2010-06-26

En hjälpande hand ;-)


Här tänkte jag ge Sverigedemokraterna ett handtag, ifall de skulle behöva hjälp med att hitta på valaffischer... Håll till godo.

(Den enda förklaringen till att (sd) är så små som de ändå är – det är just den förklaring som de etablerade partierna absolut inte vill kännas vid. Det vill säga att (sd) inte har någon direkt USP, jämfört med dem.)

12 kommentarer:

 1. De, som missnöjesparti, kan de ju ha rätt att dagens politik är knasig, och kan bli bättre på många sätt.
  Invandring och flyktingmottagning är ett par, ganska stora frågor som ganska många bryr sig om på vissa ställen.

  Några är sura för att invandrare (2:a generationens ofta) bildat gäng och varit läskiga och/eller rånat, hotat sig, eller nån man känner. Andra tycker att islam är ett hot. Sen vill man ju inte att blattarna ska ta våra jobb och tjejer.

  Men jag tror att liksom Ny Demokrati, kommer sd kritisera många saker, inte bara flyktingfrågan alls. De väntar på rätt läge.

  SvaraRadera
 2. Shaun,

  våra tjejer? Våra jobb? Vem äger tjejerna? Du?
  Tror du att det finns ett fixt antal jobb i Sverige som skall fyllas på och att det inte kan bli fler jobb?

  SvaraRadera
 3. Den fejkade valaffischen känns klockren.

  (SD),Segregationsdemokraterna, borde i händelse av invandrarbrist lätt kunna skifta fokus till t e x de kulturkrockar och problem som uppstår när folk flyttar från landsbygden in till stan. Bönder och stadsbor är så olika varandra att de bör hållas åtskilda...

  Segregation enar!

  SvaraRadera
 4. Jag är övertygad om man logik inte är rätt väg fram här. Jag antar att de som ger sitt stöd till SD ofta gör det av känslomässiga skäl och känslor går sällan att krossa med logik.

  SvaraRadera
 5. TTime

  Du menar att då SD vilar på irrationell grund så ska partiet "krossas" med irrationella metoder? ;-)

  Skojar bara.

  Det är klart att det finns rationella metoder för att "krossa" irrationella partier.

  Man kan ju i god svensk mobbingandra häckla, håna och förlöjliga ärthjärnorna i SD. Det biter till slut.

  SvaraRadera
 6. Henrik, borde du inte tillverka en kopia av affischen för KD's räkning medan du håller på?

  Trots allt slåss ju SD med KD om "Verklighetens Volk" - d.v.s. gnällspikarna som behöver en lämplig syndabock till varför allt går fel...

  SvaraRadera
 7. Om vi ska ta och ge ALLA partier lite valaffischer:
  http://valaffisch.se/wordpress/

  Jag tycker piratpartiets affisch säger mycket.

  SvaraRadera
 8. Om man nu ska tjafsa om invandringspolitik kommer ett intressant marknadsliberalt förslag från nationalekonomen Gary Becker.

  Sälj immigrantvisum på en marknad till högtsbjudande. Det skulle ge staten stora inkomster och automatiskt selektera fram de invandrare som har störst potential att bidra till ekonomin. I artikeln nedan nämns siffran 50 tusen dollar som exempel på vad det kan kosta att få flytta till USA.

  Sverige kunde kanske få in 30 tusen dollar per PUT-visum. Det skulle ge en hel del pengar.

  Economics focus
  The price of entry
  A new proposal from Gary Becker to make a market in immigration

  Jun 24th 2010
  http://www.economist.com/node/16424085

  SvaraRadera
 9. oj vad rolig. ungefär lika rolig som -när vi legaliserat stöld, då kommer vi att skylla all skit på DIG. /PP

  SvaraRadera
 10. Om du vill utveckla så kan du ju bara bygga vidare på någon av de här bilderna: http://nikke.tumblr.com/post/747355179/dags-att-ta-fram-kreativiteten-vad-kan-man-skapa

  Share-Alike CC-licens och bilderna är tryckbara i hur stort format som helst. Eller litet. Håller för allt från en pin eller klistermärke till T-shirt eller Affisch.

  SvaraRadera
 11. Tänk om SD (och förvisso övriga politiker också) hade lite självinsikt kring det här med leta fram syndabockar, då skulle många problem aldrig ens uppstå i vårt samhälle.

  De flesta moderna, fritt och stort tänkande väljare vet ju att det är politikerna i sig själva som är både syndarna och bockarna.

  Så med en dos självinsikt hos de pekfingerpekande och makttrånande vore problemet löst. Men, visst, jag vet att jag begär det omöjliga.

  SvaraRadera
 12. Sen vågar jag återigen påstå att vi inte har någon invandring till Sverige. Åtminstone inte i den vanliga ursprungliga betydelsen. Det vi har är flyktingmottagning som sedan på nåt märkligt vis genomgår någon slags statistisk och byråkratisk och administrativ metamorfos och sen kallas invandring.

  Finns väl fan ingen som planerat och medvetet invandrar till Sverige för att försörja sig, åtminstone inte på arbete? Här finns väl/ju inga jobb?
  Om vi nu skulle ha invandring är den marginell i förhållande till den metamorfosifierande flyktingmottagningen.

  Det gäller att se det hela för vad det är. Det är ett cyniskt spel med sutsatta männiksor. Det kallas ideologisk mångkulturalism och används som slagträ av de politiska fattigdomsmånglarna att slå i huvudet på vilka helst det dem behagar att kalla rasiter, nazister eller sverigedemokrater och andra nedsättande epitet på de som vågar kritisera den heliga ideologin..

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.