därför att det finns andra som gör eller kan komma att göra samma saker som moderatrna men som tjänar andra särintressen än dom som t.ex Peder och LD lärt sig tjäna.

  Det viktiga är inte vad politiker gör utan vilka särintressen dom tjänar.

  Det är helt grundläggande för all politik och i synnerhet för nyliberaler som gjort frågan till grundläggade för sitt uttryck där man dels påstår sig bekämpa särintressens möjligheter att påvreka politiken men bedriver en politik som klart och tydligt tjänar ett enda specifikt särintresse.

  SvaraRadera
 12. Förslag på några lämpliga kuvert:

  http://klokbok.wordpress.com/2010/03/19/tips-till-bea-ask/

  SvaraRadera
 13. Haha! Oärligt att inte referera till alla andra som riktar liknande kritik? På vilket sätt skulle det lyfta sakfrågan, ge en mer korrekt bild eller stärka argumentationen?

  För övrigt skrev inte heller HAX någonting om Bildts och Reinfeldts kritik i inlägget om Turkiet och armenierna. Orkar inte leta vidare, men kan inte tänka mig att det är något han normalt gör.

  SvaraRadera
 14. Jag håller med, vår demokrati är mer värdig än att människor ska lynchas och bespottas.

  SvaraRadera
 15. Anonym: Har Hax en skyldighet att skriva vad SD tycker om en fråga också om dom för en gång skulle tycker något som är i närheten utav okay?

  Jag anser faktiskt att om Bodström INTE tyckte som han gör i denna frågan kunde ta steget ut framför en bil för så fundamental är frågan för vilket samhälle vi ska ha att det är de minsta man ska kräva utav ens person i Bodströms ställning.

  Att då tycka att han bör få beröm (som du verkar anse) för att han för en gång skull inte har de mesta korkade åsikterna i frågan är, tycker jag, rätt tragiskt.

  SvaraRadera
 16. Om det, mot alla förmodan, skulle bli verklighet så ska jag införskaffa högvis utav kuvert med denna färg och börja skicka runt till folk i maktställning. Naturligtvis med en fint politiskt meddelande i där "där hade du tur, men tänk på hur detta kändes för dig och dina anhöriga. Hur många andra oskyldiga har drabbats utav detta?".

  SvaraRadera
 17. Moderaterna motsätter sig dödsstraff bland annat med argumentet "Risken finns att en person döms oskyldig. "

  Samma omtanke om oskyldiga borde gälla även i fråga om sexköp. Risken att någon blir oskyldigt misstänkt som sexköpare är rimligtvis ganska stor.

  SvaraRadera
 18. Civil olydnad och elak humor är bra vapen. Vad sägs om T-shirts och dekaler med texter som:

  "Jag ångrar att jag inte köpte sex när jag hade chansen"

  "Gör uppror: köp och sälj sex"

  "Turistlandet Tyskland: där du kan köpa sex lagligt"

  "Jag ska köpa sex åt min pojkvän i present"

  "Jag har köpt sex: bara för att ge fingret åt politikerna"

  "Civil olydnad: köp sex!"

  "Socialstyrelsen vill att du köper sex sex till åtta gånger i veckan"

  "Rör inte min sexköpare" (med handen)

  SvaraRadera
 19. Jag skrev också en inlägg om detta: http://frilansandememetiker.blogspot.com/2010/03/avga-beatrice-ask.html

  Att skita i rättsäkerheten borde innebära att en justitieminister ska avgå med omedelbar verkan.

  SvaraRadera
 20. Dubblar.
  Avgå Johan P,du också.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/askgra-eller-gredelin-lika-illa.html

  SvaraRadera
 21. Blogger Ssargon sa...
  Anonym: Har Hax en skyldighet att skriva vad SD tycker om en fråga också om dom för en gång skulle tycker något som är i närheten utav okay? Jag anser faktiskt att om Bodström INTE tyckte som han gör i denna frågan kunde ta steget ut framför en bil för så fundamental är frågan för vilket samhälle vi ska ha att det är de minsta man ska kräva utav ens person i Bodströms ställning.Att då tycka att han bör få beröm (som du verkar anse) för att han för en gång skull inte har de mesta korkade åsikterna i frågan är, tycker jag, rätt tragiskt.


  @Ssargon

  Du är uppenbarligen inte läskunnig. Ditt svar är i likhet med en sektmedlem som försvarar sin sekt.

  Vi tar det igen, jag skrev:
  Hax borde visst ta upp vad Bodström skrivit och sedan hade han kunnat påpeka vad Bodström själv är skyldig till för att tydliggöra det politska spelet. Men Hax gör inte det, istället tystar han ner saker som vilken politiker som helst

  Med andra ord Hax vill inte ta upp eller tydliggöra det politiska spelet. Faktum är att han låter Bodström få komma undan.

  Bodström framställer sig som en försvarare för integritet och rättsstaten och Hax låter honom få vara det.

  Hax vill inte ta tag i det, istället väljer han på ett omoget sätt se detta som något som man inte ska uppmärksamma Bodström för, eftersom det är identiskt med Hax sätt att uttrycka sig i denna fråga.

  En sorts barnsligt tigande ifrån Hax sida, som dessutom är ett försök att bibehålla de falska vänster, höger striden inom den etablerade politiken. Varför inte ta upp det.

  Hax väljer tiga för han vill inte ansluta sig till Bodström, men han vill inte heller kritisera Bodström i denna stund för han vill inte att han ska kritiseras för detta, det kallar jag för politisk oärlighet.

  SvaraRadera
 22. Anonym: Är det så du besvarar relevant kritik? Hur gammal är du?

  Väx upp och gå ur SSU. Det är inte bra att vara med i den typen utav organisationer.

  SvaraRadera
 23. Också Anonym20 mars, 2010 14:38

  Civil olydnad och elak humor är bra vapen. Vad sägs om T-shirts och dekaler med texter som:
  "Jag ångrar att jag inte köpte sex när jag hade chansen"
  "Gör uppror: köp och sälj sex"
  "Turistlandet Tyskland: där du kan köpa sex lagligt"
  "Jag ska köpa sex åt min pojkvän i present"
  "Jag har köpt sex: bara för att ge fingret åt politikerna"
  "Civil olydnad: köp sex!"
  "Socialstyrelsen vill att du köper sex sex till åtta gånger i veckan"
  "Rör inte min sexköpare" (med handen)


  @Anonym

  Det gäller ju också att ha humor om man ska skriva humor, vilket alla dina förslag misslyckas totalt med.

  varför va rolig förresten, så här ska det stå på t-shirten! Se och lär din sopa!


  "Utan prostitution hade aldrig Beatrice Ask blivit född."

  "Utan prostitution hade Beatrice Ask aldrig fått några barn"

  "Beatrice Ask = Sveriges Riks-Hora, hon knullar vår rättsstat och får betalt för det

  Skicka ett Brunt brev till Beatrice Ask, vi måste uppmärksamma henne om att hon är nazist.

  Satte du i halsen nu din mesiga komiker, ska man göra elaka humor t-shirts lär av mästaren din slapptask. jag har naturlig fallenhet för att va elak som du kanske märker.

  SvaraRadera
 24. Ssargon sa...
  Anonym: Är det så du besvarar relevant kritik? Hur gammal är du?
  Väx upp och gå ur SSU. Det är inte bra att vara med i den typen utav organisationer.


  @Ssargon

  Du är uppenbarligen hjärndöd, det är omöjligt att dra slutsatsen att jag är med i SSU när jag precis skrivit att Bodström talar med kluven tunga, men eftersom du är en sektmedlem som försvarar din sekt har du inte förmågan att ens se det. Så Fuck Off hippie!

  SvaraRadera
 25. Borde förresten inte Piratpartiet, som är för personlig integritet, även ta ställning för vår sexuella integritet...?

  SvaraRadera
 26. Finns det nån källa på att Sverigedemokraterna skulle ställa sig bakom Beatrice Asks förslag att hänga ut folk innan de dömts? Jag är visserligen inte sverigedemokrat, men det är ganska grova anklagelser som Bodström slänger sig med faktiskt...

  SvaraRadera
 27. Prostitution sammankopplar man ofta med trafficing, jag har ett förslag, legalisera eller avkrimalisera droger och prostitution.

  Och varför inte skrota flyktingpolitiken helt och ha fri invandring istället. Så får den som kommer hit va här och försöka försörja sig bäst de kan, men inte få några bidrag alls.

  Vill kyrkor eller medborgare hjälpa individer ekonomiskt som kommer hit så kan de givetvis få göra det.

  Vad sägs om det HAX?

  SvaraRadera
 28. också anonym--"jag har naturlig fallenhet för att va elak som du kanske märker."

  rolig är du inte iallafall

  SvaraRadera
 29. Hahahahaha, vilka särintressen tjänar jag?

  Du tillskriver mig alldeles för stora egenskaper och förmågor, bäste Hr. Toker (Ja, han i Snövit o dom sju dvärgarna). ;-)

  SvaraRadera
 30. Jag avskyr verkligen Hax blogg. Genom att attackera Ask utan att med ett ord skriva vad alternativet är (vänsterexperimentet) riskerar han att vi får Ohly som minister i nästa regering. Det förstår nog Hax att vi inte kan ha. Men den som attackerar regeringen måste veta trots att den har brister är alternativet värre. Vill Hax att svensk politk skall styras av Ohly, Bodström och Co?

  SvaraRadera
 31. Anonym 18:12: Så enligt dig får man inte klaga på det minst onda av två onda ting när det minst onda trampar ordentligt i klaveret?

  SvaraRadera
 32. Helena Riviere20 mars, 2010 18:23

  Det är klart Bea ser skillnad på misstänkta och dömda. Det finns inget sådant här förslag och det kommer inte att finnas heller, enligt statsministern som fick frågan i ekots lördagsintervju.

  Bea är ett politiskt föredöme för mig genom sitt språk som tar ner saker på jorden trots komplicerad materia. Hon besvarar frågor med klokskap och ärlighet. Hon är sjåsfri (ett gammalt uttryck som jag knappt kan stava till och som totalt har drunknat i den allmänna kaxigheten i samhället) Men Bea är det i riksdagen. Det är en prestation i sitt slag.

  SvaraRadera
 33. Anonym 18:12: Skillnaderna i sakpolitik mellan de två politiska blocken är försumbar. Alliansen är lika lite liberalers vänner som de rödagröna är det. När de dessutom gör något urbota dumt, som stiftar FRA-lag, föreslår skärpning av sexköpslagen, eller trampar på rättssäkerheten ska Alliansen givetvis kritiseras. En regering ska väljas om på sina egna meriter, inte för att oppositionen råkar vara lika eländig. Jag gissar att Alliansen INTE blir omvald. På egna meriter.

  SvaraRadera
 34. Neoliberal Agenda20 mars, 2010 20:23

  "Det här var någonstans spiken i kistan för mig."

  Jag önskar att jag kunde tro dig, men liberaler kryper tillbaka till borgarna så som en misshandlad fru gör till sin man. Man kommer hitta på ursäkter för att man just i det här valet ska rösta på borgerligt parti X eller person Y.

  Jag lovar

  SvaraRadera
 35. Hej Fredrik Reinfeldt

  Du har säkert inte missat att Beatrice Ask i torsdags uttryckt sin åsikt om att misstänkta sexköpare skall ”avslöjas” för sin familj ”Det är lite grann att du får skämmas på torget, sade Beatrice Ask på ett seminarium.”

  För det första så har vi inte och bör heller inte ha skamstraff då detta är ovärdigt, ett straff skall inte förstöra en människas hela liv.

  Det andra problemet är mycket värre, Beatrice vill att brevet skall skickas ut till misstänkta sexköpare, inte till skyldiga som annars är minimikravet för att ett straff skall delas ut i en rättsstat.

  Därför föreslår jag att du som statsminister kräver att Beatrice Ask avgår från sin post som justitieminister med omedelbar verkan. Att en person med sådana åsikter sitter i riksdagen och har lagstiftande makt är olämpligt men det är mitt jobb som väljare att ge henne sparken i september i år, att hon däremot har en ministerpost ligger på ditt ansvar.

  Jag hoppas att du förstår och håller med mig om det olämpliga i att ha en justitieminister som inte har förstått grundprincipen med ett rättssamhälle.

  Vänliga hälsningar -

  SvaraRadera
 36. Mikey
  också anonym--"jag har naturlig fallenhet för att va elak som du kanske märker."
  rolig är du inte iallafall


  Fan va du är gay mikey, i övrigt sa jag också varför va rolig. jag vet var du kommer ifrån ditt jävla babben larsson fan. Peter wahlbeck är bäst. Din gaylord

  SvaraRadera
 37. AVGÅ KÄRRING!!!

  SvaraRadera
 38. Till neoliberal agenda. Jag det är möjligt att jag återvänder till borgarna en dag, men det kommer definitivt inte att ske så länge det är det är gänget som styr hos dessa partier.

  SvaraRadera
 39. Ah... Någon som är ungefär lika gammal som Beatrice Ask fick aldrig sitta i MUF:s förbundsstyrelse. Tid för hämnd.

  SvaraRadera
 40. Mot stenkastare20 mars, 2010 21:19

  Borde inte piratpartister som mer eller mindre dagligen röstar för förslag som kommer att göra oss alla utfattiga och inte ha råd med uppkoppling avgå? Hur fildelar man utan kontakt med omvärlden? Hur mycket integritet har man på ett internet som inte existerar? Hur tillverkar man datorer när piratpartiet (de gröna i Europaparlamentet) infört förbud mot allt som krävs för att tillverka en dator?

  Oväsentligt trams i den stora principdiskussionen kanske. Lite som 68. Ja... men då var det ju piratpartiets gruppledare Daniel Cohn-Bendit som stod på barikaderna i Paris och ville krossa både marknadsekonomi och demokrati (och brände andra människors bilar och butiker). Kul kille. Nu har han en svensk hantlangare som röstar för allt han föreslår i Europaparlamentet.

  Ge mig ett lila kuvert vilken dag som helst, men låt mig slippa en svensk som röstar med Daniel Cohn-Bendit i Europaparlamentet - in blanco.

  SvaraRadera
 41. En justitieminister som anser att man ska bestraffas innan man är dömd eller en statsminister som inte tycker att riskdagsledamöter ska få rösta efter eget huvud, man undrar ju vem från regeringen som kommer med nästa brilliant utspelade.

  SvaraRadera
 42. Susanna Strand, till yrket kriminolog (borde väl läst någon juridik?), har en intressant benämning för misstänkta i detta föredrag. Hon kallar dem "ännu inte dömda". Skämtar inte, det sker 10:55 in i klippet. Hon tycker det är ett fascinerande forskningsområde det här med mäns våld mot kvinnor. Hon får nämligen "vara med och påverka direkt" och bestämma vilka bestraffningar/inskränkningar de "ännu inte dömda" skall få.

  Det är faktiskt uppenbart att kriminologen tänker på de misstänkta männen som "ännu inte dömda". Hur spritt är detta synsätt i praktiken bland socialsekreterare och poliser?

  I en stat som tog rättssäkerhet på allvar, borde kriminologens föredrag betraktas som en avskedsansökan! Men med tanke på att hon ju tydligen tilldelats uppdraget, är det väl troligare att hon befodras och blir justitieminister en vacker dag.

  Blir inte Sverige mer och mer likt Pakistan? Obefintlig rättssäkerhet och amerikanska bombningar inom landsgränserna...

  /Kurt

  SvaraRadera
 43. Kurt: Moderaten Berthold Gustafsson har hävdat att alla som grips av polisen är skyldiga (även om domstolarna inte alltid lyckas bevisa det)

  SvaraRadera
 44. Man kan ju undra vad som är värst; en kulturminister som inte betalar TV-licens eller en justitieminister som inte fattar rättsstatens mest grundläggande principer.

  /A

  SvaraRadera
 45. Hon trycker uppenbarligen inte att hon sagt något konstigt alls, i Tv4 idag tar hon inte tillbaka något alls (möjligen färgen på kuvertet). Hon är alltså vår justitieminister.

  Dom som vill att icke dömda skall betraktas som oskyldiga tänker inte på tjejerna enligt henne... Helt otroligt.

  SvaraRadera
 46. Tycker ni ska ta det med en nypa salt. Sådana här tokuttalanden gör politiken roligare. Enligt min tolkning innebär hennes uttalande något i stil med:

  "Vi har en tandlös lagstiftning kring sexköp. Hur ska vi göra för att få bukt med problemet på riktigt?"

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.